Onze categorieeën

‘Het is wel echt je vrijheid, zo’n auto.’

Verhalen, Verkopen

Filipine (40) uit Huizen rijdt al ruim vijf jaar met heel veel plezier in haar heerlijk zuinige én sportieve Opel Astra 1.3 Cdti GTC, maar biedt hem nu - met pijn in haar hart - op Marktplaats te koop aan. Ze maakt de laatste tijd een stuk minder kilometers en dan is een diesel gewoon minder rendabel. Om op haar werk te komen heeft ze nu geen auto meer nodig. Toch komt er weer snel een nieuwe voor de deur. Voor de autovakanties maar ook vanwege de vrijheid die je ermee hebt. Voor iedereen die op zoek is naar een diesel: ga de Astra van Filipine snel bekijken, want voor je het weet is-ie weg!

Filipine heeft haar auto te koop gezet maar is nog steeds helemaal weg van haar driedeurs Opel Astra, die ze een kleine zes jaar geleden op Marktplaats tegenkwam. Wat voor auto er precies voor in de plaats komt, weet ze nog niet. Wel weet ze nog goed hoe de liefde ooit begon:

“Ik was er eigenlijk een beetje verliefd op geworden”

“Ik was op zoek naar een diesel, want ik reed 600 à 700 km per week, maar ik wilde ook een beetje een leuk, sportief model. Ik vind het wel fijn als een auto lekker op de weg ligt. Ik zat eerst nog even naar een Seat Ibiza te kijken, dat vond ik ook wel een leuk modelletje. Maar toen zag ik deze Astra en daar was ik eigenlijk een beetje verliefd op geworden”, lacht Filipine. “Ik had ook goede ervaringen met de Opel Astra en vond deze wel heel sporty.”

“Je kunt een vouwwagen meenemen en heerlijk rondcrossen”

Om een gezin te vervoeren is de iets grotere Astra ook wel zo fijn natuurlijk, al zouden de drie deuren wat minder praktisch kunnen zijn. Voor Filipine totaal geen probleem, laat ze weten. Haar kinderen waren ook weer niet zo klein dat er een autostoeltje in en uitgesleurd moest worden, dat scheelt.

“We gingen gewoon met zijn drietjes op reis. Vrolijk met de imperiaal bovenop, hop naar Frankrijk en hop naar Italië. Nee, heerlijk hoor! Want dat is juist zo fijn aan deze auto,” legt Filipine uit. “Er zit ook een trekhaak op. Dus je kunt een vouwwagen meenemen, en dat ding zet je lekker uit in Frankrijk. En als je alleen bent, heb je een heerlijke auto om rond te crossen in het land. Lekker door de bergen heen. De wegligging van die auto is gewoon heel goed.”

“Voor een diesel is het gewoon een lekker pittig autootje”

Een heel veelzijdige auto dus, die Astra. Zuinig, goed uitgerust voor lange reizen en autovakanties, en ook nog eens sportief. Filipine: “Het is een 1.3, dus geen 1.6 of 1.8,… dus wat dat betreft is hij heel zuinig. Daarom had ik ook voor deze motor gekozen. Maar maar het is toch een GTC. Voor een diesel rijdt-ie gewoon lekker weg. Het is een lekker pittig autootje.” Tegelijkertijd is hij ook comfortabel en heeft hij verschillende handige opties, zoals cruise control, parkeersensoren en een navigatiesysteem. “Er zit ook een lekker aircootje in… een luxe auto vond ik het altijd wel”, aldus Filipine.

“Vóór de zomer heb ik zeker een andere auto!”

Filipine kan nu op haar fiets naar haar werk en heeft dus - naar eigen zeggen - “geen bloedhaast” bij het vinden van een nieuwe auto. Maar hoe zit het dan met die autovakanties van haar? “Jaja, maar dan heb ik alweer een andere hoor!”, lacht ze. “Nee, voor de zomer heb ik zeker een nieuwe auto, haha.” Mooi, we schrokken al! “Ik ben nog helemaal niet naar een andere aan het kijken," zegt Filipine. "Maar dat gaat waarschijnlijk heel snel veranderen op het moment dat ik zonder auto zit. Het is wel echt je vrijheid, zo’n auto, dat vind ik wel.”

“Goede foto’s zijn heel belangrijk”

Eerst nog maar even deze verkopen. Een advertentie aanmaken is snel gebeurd, maar soms is het een beetje uitproberen wat het beste werkt, merkt Filipine. “Je moet de auto wel even goed presenteren. Want de eerste keer had ik foto’s gemaakt, maar toen dacht ik: ‘Hmm, dat kan wel iets mooier.’ Dus toen toch maar weer een keer gedaan en je ziet dat het effect heeft. Goede foto’s zijn echt heel belangrijk.”

Uiteraard is een voorwaarde dat de auto er mooi bijstaat. Gelukkig is Filipine niet vies van een wasstraat of fijne poetssessie (klik hier voor tips): “Ik word er heel blij van als ik door de wasstraat ben gereden. En ik heb mijn auto verschillende keren even lekker gepoetst. Op de foto’s glimt hij je ook best wel tegemoet. Maar ik ben wel een druk persoon en ben ook wel iemand die denkt van: ‘Nou, het kan nog wel een weekje hoor.’

“Als je hem helemaal gepoetst hebt, denk je: ‘Oh, lekker!’”

Toch is het volgens Filipine echt de moeite waard om niet alleen door de wasstraat te gaan maar je auto ook echt even zelf onder handen te nemen: “Als je hem dan weer helemaal gepoetst hebt en je gaat weer in je auto zitten, dan denk je: ‘Oh, lekker!’ Daar kan ik echt van genieten. De auto schijnt je dan echt tegemoet. Moet je maar eens doen. Gewoon met van die wax, helemaal niet zo moeilijk. En dan met zo’n zachte flanellen doek. Helemaal goed!”

En nu maar snel bieden, mailen, bellen of langsgaan dus. Zodat deze fijne Astra binnenkort bij jou voor de deur kan staan shinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
'Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?' en andere vragen bij de verkoop van je huis... Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder