Onze categorieeën

Over ons

Weggooien van oude, gebruikte spullen zit niet in onze genen. We verkopen ze liever en proberen er in het gunstige geval ook nog iets aan over te houden. Maar zijn we dan meteen dat zuinige volkje waar anderen grappen over maken? Dat zou best eens kunnen. Wel zuinig én duurzaam, want al die spullen krijgen toch mooi een tweede leven.

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders nog steeds tot de meest bedrijvige handelsvolken behoren. En omdat we met de tijd meegaan en onze aan- en verkopen tegenwoordig online doen, is Marktplaats de plek waar het gebeurt. Elke seconde worden er drie nieuwe advertenties op de site geplaatst. Reden temeer voor alle 1.3 miljoen unieke bezoekers (per dag!) om er te vinden wat ze zoeken, nieuw of tweedehands, ouderwets of modern.

Achter elke koop en verkoop schuilt een verhaal, van de antieke commode die generaties lang in dezelfde familie de ronde heeft gedaan tot de replica van de trouwjurk van Maxima. Van het gras van de tuin van de buren dat er in de winter nog steeds groen uitziet tot de koper die dat unieke brocante kastje zo succesvol voor een prikkie op de kop heeft getikt. Stijladviezen, gebruikersverhalen, koop- en verkooptips, Marktplaats Journaal laat zien waarom handelen op Marktplaats leuk en handig is.