Échte quad-rijders gaan het liefst offroad

Échte quad-rijders gaan het liefst offroad
| Een paar weken geleden zag ik ze staan bij een benzinestation: zes quads. Ik raakte aan de praat met de eigenaren. Eerlijk gezegd kende ik die quads vooral van malloten die er 100 km/u mee door de bebouwde kom rijden, zonder helm, kortom met weinig ontzag voor menselijk leven. Ook in de media hoor je ...

Beginnen met fietsen? Zo koop je een fiets die bij je past (deel 1)

Beginnen met fietsen? Zo koop je een fiets die bij je past (deel 1)
| Gisteren appte een vriendin me. “Hey fietskenner,” schreef ze. Dat begon al goed! Ze vervolgde: “Ik wil me oriënteren op het kopen van een racefiets. Waar moet ik naar kijken?” De eerste vraag die ik haar terugstuurde: “Wat wil je met die racefiets gaan doen?” Dat ligt nogal voor de hand, zie ik je denken. ...

Kom in actie op Wereld Tennisdag

Kom in actie op Wereld Tennisdag
| Dinsdag 8 maart is het Wereld Tennisdag; een dag die in 2013 door de Internationale Tennis Federatie (ITF) in het leven is geroepen met het doel om de tennissport wereldwijd te promoten, vooral bij de jeugd. Een prima initiatief! Tennis is een heerlijke sport voor jong en oud, die je zo relaxed of intensief kunt ...

Weer of geen weer: schaatsen kan de hele winter door!

Weer of geen weer: schaatsen kan de hele winter door!
| Een uur. Precies één uur heb ik dit jaar geschaatst. Op de ijzel die de winter begin januari op de straat voor mijn huis had getoverd. Tranen in m’n ogen. Niet van ontroering, maar van de tweede keer dat ik met mijn ijzer achter een niet opgeruimde vuurpijl bleef haken en ik snoeihard op m’n ...

Thuisfitness-tips: van kettlebell tot bokszak

Thuisfitness-tips: van kettlebell tot bokszak
| Het is niet voor het eerst dat ik over binnenactiviteiten schrijf, maar sjoelen en biljarten laten we hier achterwege. We gaan ons nu écht in het zweet werken, met oefeningen en fitnessattributen waar je lekker thuis mee aan de slag kunt. Want, laten we wel wezen, iedereen wil in shape komen. Of het nu voor ...