Onze categorieeën

10 dingen die je deze zomer van je bucketlijst wilt strepen!

Hobby en Vrije tijd, Ontspanning, Outdoor en buitenleven, Sport en Activiteit, Watersport en Boten, Zomer

duikers

Niet dat we ervan uitgaan dat je deze zomer 'het emmertje omtrapt', oftewel het loodje legt dan wel het hoekje omgaat, maar waarom zou je wachten met het afwerken van je belangrijkste to-do list? Het leukste seizoen van het jaar komt eraan, 2015 is een mooi rond jaartal, en uhm… YOLO natuurlijk (carpe diem voor de classici).

1. Loop een (halve) marathon of obstacle run

Voor een marathon is zowel lichamelijk als mentaal veel kracht en doorzettingsvermogen nodig, dus je hebt ook echt wat bereikt als je over de finish komt. Hiervoor heb je wel, naast geschikte kleding en schoenen, een voorbereiding van minstens drie maanden nodig. Als dat deze zomer iets te krap wordt, kun je natuurlijk ook voor halve marathon gaan, of iets als de Dam-tot-Dam-loop, van ruim 16 km. Erg stoer zijn de zogenaamde obstacle runs, die verrassend veel georganiseerd worden. Hierbij ploeg je door de modder en klauter je over muurtjes, al was je een militair op de stormbaan. Lekker afzien!

shutterstock_194698589

2. Schrijf een boek of scenario

Veel mensen hebben de ambitie om een boek te schrijven, maar vinden het te intimiderend of zijn bang voor de mening van anderen. Het beste is om maar gewoon te beginnen – als je eenmaal een leuk idee hebt – en dan maar te zien welke kant het verhaal opgaat. Tijdens mijn opleiding heb ik eens een scenario geschreven en ik kan het iedereen aanraden. Op een gegeven moment is het alsof het verhaal zichzelf schrijft; een heerlijk gevoel!
shutterstock_244693174

3. Maak eindelijk die droomreis

Bijna iedereen heeft wel een droomreis op zijn lijstje staan, die hij ‘ooit’ nog eens wil maken: Tibet (en de Dalai Lama?) bezoeken, Route 66 trotseren in de VS, of de piramides bewonderen in Egypte. Maar waarom uitstellen? Sprokkel wat geld bij elkaar, blok je agenda, trek je partner uit zijn of haar luie stoel, en boek die reis!

tibet

4. Spreek of zing op een feestje

Het is één van de grootste angsten die mensen hebben: spreken in het openbaar. Maar ook hier is de boodschap: gewoon doen! Uiteindelijk geeft het een kick en is het een overwinning op jezelf. Blijf in je toespraak dicht bij jezelf en verwerk zo mogelijk wat grapjes in je verhaal om het ijs te breken. Zingen lijkt minstens zo eng, maar als je het gewoon thuis met een groepje voorbereidt, met een karaokesetje en wat grappige attributen, is het eigenlijk heel erg leuk.

mic

5. Leer een vreemde taal

Nog zo’n ambitie die veel mensen hebben: het leren van een ‘nieuwe’ taal. Bijvoorbeeld Italiaans, omdat je het zo’n romantische taal vindt of ieder jaar op vakantie gaat naar Italië. Of Chinees, omdat je veel kungfu-films kijkt en eindelijk écht wilt horen wat er tussen de klappen en kicks besproken wordt. Er zijn cursussen en leerboeken zat, dus er is geen excuus om achterover te blijven zitten. Verbaas je vrienden en bestel de volgende keer die Sushi gewoon eens in vloeiend Japans.

sushichef

6. Ga op een spontane roadtrip of last minute

Wat is er mooier en, afhankelijk van het gezelschap, romantischer dan zomaar ineens je spullen pakken en op reis gaan? Zorg er, voordat je met je wilde voorstel komt, in ieder geval voor dat je zeker weet dat de agenda’s van alle reizigers re-de-lijk leeg zijn. En dan is het een kwestie van een bestemming of windrichting uitkiezen, de auto, caravan, of camper volstouwen en gaan! Of op de bonnefooi naar het vliegveld gaan en dan kijken op welke vlucht er nog plaats is. Veel spontaner kan niet, toch?

shutterstock_191393555

7. Ga diepzeeduiken

Iedereen die wel eens een natuurdocumentaire over onderwaterleven heeft gezien, weet hoe kleurrijk, groots, en soms ronduit bizar het er onder water uit kan zien. Het moet ongelooflijk zijn om dit van dichtbij mee te maken. Je moet natuurlijk wel eerst even je duikbrevet halen en een fijne duikuitrusting scoren, maar daarna kan het ontdekken beginnen! Wacht niet langer, stap in een andere wereld, en verbreed - of verdiep - je horizon.

Duiken

8. Leer flyboarden (of een andere watersport)

Van ver onder water naar een flink stuk boven water: flyboarden is een ‘extreme’ watersport waarbij je met een aan je voeten gebonden jet pack meters boven het wateroppervlak zweeft en allerlei acrobatische trucs kunt uithalen. Je zou het niet zeggen, maar het is door jong en oud te doen en je hebt er geen bijzondere skills voor nodig. En je kunt het zo cool en suf maken als je zelf wilt; de sky is the limit, zo gezegd. Maar als het allemaal niet per se ultrahip en nieuw hoeft te zijn, kun je je ook ‘gewoon’ op het kitesurfen of waterskiën storten, wat net zo leuk is.

9. Verblijf in een vijfsterrenhotel

Ok, het past niet bij je en het is natuurlijk veel te duur, maar stiekem is het ook erg leuk om mee te maken: een overnachting in een vijfsterrenhotel. Zelf heb ik een keer met mijn vriendin in een vijfsterrenhotel in Keulen gezeten en het was een onvergetelijke ervaring! Je wordt als een ster ontvangen, vaak met een glas champagne of een gratis cocktail, het ontbijt is weergaloos met bediening van alle kanten, de kamer is luxe en de bedden slapen voortreffelijk. Ook erg leuk: je kunt je schoenen gewoon ’s avonds in een mandje voor je deur zetten, en de volgende morgen krijg je ze blinkend schoon en opgepoetst weer terug. Decadent... maar wel lekker!

shutterstock_113996941

10. Ga trouwen

Eigenlijk had ik hier willen zeggen: ‘Krijg een kind.’ maar dit is een beetje een problematisch advies. In plaats daarvan, zeg ik: ‘Ga trouwen’! Voor de bruiloft zelf is het wat kort dag, maar een verloving moet kunnen. Ga op zoek naar ringen, kijk met een half oog naar een trouwpak, verzin alvast een originele trouwlocatie, en doe een aanzoek. Weg met dat nuchtere oerhollandse gezeur dat er hierdoor niets verandert en het alleen maar geld kost. Betuig je liefde - liefst op een beetje creatieve manier - en maak van je partner degene die bij je zal zijn op het moment dat jouw emmertje omvalt... en natuurlijk tijdens het afwerken van jouw ultieme to-do-list.
shutterstock_13223728

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder