Onze categorieeën

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen

Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees hier het verhaal en rijd mee in dit feestnummer…

Zo’n zeven jaar geleden kwam Peter met zijn gezin vanuit Hongarije naar Nederland, waar hij bij een transportbedrijf werkt in Nijkerk, zijn woonplaats. Peter is een echte autofanaat: in Hongarije werkte hij al als automonteur en ook nu sleutelt hij in zijn vrije tijd continu aan auto’s. Voor vrienden en kennissen, maar ook gewoon voor zichzelf, als hij weer eens een leuk projectje heeft; zoals deze coole Trabant die hij nu via Marktplaats wil verkopen. Hij heeft de auto met veel liefde omgetoverd tot… ja, tot wat eigenlijk? Het is een soort batmobiel slash showauto slash Mad Max-voertuig. Of, zoals Peter het zelf omschrijft, een ‘grapjes-auto’.

‘Rat-Trabant’ van Hongarije naar Nederland

Er zit van alles op en aan de auto, zoals: een driewielertje, gasmasker en hutkoffer op dak, een motorhelmpje als schakelpook, dashboardbekleding van krantenpapier, en een skelet op een drankfles op de hoedenplank. Peter heeft deels gekozen voor de rauwe ‘Rat-look’. Daarnaast zie je veel verwijzingen naar motoren. “Maar ik wilde ook een auto maken voor iedereen,” vertelt Peter. “Iedereen ziet gegarandeerd één ding dat hij superleuk vindt. Minstens één ding.” Ook fijn voor de koper: de ultieme testrit heeft hij al gehad, toen Peter hem van Hongarije naar Nederland reed.

“Met ‘airco classic’: gewoon de ramen lekker open”

Op de vraag of de auto een beetje comfortabel is, antwoordt Peter: “Tja, wat is comfortabel? Iedereen wil tegenwoordig heel snel en comfortabel van A naar B. Vroeger was je al blij als je een auto had. De Trabant heeft klassieke airco: gewoon de ramen lekker open. En voor nood binnenin nog een extra ventilator. Je hebt ook verwarming en alles wat je nodig hebt.”

Lekker loungen en creatief schakelen

Voorin de Trabant zit je op een soort bankje met een lekker flexibele rugleuning. Een beetje alsof je in je huiskamer zit te loungen. Natuurlijk heeft de auto geen stuurbekrachtiging dus dat is soms flink sleuren geblazen. En als je lang bent is het een nog groter avontuur, zoals ik persoonlijk heb ervaren. Zo zit het gaspedaal ongeveer in het midden van de auto, waardoor je je been moet optillen als je wilt schakelen. Maar het verhoogt de ‘fun factor’ alleen maar. En het rijdt prima want er zit een motor van een Volkswagen Polo in:

“Laat maar gaan, die jongen is niet helemaal normaal.”

Peter heeft de Trabant deze zomer via een vriend in Hongarije op de kop getikt en reed er zelf het hele stuk mee naar Nederland. Dat wil zeggen, na hem eerst helemaal te hebben opgeknapt en gepimpt. Dat was dus meteen dolle pret onderweg. Peter: “Lekker 80, 90 kilometer per uur rijden. En iedereen lachen en toeteren.” Bij de Duitse grens was het alleen een ander verhaal. “Als een van de grapjes had ik namelijk een plastic revolver op het dashboard liggen. Daarom kwam de politie op me af en hield me onder schot. Gelukkig zagen ze al snel dat het meeviel. Ze zeiden tegen elkaar: ‘Laat maar gaan die jongen, die is niet helemaal normaal.’ Later konden ze er gelukkig om lachen en hebben ze zelfs foto’s met de auto genomen.”

‘Thumbs up’ van motorclub

Of het nu vanwege de motorverwijzingen is of gewoon door zijn coole verschijning, ook bij serieuze motorrijders blijkt de Trabant in de smaak te vallen. Zo kwam er op de snelweg bij Frankfurt ineens een groep zware motoren - van die ‘Easy Rider’-choppers - om Peter heen rijden, als een soort militaire colonne. De motorrijders lachten hem toe, staken hun duimen omhoog en reden weer verder. Bijzonder.

Relax en geniet

Peter houdt niet van dat overdreven gehaast van veel mensen: “Doe rustig, kijk om je heen, geniet. In plaats van net wat sneller dan de auto naast je te rijden, met je blik op oneindig.” Dit laatste is ook niet mogelijk als je de Trabant van Peter passeert. Het is nog een wonder dat er geen ongelukken gebeuren met al die verdraaide nekken. Maar de mensen worden er heel blij van. Wat voor dag je ook hebt, na één blik op deze guitige auto ben je (weer) in een goede bui:

“Marktplaats is mijn vriend”

Waarom Peter zo’n ontzettend leuke auto verkoopt? “Ik moet soms een beetje opruimen,” lacht de sympathieke Hongaar. Hij heeft al aan heel veel auto’s gewerkt, maar Peters enige echte autoliefde is de Trabant: “Dat was mijn eerste auto en die blijft speciaal.” Naast deze 'grapjes-auto' heeft hij trouwens nog een groene Trabant te koop staan, met veel pk's! Voor een ander soort avonturier.

Op Marktplaats kent Peter goed de weg. Al vijf jaar gebruikt hij de handelssite met veel succes. Zijn verkooptip: "Plaats je advertentie op vrijdagmiddag of -avond, dan krijg je de meeste reacties. Iedereen is dan klaar met werken en gaat even lekker zoeken op internet. Dat merk je echt!" Auto's kopen doet Peter ook op Marktplaats. Laat zijn vrouw het maar niet horen, maar hij heeft alweer een nieuwe auto op het oog: een Mercedes uit ’76, met een V8-motor. “Ja, Marktplaats is mijn vriend,” zegt hij met een glimlach.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
'Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?' en andere vragen bij de verkoop van je huis... Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder