Onze categorieeën

Verhuizen na kopen nieuw huis: waar moet je aan denken?

Huis en inrichting

Vervelend, hè, zo zonder internet en warm water in je nieuwe huis; maar er is nog meer te regelen.


Een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd, dan gaat het nu echt gebeuren. Een nieuwe stap in je leven, wonen in een andere omgeving, een nieuw huis om echt je thuis van te maken. Leuk, spannend. Maar er zijn - naast het inschakelen van de verhuizers - eerst nog wat belangrijke zaken om af te handelen, zoals adreswijzigingen en het zoeken naar scholen. Wees daar op tijd mee, zodat je je zo ontspannen mogelijk op je nieuwe stekje kunt gaan richten. Denk dan aan het volgende.

Post laten doorsturen

Informeer de postbedrijven waarvan je post ontvangt - PostNL, Sandd etc. - dat je gaat verhuizen en dan kunnen zij er voor zorgen dat je post doorgestuurd wordt zolang dat nodig is. Ook kunnen zij ervoor zorgen dat belangrijke bedrijven waarvan zij post naar jou versturen op de hoogte worden gesteld van de adreswijziging. Wel zo makkelijk.

Adreswijziging doorgeven aan bedrijven

Als je geen gebruik maakt of kunt maken van bovenstaande dienst van een postbedrijf, of je wilt zeker weten dat alle bedrijven waarvan je post ontvangt je nieuwe adres gebruiken, dien je hier zelf achteraan te gaan. Denk naast voor de hand liggende bedrijven en instanties als banken en verzekeraars ook aan goede doelen, tijdschriften, of sport en cultuurbedrijven waarvan je post ontvangt. Vergeet ook niet je nieuwe adres door te geven aan je werkgever; hij heeft je volledige en correcte gegevens nodig, voor je loonstroken en andere correspondentie.

Internet, bellen, tv

Een internetverbinding is best belangrijk. Als je veel thuis werkt, en je kunt ineens geen gebruik maken van een WiFi-netwerk, dan baal je flink. Bellen kun je nog wel even oplossen met je mobiel, maar ook tv kijken gaat dan niet. Best jammer als je net in je nieuwe huis zit en je wilt vertrouwd op de bank naar je favoriete programma kijken. Een verhuizing doorgeven bij je internetprovider is zo gedaan, maar het kan zo maar minstens een maand duren voordat het allemaal verwerkt is. Wees hier dus op tijd mee.

Energie en water

Erg belangrijk is ook om op tijd je energie- en watercontracten stop te zetten en te verhuizen naar je nieuwe adres of andere leveranciers te zoeken in je nieuwe buurt. Dan voorkom je dat je teveel betaalt en kun je tenminste op tijd gebruikmaken van je elektriciteit en (warm) water.

Aanmelden gemeente

Een van de eerste zaken die je moet regelen bij een verhuizing is het aanmelden van je nieuwe adres bij je (nieuwe) gemeente. Handig is dat je dan automatisch wordt afgemeld bij je oude gemeente; je hebt dus geen dubbel werk.

Nieuwe school

Als je in een andere stad of gemeente gaat wonen, zul je meestal ook een nieuwe school voor je kind(eren) moeten zoeken. Houd hier al in een vroeg stadium rekening mee en oriënteer je goed. Ga op tijd rondkijken en op bezoek bij verschillende scholen of kinderdagverblijven. Als je eruit bent, kun je je kind inschrijven. Vergeet ook niet op te zeggen bij de oude school.

Vrienden en familie inlichten

Dit ligt voor de hand, maar ga echt even systematisch al je contacten en familieleden af. Grote kans dat je er anders een paar over het hoofd ziet. Kijk in je telefoon, maar bijvoorbeeld ook in oude telefoonklappers agenda’s of notitieboekjes die je nog hebt liggen. Je wilt natuurlijk dat iedereen je kan bereiken en langs kan komen om je nieuwe stulpje te bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder

Mijn Marktplaats Moment: “Het is gewoon iets warms van vroeger.”

Huis en inrichting, Kopen, Verhalen
Els (69) uit Almere heeft zo’n drie jaar geleden Marktplaats ontdekt, voor het kopen van bijzondere, vaak antieke items uit het verleden, zoals servies, beeldjes, tafeltjes, klokken. Als het maar mooi is, en niet al te schreeuwend duur. Want het moet wel leuk blijven natuurlijk. Inmiddels heeft ze een indrukwekkende...
Lees verder