Onze categorieeën

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis

Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal in huis. Maar misschien kun je deze maand je huis nog wel iets beter aankleden. Interieurstylist, blogger en Instagrammer Adriana Dingerink heeft nog wel wat tips voor je.

Adriana heeft een tijd lang in de mode gewerkt maar haar grote passie was en bleef stylen: “Ik was er eigenlijk als klein meisje al mee bezig: in huis en op mijn kamer dingen aankleden”. Later kwam hier nog een extra hobby bij: het aanschaffen van gebruikte meubels en accessoires: “Toen ik ging trouwen had ik meteen zelf een echt huis, dus geen kamertje meer,” vertelt Adriana. “En ik merkte toen al dat ik het heel leuk vond om spulletjes tweedehands op te sporen, via kringloopwinkels en zo.”

Wisselen met Marktplaats

Het zou niet lang duren voordat Marktplaats om de hoek kwam kijken. Of liever: voordat Adriana om de hoek ging kijken. “In het begin hebben we wat kastjes gekocht via Marktplaats. Dan zag ik een paar straten verderop een leuk exemplaar en dacht ik: ‘Oh, die wil ik wel!’ Maar nu gebruik ik Marktplaats veel vaker,” zegt Adriana. “Meestal gebruik ik dan een zoekwoord, zoals 'metalen kast'; het liefst iets waar niet zoveel mensen naar zoeken. Maar ik vind het ook leuk om me te laten verrassen door iets wat ik voorbij zie komen. En ik verkoop nu zelf meer. Ik wissel nogal snel van spullen namelijk.”

Hoe vaak ze precies haar interieur wijzigt, kan - of wil - ze niet zeggen. “Tja, je kunt natuurlijk niet alles iedere keer helemaal omgooien. Daar zou mijn man niet zo blij mee zijn,” lacht Adriana. “Maar ik verander wel veel ja. Een stoel of een tafel. Of een krukje. Dat soort dingen. Een grote kast is wel wat lastiger te verplaatsen, maar ik ben wel echt van de wat grotere dingen. Zodat je het ook echt kunt zien. Het is ook mijn ervaring dat het met veel kleine dingetjes snel rommelig wordt in huis.”

Droom die uitkomt

In je eigen stulpje wat aanpassen is leuk natuurlijk, maar ze heeft inmiddels ook al professionele ervaring opgedaan voor klanten. Dat begon bij een verfwinkel in Zwolle. Adriana: “Ik heb heel lang bij De Oude Bank vast in dienst gewerkt, een winkel in betonlookverf en krijtverf. Zij hadden ook altijd meubels en accessoires staan en op een gegeven moment mocht ik daar steeds meer en vaker de winkel gaan stylen. Toen is het eigenlijk echt begonnen. Dat was wel een beetje een droom die uitkwam.”

Vintage

Ter inspiratie gebruikt Adriana woontijdschriften maar de laatste tijd veel vaker Instagram, ook als uithangbord voor haar eigen stijl. Adriana: “Instagram is voor mij een beetje een platform geworden om iets van jezelf te laten zien. Ondertussen kijk ik wel hoe anderen het doen, maar ik zie dan ook veel interieurs voorbijkomen die één op één gekopieerd zijn. Ik hou meer van iets eigens.”

“Ik hou erg van oude, vintage meubels,” gaat Adriana verder. “Die retro stijl vind ik heel leuk. En wit vind ik sowieso een mooie tint, omdat het heel veel rust geeft in je huis. Je kunt dan lekker veel dingen neerzetten en dan lijkt het toch rustig,” legt ze uit. “Dus ik schilder vrij snel iets wit. Het hangt er ook vanaf waardoor je geïnspireerd wordt. Dat kunnen trouwens ook dingen op Marktplaats zijn. Want ik ben wel iemand die bijna dagelijks even op Marktplaats kijkt.”

Geluksgevoel

Dat zoeken naar tweedehands spullen is er met de paplepel ingegoten. “Ik ging vroeger met mijn ouders naar de kerk in een dorpje bij Zwolle en daar hadden ze wel eens een rommelmarkt, waar we dan rondkeken,” vertelt Adriana. “Mijn vader vindt het ook erg leuk om een beetje te snuffelen. Ik denk dat ik er een beetje mee besmet ben.”
“En het is dat gevoel hè… dat kun je ook op Marktplaats hebben,” gaat Adriana verder “… dat je honderden kasten voorbij ziet komen die je niets vindt, maar dan ineens denkt ‘Wow, dat is het!’ Weet je wel? Een soort geluksgevoel. Dat heb je in een normale winkel niet echt.”

Tips: lichtjes en een likje verf

Adriana volgt niet klakkeloos de trends, maar toevallig komen ze nu wel redelijk overeen met haar eigen stijl. “Tegenwoordig zie je veel retro en vintage, maar dan in een nieuw jasje, strakker. Verder zie je veel marmer, wit en warme kleuren. En velours.”
Tijdens de feestdagen zoekt Adriana het zelf vooral in de verlichting: “Je wilt het gezellig maken, dus voor mij zit dat veel in lichtjes: lampen, kaarsen… Dan zoek ik op bijvoorbeeld naar een windlicht of kandelaar.”

“En het is altijd een goed idee om iets een likje verf te geven als het toevallig je kleur niet is. Of je gebruikt een spuitbus met zilver of goud, bijvoorbeeld op een lampje, kaarsenstandaard of tak. Dan heb je meteen een feestelijk sfeertje.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Verhuizen na kopen nieuw huis: waar moet je aan denken?

Huis en inrichting
Vervelend, hè, zo zonder internet en warm water in je nieuwe huis; maar er is nog meer te regelen. Een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd, dan gaat het nu echt gebeuren. Een nieuwe stap in je leven, wonen in een andere omgeving, een nieuw huis om echt je thuis van te...
Lees verder

5 must haves voor elke gamer: PS4, Xbox One X en meer…

Kerstmis, Sinterklaas, Spelcomputers en Games, Technologie
Ja, dat las je goed. Wij gaan je vertellen welke game consoles of gadgets onmisbaar zijn. Juist nu Sint en Kerst eraan komen, en met al die mooie Marktplaats-advertenties een paar klikken van je vandaan. Moet je gaan voor een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X? Of juist...
Lees verder