Onze categorieeën

Top 8 tips kleding verkopen op Marktplaats

Kleding

shutterstock_519523552

Kleding op Marktplaats is populair. Dameskleding is zelfs één van de drukst bezochte groepen op Marktplaats, maar het kan zomaar zijn dat je er niet in slaagt om je kleding te verkopen; misschien wel júist omdat het er zo druk is (met concurrerende verkopers). Voor iedereen die dit jaar nog even zijn kledingkast wil opruimen - of wat extra zakgeld wil verdienen voor de dure decembermaand - bij deze 8 tips om je kleding sneller te verkopen.

1) Wees eerlijk over de staat van de kleding

Voorkom teleurstellingen door gewoon eerlijk te zijn over de staat van je kleding. Kies de juiste optie bij het kenmerk Conditie (‘Nieuw’, ‘Zo goed als nieuw’, ‘Gedragen’) en vermeld gaatjes, losse naden etc. in de tekst. Het is ook goed om een detailfoto te maken, zodat kopers precies weten wat ze kunnen verwachten. Je kunt hiermee ook zorgen wegnemen van mensen. Misschien valt het ze juist mee of kunnen ze de beschadiging makkelijk verhelpen.

via GIPHY

2) Wees persoonlijk en vertel de verkoopreden

Wat achtergrond of een persoonlijke anekdote bij je kledingstuk kan wonderen doen. Vertel enthousiast over de leuke reacties die je kreeg of hoe graag je het kledingstuk aanhad. Laat ook de reden voor de verkoop weten. Dat je het kledingstuk nauwelijks hebt gedragen omdat het toch je kleur of maat niet was; of gewoon omdat je er niet meer naar omkijkt. Het is geruststellend te weten dat het niet is omdat de kleding half uit elkaar valt.

via GIPHY

3) Maak de foto’s in daglicht

Het is misschien logisch, maar probeer de kleding zo veel mogelijk bij daglicht te fotograferen. Goed, als het avondkleding is zou je er één in het (half)duister bij kunnen doen voor de juiste context, maar het kledingstuk is natuurlijk bij daglicht veel helderder en duidelijker te zien. Als geheel maar ook in detail zie je gewoon méér. Ook zijn de kleuren realistischer (dan bij gebruik van kunstlicht).

via GIPHY

4) Zorg dat de kleuren realistisch zijn

Dat brengt ons bij het volgende punt: zorg ervoor dat de kleuren op de foto’s zoveel mogelijk overeenkomen met de werkelijkheid. Een eerste vereiste is het juiste licht, maar je kunt ook even goed kijken naar de instellingen op je digitale camera of mobieltje. Heb je bijvoorbeeld de beste witbalans gekozen? (Dit doe je meestal met keuzeopties als ‘bewolkt’, ‘kunstlicht’ of ‘daglicht’.) Het is natuurlijk jammer als je mooie rode jurkje er op de foto paars uitziet.

via GIPHY

5) Stoom of strijk je kleding

Tuurlijk, mensen weten dat ze gebruikte kleding kopen, maar het liefst zie je dat er niet al teveel aan af. Een kledingstuk dat vol met kreukels zit, is niet meteen heel aantrekkelijk. Zorg dus dat je die broek, jurk, of dat mooie overhemd even netjes strijkt en zo nodig zelfs laat stomen, zodat het er weer absolutely fabulous uitziet; of in ieder geval niet als een afgedankt stukje stof.

via GIPHY

6) Maak een ‘aan-foto’ voor de pasvorm

Om de potentiële kopers een goed idee te geven van de pasvorm, trek hem dan gewoon een aan op één (of enkele) van je foto’s. Of gebruik hier een paspop/mannequin voor als je liever niet zelf in beeld komt en een geblurd gezicht of ‘hoofdeloze’ foto niet zo charmant vindt. Het uiterlijk van een aangetrokken kledingstuk is soms een wereld van verschil. Ineens krijgt het - letterlijk - vorm, gaat het leven, en kun je jezelf erin zien…

via GIPHY

7) Gebruik een hangertje

Mocht je het aangeboden item niet aan willen (laten) trekken en heb je ook geen paspop in de buurt, hang het dan op zijn minst aan een hangertje. Alles beter dan het een beetje vormeloos op bed, tafel, of de grond te draperen, waardoor er vaak vouwen in vallen en de presentatie gewoon niet erg chique is. Je moet je gewoon voorstellen dat je de kleding in de etalage of wand van een winkel aan het uitstallen bent.

via GIPHY

8) Bijzondere details? Laat ze zien!

Zitten er bijzondere details op of aan jouw kledingstuk, die het meerwaarde geven? Laat dit dan goed zien met close-ups! Leuke pailletjes of kraaltjes misschien, stiksels, een bepaalde glans die van een afstandje niet goed tot zijn recht komt. Alles wat maar de moeite waard is, maar op het overzichtsplaatje niet optimaal te zien is, kun je het beste nog even van dichtbij fotograferen.

via GIPHY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Mijn Marktplaats Moment: ‘Ik had een keer tachtig kledingstukken tegelijk te koop staan.’

Kleding
Heb je ook je kast volhangen met truitjes, jurkjes en jasjes die je niet meer draagt? Heb je onmogelijke pumps met veel te hoge hakken, waar je eigenlijk vanaf wilt? Of zie je zelfs kans een bijzonder kledingstuk of paar schoenen met winst te verkopen? Roos uit Zwolle kan erover...
Lees verder

Kleding verkopen via Marktplaats? Hier moet je op letten

Kleding
Vorige maand heeft mijn vrouw Nienke de bezem door haar kledingkast gehaald en een aantal kledingstukken op Marktplaats gezet. Van truitjes, tot jurkjes en van broeken tot pumps. Met wisselend resultaat. Ze vertelde me wat werkte en wat minder goed werkte. ------- Ook je kleding verkopen op Marktplaats? Klik dan hier....
Lees verder