Onze categorieeën

Mijn Marktplaats Moment: ‘Ik had een keer tachtig kledingstukken tegelijk te koop staan.’

Kleding

img_7388

Heb je ook je kast volhangen met truitjes, jurkjes en jasjes die je niet meer draagt? Heb je onmogelijke pumps met veel te hoge hakken, waar je eigenlijk vanaf wilt? Of zie je zelfs kans een bijzonder kledingstuk of paar schoenen met winst te verkopen? Roos uit Zwolle kan erover meepraten. Ze begon zo’n zes jaar geleden met het verkopen van kleding op Marktplaats en kreeg meteen de smaak te pakken. Op een gegeven moment had ze zo’n beetje haar halve garderobe te koop staan, plus nog wat spullen van anderen. Benieuwd naar haar strategie, ervaring en tips? Lees snel verder!

“Het verkopen ging eigenlijk heel makkelijk en ik dacht: ‘Oh, ik heb nog veel meer in mijn kast!”

Roos had nog helemaal geen ervaring met Marktplaats toen ze zes jaar geleden besloot een truitje te koop te zetten. Ze bracht wel eens kleding naar een tweedehands kledingwinkel, maar dat was best een gedoe en bovendien kreeg ze dan maar 40% van de verkoopprijs. “Toen had ik zoiets van ‘Laat ik eens kijken hoe Marktplaats werkt. Hoe dat allemaal gaat,” vertelt Roos. “Ik heb toen wat dingen erop gezet en kreeg al snel een reactie. Het ging eigenlijk heel makkelijk.” En toen dacht ik: ‘Oh, ik heb nog veel meer in de kast…’

img_6371

"Ik heb best leuke winst gemaakt. En daarmee ging ik dan weer verder handelen."

Roos merkte al snel dat ze een leuk zakcentje kon verdienen; en niet alleen met haar eigen kleding. Ze ging nu nog steeds naar tweedehands kledingwinkeltjes, maar dan puur om spullen te kopen voor de verkoop. “Vooral met schoenen heb ik dat gedaan”, vertelt Roos. ‘Die winkels kijken vaak niet eens naar het merk, het materiaal of hoe ze eruit zien… dan wordt gewoon alles bij elkaar gezet en aangeboden voor 2,50 euro. En dat zijn soms echt mooie schoenen. Dan investeer ik die 2,50 euro wel even en dat zet ik ze zelf voor bijvoorbeeld 17,50 euro op Marktplaats. Daarmee heb ik best wel leuke winst gemaakt.” Lachend: “En daarvan ging ik dan weer andere dingen kopen om te verkopen…”

"Het is heel leuk als mensen laten weten dat ze tevreden zijn."

Roos heeft gelukkig al veel leuke reacties gehad van kopers. “Vaak laten ze het in ieder geval weten als ze iets ontvangen hebben maar het is natuurlijk helemaal leuk als ze enthousiast reageren en iets zeggen als ‘Het zit helemaal goed, ik ben er onwijs blij mee!’ Of: ‘Het past precies bij mijn jurkje!’”

img_6629

Het loont trouwens om altijd netjes te blijven, ook als een bezoeker met lege handen naar huis gaat. Roos: “Er kwam een keer een vrouw naar schoenen kijken en ik zei: ‘Volgens mij ben je hier eerder geweest’. ’Ja’, zei ze. ‘Die schoenen waren toen te groot. Maar ze waren wel erg mooi van kwaliteit en zagen er netjes uit. Dus ik dacht: ‘Je bent wel betrouwbaar.’ En nu zag ze dus weer een paar schoenen en die pasten wél. Dat is toch leuk om te horen, dat mensen vertrouwen hebben en daarom nog een keertje bij je terug willen komen.’

"Soms ging ik wel met drie, vier dozen tegelijk naar de post."

Hoewel het de laatste tijd wat rustiger is, heeft Roos enorme pieken gehad in haar verkopen. “Soms ging ik met wel drie, vier dozen tegelijk naar de post. Toen had ik geloof ik ook wel tachtig items op Marktplaats staan. Ook voor mijn familie. Mijn moeder zag bijvoorbeeld dat het wel erg goed liep en had ook wel schoenen die haar niet meer pasten.”

“Wat zou ik als koper handig vinden?"

Een reden voor haar succes kan zijn dat ze zich altijd probeert in te leven in de koper. Roos: “Ik bedenk altijd wat ik zelf handig zou vinden. Bijvoorbeeld als ik een truitje wil kopen. De ene maat medium is de andere niet dus dan zet ik er even bij wat de lengte middenachter is. Wat de mouwlengte is. Wat voor materiaal het is. Dat soort dingen.”

img_6238

"Ik zet gewoon een spiegel, stoel en schoenlepel klaar in de gang."

In de afgelopen jaren heeft ze weinig veranderd in haar adverteerstrategie. “Wel als iets er al lang opstaat,” zegt Roos. “Dan zet ik er iets bij als: ‘Nu in prijs verlaagd!’ En ik ben in de titel de maat erbij gaan zetten, en sowieso het merk. Verder zet ik het er altijd bij als het echt leer is.”

Verder snapt ze best dat sommige mensen niet graag kopers thuis, in hun woonkamer, ontvangen. Maar Roos heeft hier een mooie oplossing voor gevonden: "Ik zet altijd alles klaar in de gang. De spullen die ze willen passen, en dan een stoel erbij, een spiegel, een schoenlepel, dat soort dingen."

Hoe professioneel wil je het hebben? Alleen nog een pashokje erbij, een naam op de gevel en 'Fashionstore Roos' is een feit.

Klik hier om de advertenties van Roos te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Kleding verkopen via Marktplaats? Hier moet je op letten

Kleding
Vorige maand heeft mijn vrouw Nienke de bezem door haar kledingkast gehaald en een aantal kledingstukken op Marktplaats gezet. Van truitjes, tot jurkjes en van broeken tot pumps. Met wisselend resultaat. Ze vertelde me wat werkte en wat minder goed werkte. ------- Ook je kleding verkopen op Marktplaats? Klik dan hier....
Lees verder

Kleding verkopen op Marktplaats: ‘Mooi extra zakcentje en een leuke sport!’

Kleding, Verkopen
Inmiddels ben je er vast al lang achter, door je eigen ervaring of de verhalen op deze blog; wil je - om wat voor reden dan ook - een broek, jas, of jurk verkopen, dan gaat er niets boven Marktplaats. Maar niet alleen kleding voor volwassenen vindt hier gretig aftrek;...
Lees verder