Onze categorieeën

Kleding verkopen op Marktplaats: ‘Mooi extra zakcentje en een leuke sport!’

Kleding, Verkopen

set-128

Inmiddels ben je er vast al lang achter, door je eigen ervaring of de verhalen op deze blog; wil je - om wat voor reden dan ook - een broek, jas, of jurk verkopen, dan gaat er niets boven Marktplaats. Maar niet alleen kleding voor volwassenen vindt hier gretig aftrek; kinderkleding doet het minstens zo goed. Het ligt ook eigenlijk heel erg voor de hand: kinderen zijn snel uit hun kleren gegroeid, waardoor ze vaak nog prima te gebruiken zijn door andere kids. Marije (40) uit Zutphen, een ervaren verkoper (en koper) van kinderkleding op Marktplaats, kan erover meepraten.

Marije is al elf jaar actief op Marktplaats. Ze heeft al van alles verhandeld, met name voor haar drie kinderen (van inmiddels 14, 14, en 12 jaar oud). Marije: “Ik heb onder andere fietsen voor de meiden gekocht en verkocht, een hele babykamer verkocht, en nieuwe bedden gekocht.” En ze verkoopt dus heel veel kinderkleding. “Maar wel vooral vanaf maat 92 t/m 158,” laat Marije weten. “Hierboven wordt het een stuk lastiger.”

bed-yara-1

“Met een jong gezin is extra geld altijd handig!”

Ook op het moment van schrijven heeft Marije verschillende artikelen te koop staan op Marktplaats. 16 stuks om precies te zijn, zoals snowboots, een spijkerrokje, een trui, tuniek, maar bijvoorbeeld ook een smartphonehoesje dat niet de smaak was van haar dochter. Een concrete vraagprijs heeft ze meestal niet, potentiële kopers kunnen gewoon vrij bieden. Er zijn vaak verschillende redenen om iets te verkopen, maar er is er eentje die er bovenuit steekt: “Het extra geld”, verklaart Marije. “Met een jong gezin is dit altijd handig.”

rok-21

“Kleding verkopen is een leuke sport.”

Toen Marije ooit begon met het verkopen van kleding, dacht ze meteen aan Marktplaats, omdat ze uit ervaring wist dat je hier makkelijker wat verkoopt dan op andere verkoopsites. Ze had er eigenlijk vanaf het begin vertrouwen in. Marije: “Ik merkte al snel dat dit voor een leuk zakcentje voor erbij kon zorgen.” En hoewel het soms best wel wat tijd kost om de kleding erop te zetten, vindt ze het juist wel leuk om hiermee bezig te zijn. “Het is gewoon een leuke sport om iets te verkopen”, aldus de enthousiaste Zutphenaarse.

Zakelijk inzicht

Het verkopen gaat Marije behoorlijk goed af. Het hangt ook een beetje van het moment af - soms krijgt ze iets gewoon niet verkocht, ook niet voor een hele lage prijs - maar meestal krijgt Marije dezelfde dag nog een reactie. Ze weet dan ook goed hoe ze een aantrekkelijke advertentie moet maken, met duidelijke foto’s en een goede titel. Daar heeft ze weinig aan hoeven veranderen. “Misschien had ik vanaf het begin al wel wat zakelijk inzicht,” zegt Marije. Ze brengt gaandeweg slechts kleine veranderingen aan in haar verkoopstrategie. “Ik probeer de laatste tijd bewust verschillende zoekwoorden of een andere spelling in mijn tekst te verwerken. Dus bijvoorbeeld niet alleen ‘spijkerbroek’, maar ook ‘spijker broek’.”

vingino-maat-8

Meer verkopen in 2017!

Laat je dus inspireren door Marije en verdien ook een leuk zakcentje door wat kledingstukken - van jezelf of je kids - op Marktplaats te zetten. Zo na die dure decembermaand geen overbodige luxe, lijkt me. Een mooi voornemen voor 2017: flink gaan verkopen. Het is niet moeilijk om vol te houden en je bent toch bezig met een van de populairste voornemens die er is. Want verkopen is ook een sport, hebben we net geleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
'Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?' en andere vragen bij de verkoop van je huis... Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder