Heb jij een backup van al je vakantiefoto’s?

Heb jij een backup van al je vakantiefoto’s?
| Het is vandaag World Backup Day. Een goed moment om eens na te denken over de manier waarop jouw digitale bestanden beveiligd zijn tegen inbraak, brand, computercrashes en hackers. Grote kans dat je nu beschaamd naar je toetsenbord kijkt. Deze week breng ik mijn bestanden in veiligheid. Omdat de vakantiefoto’s van Toscane 2007 me te ...

Het leven is onbewerkt. Zo wil ik mijn foto’s ook

Het leven is onbewerkt. Zo wil ik mijn foto's ook
| Het komt niet vaak voor, maar als ik stil sta bij sommige ontwikkelingen van de laatste 10-20 jaar, dan vind ik het bizar hoe hard het is gegaan. Zo hard, dat ik het niet altijd kan bijbenen. Fotograferen met je smartphone bijvoorbeeld. Hoe heerlijk het ook is dat zoiets gewoon kan en hoeveel gebruik ik ...

Buitenplezier: film het met je camcorder, actiecamera… of smartphone!

Buitenplezier: film het met je camcorder, actiecamera... of smartphone!
| Het houdt maar niet op met dat stralende weer. En nu onze dreumes een beetje kan lopen, zijn het ideale dagen om de duinen, een park, of het bos in te gaan. Gewapend met de meer dan verdienstelijke camera op mijn smartphone, levert dat vele onvergetelijke beelden op. Met (ultra) hd-resolutie, bewegingsstabilisatie en vele mogelijke ...