Onze categorieeën

Kleding verkopen via Marktplaats? Hier moet je op letten

Kleding

img_6160

Vorige maand heeft mijn vrouw Nienke de bezem door haar kledingkast gehaald en een aantal kledingstukken op Marktplaats gezet. Van truitjes, tot jurkjes en van broeken tot pumps. Met wisselend resultaat. Ze vertelde me wat werkte en wat minder goed werkte.

-------
Ook je kleding verkopen op Marktplaats? Klik dan hier.
-------

Passen

Een van de grote verschillen met shoppen in een fysieke winkel is dat je kleren die je via Marktplaats koopt, niet eerst kunt passen. Dat is althans het beeld dat mensen erbij hebben. Wist je dat veel verkopers op Marktplaats het geen probleem vinden om een artikel retour te krijgen als het niet past? Uiteraard dient de koper dan wel de verzendkosten te voldoen en vooral bij lager geprijsde artikelen kan dat vervelend zijn. Nienke heeft daar overigens iets op gevonden: als een kledingstuk dat ze via Marktplaats heeft gekocht haar niet past, dan heeft ze altijd wel een paar vriendinnen die ze er blij mee kan maken.

img_6157

Prijsverschil

Voor je je trui, broek of rok op Marktplaats plaatst, is het goed om je te realiseren dat een kledingstuk met een nieuwwaarde van 200 euro, dat je nu verkoopt voor 30 euro, meer kans van slagen heeft dan een kledingstuk met een nieuwwaarde van 20 euro. Dat is althans onze ervaring. De verklaring is logisch: als het om een goedkoop artikel gaat, is het voor veel kopers makkelijker om het dan gewoon nieuw bij een webshop te bestellen (vooropgesteld dat dit nog kan).

Zo goed als nieuw

Je hebt tweedehands kleren en je hebt zo goed-als-nieuwe kleding. Nienkes ervaring is dat mensen eerder een jurkje kopen dat je slechts twee keer gedragen hebt, dan een trui waar je twee winters in hebt rondgesjouwd. Vlekken en beschadigingen zijn uiteraard uit den boze, tenzij het gaat om een item dat daardoor enorm in prijs is gedaald (denk aan een paar schoenen van Manolo Blahnik, waar de meesten van ons nieuw een klein maandsalaris voor zouden moeten neerleggen); of als het gaat om vintage items die juist alleen maar stoerder worden als ze hebben geleefd. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een leren tas of jas.

img_6159

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Mijn Marktplaats Moment: ‘Ik had een keer tachtig kledingstukken tegelijk te koop staan.’

Kleding
Heb je ook je kast volhangen met truitjes, jurkjes en jasjes die je niet meer draagt? Heb je onmogelijke pumps met veel te hoge hakken, waar je eigenlijk vanaf wilt? Of zie je zelfs kans een bijzonder kledingstuk of paar schoenen met winst te verkopen? Roos uit Zwolle kan erover...
Lees verder

Kleding verkopen op Marktplaats: ‘Mooi extra zakcentje en een leuke sport!’

Kleding, Verkopen
Inmiddels ben je er vast al lang achter, door je eigen ervaring of de verhalen op deze blog; wil je - om wat voor reden dan ook - een broek, jas, of jurk verkopen, dan gaat er niets boven Marktplaats. Maar niet alleen kleding voor volwassenen vindt hier gretig aftrek;...
Lees verder