Onze categorieeën

Tweedehands kleding en schoenen zijn hot

Kleding

shutterstock_532599925

Onlangs is Groningen benoemd tot handelshoofdstad van Nederland. In 2016 handelde in deze gemeente 41% van de inwoners via Marktplaats. In de kersverse handelshoofdstad werden de meeste spullen aangeboden in de rubriek ‘Schoenen’. Een leuk feitje, al mag het nauwelijks een verrassing heten. Dameskleding is één van de drukst bezochte groepen op Marktplaats en Schoenen is verreweg de grootste rubriek. Daarnaast doet tweedehands fashion het sowieso erg goed online. Tijd om ook een graantje - of jurkje, schoentje, jasje… - mee te pikken?

Tweedehands fashion scoort goed

Als je nog nooit zelf kleding online hebt aangeboden, of een tweedehands jurk, spijkerbroek, of paar schoenen hebt gekocht, is nú het moment om je voordeel te doen, voordat de concurrentie al te moordend wordt. Onderzoeksbureau eMarketer voorspelde al dat de sector van tweedehands fashion flink zal groeien, zo viel eerder dit jaar in een artikel op emerce.nl te lezen. Volgens andere cijfers zal er in 2020 een omzet zijn van 12 tot 15 miljard. Goed, dat is dan wereldwijd en dan gaat het ook om gebruikte kleding van professionele aanbieders, maar het laat wel een duidelijke trend zien.

Weg met de weggooimaatschappij

Steeds meer mensen zetten zich in voor een duurzame wereld, ook wanneer het om kleding gaat. Eerder was hier al te lezen hoe verschillende fashionbloggers achter de trend van slow fashion staan (een beweging die zich verzet tegen overconsumptie), en ook in het emerce-artikel wordt gesteld dat mensen af willen van de weggooimaatschappij en bewuster willen consumeren. “Tweedehands spullen kopen begint daarbij bijna een soort lifestyle te worden.”, zegt Saskia Keller van reBuy. En Jorij Abraham van Thuiswinkel.org spreekt over het belang van de opkomende sharing-economie, “waardoor we producten korter gebruiken en daarna weer doorverkopen.” Marktplaats is natuurlijk de ideale ontmoetingsplek hiervoor.

Deel je kleding!

Op Marktplaats is de deel-, hergebruik-, en slow fashion-trend goed terug te zien. Werp maar eens één blik op die best scorende rubriek van handelshoofdstad Groningen voor het bewijs: een slordige 300.000 schoenen vind je er! Maar verkopers (en kopers) weten ook hun weg te vinden naar de vele andere kledingrubrieken. Jij nog niet, zeg je? Bekijk dan eens deze onzinnige excuses voor een (te) volle kledingkast en kom gewoon in actie! Je hebt dan straks én meer ruimte én een beter gevulde portemonnee. En je zet je in voor een duurzame wereld. What’s not to like?

Oh, en heb je moeite met het verkopen? Lees dan deze tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Mijn Marktplaats Moment: ‘Ik had een keer tachtig kledingstukken tegelijk te koop staan.’

Kleding
Heb je ook je kast volhangen met truitjes, jurkjes en jasjes die je niet meer draagt? Heb je onmogelijke pumps met veel te hoge hakken, waar je eigenlijk vanaf wilt? Of zie je zelfs kans een bijzonder kledingstuk of paar schoenen met winst te verkopen? Roos uit Zwolle kan erover...
Lees verder

Kleding verkopen via Marktplaats? Hier moet je op letten

Kleding
Vorige maand heeft mijn vrouw Nienke de bezem door haar kledingkast gehaald en een aantal kledingstukken op Marktplaats gezet. Van truitjes, tot jurkjes en van broeken tot pumps. Met wisselend resultaat. Ze vertelde me wat werkte en wat minder goed werkte. ------- Ook je kleding verkopen op Marktplaats? Klik dan hier....
Lees verder