Onze categorieeën

8 excuses voor een (te) volle kledingkast

Algemeen, Kleding, Verkopen

shutterstock_251775196

Heb jij dat ook? Je kledingkast barst bijna uit zijn voegen, maar het komt er maar niet van om hem goed uit te ruimen: sterker nog, de stapels kleding worden alleen maar hoger. De hoogste tijd dus om eens een berg truien, broeken, jurken, jassen - waarvan je vaak niet eens meer weet dat je ze hebt - op Marktplaats te zetten. Wat zeg je, je draagt al je kleding nog? Yeah, right! Ga de confrontatie aan met deze acht bekende excuses voor je overvolle kledingkast en kom in actie!

1) Dit had ik aan toen ik…

Ach ja, kledingstukken waar je (goede) herinneringen aan hebt. Ik heb ze ook nog: een NBA basketbalshirt dat ik kocht als achttienjarige Michael Jordan-fan. Of die Chinese kamerjas en -broek uit mijn Kung Fu-fase, die ik niet meer dan drie keer gedragen heb. Misschien wordt het tijd om een ander er een plezier mee te doen?

2) Het past vast volgend jaar wel weer

Tenzij je echt drastisch aan het diëten en sporten bent, is de kans klein dat een kledingstuk waar je al tijden niet meer goed inpast, ineens als gegoten zal zitten. En soms komt het gewoon door slecht inkopen. Zo heb ik zelf verschillende shirts en truien die ik te klein (en sommige te groot) heb gekocht en waar ik me altijd aan erger. Ze zien er leuk uit, maar ik heb er verder niets aan. Weg ermee!

via GIPHY

3) Ik heb het vast nog wel eens nodig

Ja, ooit zou je dat bijzondere pak of die mooie galajurk wel weer eens kunnen gebruiken. Maar ondertussen neemt die kleding wel ruimte in beslag in je kast, en heb je kans dat je outfit uit de mode is - of aangevreten door motten - tegen de tijd dat je het tevoorschijn haalt. Dus: ben je niet echt een type voor fancy feestjes? Zet je outfit dan op Marktplaats! Wie weet hou je er nog wel een leuk zakcentje aan over…

via GIPHY

4) Het stond zo mooi bij….

In de etalage of gedragen door iemand anders (een model of gewoon een vriend of collega), kan een kledingstuk er waanzinnig uitzien. Maar als je het zelf thuis uitprobeert blijkt het toch vaak een gevalletje ‘net niet’ te zijn (terwijl die vrouw in de winkel het nog zo geweldig vond staan, heel gek). Dan kun je nog even proberen er een andere keer met een frisse blik naar te kijken of te combineren met andere kleding, maar laten we wel wezen: die kleren moeten er gewoon eruit.

via GIPHY

5) Het was duur dus ik zal het dragen

Soms koop je een heel duur item, dat je vervolgens nooit draagt. Misschien is het toch je stijl niet of voel je je er niet goed in omdat je voortdurend bang bent dat er wat beschadigt… Hoe dan ook, het ligt al een tijd niets te doen in je kast. Wacht niet op de dag dat je eindelijk je geld eruit kunt halen door het kledingstuk te dragen, maar verdien nú wat door hem te koop te zetten!

via GIPHY

6) Ik heb het gekregen van…

Een variatie op het eerste excuus uit deze lijst. Kleding kan emotionele waarde hebben omdat je het van een dierbaar iemand hebt gekregen. Toegegeven, dit is wel een lastige. De vraag is: als je het nooit draagt, wat doe je er dan mee? Als het ergens onzichtbaar achterin de kast ligt, heb je er niets aan. En ook als je heel veel kleren van deze persoon hebt gekregen, kan er best wat weg.

via GIPHY

7) Ik moet kunnen variëren

Je denkt misschien dat je aan één zwart jurkje/pak niet genoeg hebt, en meerdere varianten op hetzelfde thema in je kast moet hebben om te kunnen variëren. Maar uiteindelijk draag je toch steeds datzelfde favoriete item. Open je ogen en zet al die nummers twee, drie, vier en verder op Marktplaats. Grote kans dat ze vrijwel ongedragen zijn en een hoop op kunnen brengen.

via GIPHY

8) Het staat me geweldig!

Ook al denk je dat je er in die ene favoriete outfit superstijlvol en misschien wel onweerstaanbaar uitziet, de mensen om je heen kunnen hier anders over denken. Nu is het heel goed om je niet altijd iets van anderen aan te trekken, maar soms is het gewoon tijd voor een reality check. Als bijna iedereen behalve jezelf je ergens armoedig, ordinair, lachwekkend, of juist pretentieus in uit vinden zien, is het misschien tijd om afscheid te nemen van die kleding.

via GIPHY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

VOORWAARDEN ‘Winactie Instagram Marktplaats’

Algemeen
  Deze voorwaarden (verder te noemen: de “Voorwaarden”) zijn van toepassing op de "Winactie Instagram" (verder te noemen: de "Actie"). De Actie wordt georganiseerd door Marktplaats B.V. De actieperiode is 18 juni t/m 30 juni 2018. Deelname aan deze actie is gratis. Deelname aan de Actie staat in beginsel uitsluitend...
Lees verder

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
'Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?' en andere vragen bij de verkoop van je huis... Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder