Onze categorieeën

Begin het jaar goed

Witgoed en Apparatuur

todo2016

‘Wat is 'goed'? Een begrip dat net zo rekbaar is als mijn taille. En geloof me: na de feestmaand zit daar altijd wel wat rek in. Wat voor de één goed is, hoeft voor de ander weer niet goed te zijn. Voor mij betekent het begin van een nieuw jaar het krijgen van nieuwe energie. Ik gebruik de kalender als een soort van Dr. Rossi om in actie te komen en aan mijzelf te werken. Van lichaam tot geest. Van loopbaan tot spaarvarken. Hoe doe ik dat?

Schrijf je doel op

Mijn moeder heeft er een handje van om alles op te schrijven wat ze zelf wil bereiken of gedaan wil krijgen. Vroeger dacht ik altijd: ‘heb je háár weer met haar lijstjes.’ Nu vind ik het alleen maar slim wat ze doet. Het opschrijven van je doel helpt om je doel te behalen. Het staat op papier, het is tastbaar en om je bewustwording te vergroten kun je je doel ergens opplakken. Op de koelkastdeur bijvoorbeeld. Wanneer je doel nou net is om een koelkast te kopen, kun je hier beter gelijk werk van maken. Scheelt weer een post-it.

Maak een planning

Je hebt je doel bepaald. Maar hoe kom je daar? Wat heb je nodig? Maak een planning! En houd het een beetje realistisch. Deeg voor een pizza heeft voldoende tijd nodig om te rijzen en dat geldt ook voor jouw doel: geef het voldoende tijd! En blijf jezelf ook afvragen of wat je doet ook écht helpt om je doel te bereiken. Zo wilde ik eens een maand geen alcohol gebruiken, maar lepelde ik wel een bord tiramisu leeg. Niet handig.

Vier successen

Wanneer je lekker bezig bent om je doel te behalen, vergeet dan niet om stil te staan bij successen. Veel doelen hebben mijlpalen die je kunt vieren. Geef jezelf dus cadeautjes! Koop wat leuks of lekkers. Bijvoorbeeld in de Gevonden op Marktplaats Wintersalon of bij Huize van Wely. En daarna doorpakken naar het volgende succes dat je kunt vieren...en voor je het weet heb je je doel behaald! En dan pak je natuurlijk groots uit! Mijn doel is om van de zomer af te studeren. En ik moet wat opbiechten. Ik heb mijn afstudeercadeau al gekocht: New York, here I come!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Keuken-musthaves voor studenten: Die tosti gaat zichzelf niet bakken!

Huizen en kamers, School en studie, Witgoed en Apparatuur
Wanneer je gaat studeren ben je ontzettend druk bezig: je moet een studie uitkiezen (en je hierop storten), een kamer zoeken, je introductietijd doorkomen. Misschien moet je wel een hele nieuwe stad ontdekken. Je zou er moe van worden… én honger van krijgen! Hoog tijd dus om ook je cooking...
Lees verder

(Af)wassen, drogen en koelen op je studentenkamer: handige witgoed-weetjes

Huis en inrichting, School en studie, Witgoed en Apparatuur
Ga je ook binnenkort je nieuwe studentenkamer inrichten en hier spullen voor kopen? Misschien ben je hier al wel mee bezig. Op zich niet vervelend: met een tof tafeltje, lollige lamp, of stoer bankje kun je de kamer je eigen stijl geven. En waar ga je je funky audiosetje neerzetten?...
Lees verder