Het lijkt nu toch echt gedaan met de pret. Gisterenochtend was de temperatuur een erbarmelijke 3 graden! En met een windje erbij voelde het zelfs nog kouder. Voor een smartphonegebruiker – en wie is dat tegenwoordig niet – is dit vaak een armoedige toestand. Met verkleumde vingers een appje sturen is geen pretje, en je trendy hoofdtelefoon bedekt je oren misschien, maar het biedt bepaald niet de warmte van een muts. Hieronder een paar hulpmiddelen om je mobiele leven in de winter wat aangenamer te maken.
Touchscreen-handschoenen
Als je telefoontje de lage temperaturen, regen en sneeuw al kan weerstaan, is het nog niet gezegd dat de bediening soepeltjes verloopt. Met normale handschoenen of wanten reageert het touchscreen niet, en met half bevroren vingers het scherm beroeren, gaat ook maar matig. Gelukkig zijn er sinds een paar jaar handige touchscreen handschoenen op de markt met speciaal geleidend materiaal in de vingers, waarmee je gewoon je scherm kunt bedienen. Warm en praktisch dus. Ze zijn er in verschillende materialen, zoals wol, katoen, en leer.
Koptelefoon-oorwarmers
Het is een raadsel waarom er hier nog niet meer van op de markt zijn: oorwarmers met ingebouwde koptelefoon. Los van elkaar zien deze items er toch al hetzelfde uit... Natuurlijk houdt een hoofdtelefoon je oren al redelijk warm, maar trek er een (nep)bontje overheen, en je hebt de ultieme mobiele audio-oplossing gevonden voor in de winter. Een draadloze variant is natuurlijk helemaal handig. Dan ben je helemaal vrij in je bewegingen als je bijvoorbeeld straks weer gaat schaatsen. Er zijn ook mutsen verkrijgbaar waar een hoofdtelefoon in verwerkt is. Dit ziet er best mooi uit, maar misschien is het wel net zo makkelijk om gewoon een muts over je hoofd te trekken terwijl je 'oortjes' in hebt.
Weerbestendige beschermhoesjes
Beschermhoesjes zijn altijd handig natuurlijk. Je houdt er je kostbare telefoontje mee in goede conditie, en als je voor een hoesje in agenda- of portemonneevorm kiest, is het ook nog eens praktisch. Verschillende hoesjes bieden daarnaast ook bescherming tegen (weers)invloeden als vuil, stof, regen, maar bijvoorbeeld ook sneeuw en ijs. Als je zoekt op waterdichte hoesjes zit je vaak wel goed. Sommige hoesjes hebben weer speciale isolatie. Ze absorberen dan bijvoorbeeld de hitte van het toestel en gebruiken deze om hem in de winter warm te houden.
Hoe ver je hierin ook wilt gaan, enige bescherming van de voor- en achterkant van de telefoon is in ieder geval wel aan te raden. Lage temperaturen – zeker beneden het vriespunt – kunnen namelijk negatieve invloed hebben op de prestaties van je smartphone.