Onze categorieeën

Stoelverwarming in de auto: een genot voor iedereen

Ontspanning, Winter

Ja, er zijn belangrijkere dingen in de wereld en je hebt het ook niet per se nodig, maar... het is wel erg lekker! Stoelverwarming in de auto bedoel ik. Vooral in hartje winter een geweldige uitvinding natuurlijk, maar ook in de herfst of (het begin van de) lente is het een genot om er met zo’n speciaal uitgeruste stoel warmpjes bij te zitten. Bovendien is het ook voor mensen met rugklachten aan te raden en zorgt het voor een verhoogd comfort op lange ritten.

Velen zullen er nauwelijks bij stil hebben gestaan en stoelverwarming afdoen als overbodige luxe, maar veel mensen die het ervaren hebben, willen niets anders meer. Bovendien is het gewoon voor iedereen bereikbaar. Wie dacht dat deze extra alleen voorbehouden is aan rijken en grote zakenauto’s, heeft het mis. In iedere auto – groot, klein, luxe of kaal – kan stoelverwarming voor een redelijke prijs geleverd of ingebouwd worden.

1) Stoelverwarming laten inbouwen

Heb je in een (andere) auto gezeten met stoelverwarming en ben je verslaafd geraakt en wil je het nu ook in je eigen auto? De fijnste, meest voor de hand liggende oplossing is dan om dergelijke verwarming in te laten bouwen door een dealer, monteur of specialist. Onder de bekleding van de auto wordt dan in de zitting en de rugsteun een elektrisch verwarmbare mat geplaatst.

‘Af-fabriek’ lederen stoelen zijn vaak al voorbereid op (inbouw van) verwarming, maar ook stoelen met stoffen bekleding kunnen hier gewoon van voorzien worden. De prijzen verschillen en zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de aanbieder, de opties (aantal verwarmingsstanden bijvoorbeeld) en de kwaliteit van het materiaal (teflon vs carbon). Ga je voor een mooie, maar redelijk basic oplossing, dan kun je voor twee stoelen al klaar zijn voor 400 euro.

2) Zelf inbouwen

Een groot gedeelte van de kosten van het inbouwen van de verwarming wordt bepaald door het arbeidsloon. Per stoel is de monteur toch wel zo’n twee uur bezig. Als je echter een beetje handig bent en je kunt het gewoon zelf doen, dan bespaar je al snel de helft.

3) Verwarmingsmatjes óp de stoelen

Mocht je het toch allemaal net iets te prijzig of teveel gedoe vinden, dan zijn er ook losse verwarmingsmatjes op de markt die je gewoon op/aan je stoelen bevestigt. Het ziet er misschien wat minder fraai uit, maar je bent wel snel klaar – met wat elastische banden en een stekker in de 12V-uitgang van je auto – en het hoeft niet veel meer te kosten dan een paar tientjes per stoel.

4) Auto met stoelverwarming

Je kunt ook gewoon meteen een auto met stoelverwarming kopen. Als je net een nieuwe auto hebt gekocht natuurlijk niet echt een optie, maar mocht het wel zo ver zijn, dan kun je dit altijd even in je optielijst aanvinken. Het hoeft er niet per se duurder op te worden en mocht de rest van de auto ook ‘kloppen’, dan is het natuurlijk een mooie bonus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Met deze tips ga je tiptop naar Pinkpop… en andere festivals

Feest, Muziek en optredens, Ontspanning, Outdoor en buitenleven
Ja, het is alweer (bijna) tijd voor Pinkpop en de line-up is weer top! Echt niemand hoeft zich te vervelen, met tieneridool Justin Bieber, rapper Sean Peal, rockband Kings of Leon en Nederlandse topacts Kensington en Broederliefde. Of Guus Meeuwis als dat meer je stijl is. Maar je kunt ook...
Lees verder

Hoe doe je zo min mogelijk op je eigen tuinfeest?

Feest, Ontspanning, Outdoor en buitenleven, Tuin, Vakantie, Zomer
Ah, zomer! Vakantie, lekker weer, verlate lentekriebels… tijd voor een lekker, ontspannen tuinfeest. Hoewel, ontspannen? Als het jouw tuin is, heb je het er vooral druk mee. Met de voorbereiding - alles uitdenken, in huis halen, klaarzetten, ophangen - maar ook met het spelen van de gastheer of -vrouw op...
Lees verder