Onze categorieeën

Voor het eerst 200.000 auto’s tegelijk op Marktplaats door Olavs Audi TT

Verhalen, Verkopen

Als je je auto wilt verkopen, dan is Marktplaats Auto’s de aangewezen plek. Met het grootste bereik van Nederland, veel verkooptips en gemiddeld de meeste reacties per advertentie, heb je snel een koper gevonden. Heel veel mensen weten dit al en er komen er steeds meer bij: op vrijdag 7 april j.l. stonden er zelfs voor het eerst 200.000 auto’s tegelijk online! Tijd voor een feestje dus. We gingen met een taart naar Nuenen (Noord-Brabant), voor een bezoekje aan Olav Heijblom (47), de verkoper van de prijswinnende 200.000e auto. Zijn schitterende Audi TT krijgt nu een professionele poetsbeurt en een speciale plek op de site. Grote kans dus dat Olavs telefoon snel roodgloeiend zal staan. We spraken met hem over de verkoop van zijn geliefde TT.

 “Toen Marktpaats belde, dacht ik: ‘Ha, misschien is mijn auto verkocht!’” 

Het is natuurlijk altijd leuk om in het zonnetje gezet te worden en wat te winnen, maar Olav dacht even dat hij al meteen een verkoper te pakken had toen Marktplaats belde. Lachend: “Ik dacht: ‘Misschien is mijn auto verkocht', maar helaas. Maar het is wel de eerste keer dat ik wat win in mijn leven, dus dat is erg leuk.”

Wisselgeld

Ook al belde er dan geen koper, dit kan nooit lang duren. Vanwege de speciale aandacht die hij nu krijgt, maar ook omdat de auto zelf gewoon erg de moeite waard is. “Tja, het is een mooie auto, die Audi TT. Aan de andere kant is-ie ook zo mooi dat ik er toch graag vanaf wil,” grapt Olav. Het was dan ook vooral een verstandelijke beslissing om hem te koop te zetten: “Sinds kort heb ik een Fiat 500 erbij gekocht. En voor mijn bedrijf moet er weer een bedrijfswagentje bijkomen; dus daar heb ik wat wisselgeld voor nodig, om het zo maar te zeggen. De TT wordt ook eigenlijk alleen door mijn zoon gebruikt en daar vind ik hem iets te duur voor.”

Kraanwagen bij het uitstappen

Het is een stoere auto, die TT, maar Olav heeft er niet zo’n persoonlijke band mee omdat hij eigenlijk van zijn vrouw is. Maar zij gebruikt hem nauwelijks meer. Olav: “In de TT is achterin niet zoveel plek. En mijn vrouw heeft een kinderopvang aan huis, dus dan moet ze regelmatig kleine kinderen van school halen en wegbrengen. De Fiat is dan iets makkelijker om in te stappen.” Dat in- en uitstappen in een TT is iets waar Olav zelf ook niet erg van gecharmeerd is. “Ik moet bekennen dat ik er slechts sporadisch in heb gereden. Ik stoot mijn hoofd al als ik in moet stappen. En als ik eruit wil komen, moet ik ook bijna een kraanbedrijf bellen,” lacht de goedgeluimde Brabander.

Leuke sportieve auto

De uitdaging bij het in- en uitstappen zal maar weinig mensen tegenhouden bij zo’n lekker rijdende en strak uitziende coupé. “Op zich is het een hele leuke en sportieve auto hoor,” geeft Olav toe. “Maar ja, ik rijd zelf een BMW 5-serie en ik ben dan niet echt snel geneigd om in deze auto te stappen.” Dat de auto populair is, merkt Olav wel aan de lovende reacties uit de buurt. En Olavs vrouw is ook een echte TT-fan. Hiervoor had ze er namelijk ook al een, een zilvergrijze van een oudere generatie.

“Ik denk meteen aan Marktplaats als ik iets te koop zet. Dat is wel het makkelijkste.”

Die oudere TT heeft Olav ook via Marktplaats verkocht. Hij hoefde dus niet lang na te denken over een verkoopsite. “Over het algemeen denk ik meteen aan Marktplaats als ik iets te koop zet. Dat is wel het makkelijkste”, aldus Olav. “Die vorige TT had ik ook redelijk snel verkocht. Daar had ik meteen de eerste week al behoorlijk veel reacties op.” Overigens zijn er nu ook al verschillende berichten via Marktplaats binnengekomen, maar nog niets concreets.

De juiste prijs

Bij het bepalen van de verkoopprijs, heeft Olav niet de handige kentekencheck van Marktplaats gebruikt, maar hij is er toch uitgekomen. “Ik heb gewoon wat rondgekeken op autosites, naar TT’s met dezelfde kilometrage. En daar dan wat bij opgeteld. Want eraf kan altijd, zeg ik hè. Erbij doen ze nooit zo heel snel,” zegt Olav droog.

Het is duidelijk: dat gaat helemaal goed komen met de verkoop. Daarna moet Olav alleen nog even een leuk geprijsd bestelbusje zien te scoren. Een Volkswagen, Citroën of Peugeot wordt het waarschijnlijk. Uiteraard weer via Marktplaats.

Succes met de verkoop, Olav en geniet van je taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
'Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?' en andere vragen bij de verkoop van je huis... Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder