Onze categorieeën

Deze klussen ga ik in de vakantie eindelijk écht aanpakken

Doe-het-zelf en Verbouw, Ontspanning, Vakantie

shutterstock_270566618

Je zou het bijna vergeten als je naar buiten kijkt, maar het is hartje zomer. De ene helft van Nederland hééft al vakantie, de andere helft volgt over een week. Voor mij betekent dat het begin van zes weken waarin we als gezin bij elkaar zijn. Mensen die denken dat er een zucht verborgen gaat in die woorden: ik heb er juist veel zin in. Waar ik iets minder zin in heb zijn de klusjes die ik me heb voorgenomen te doen in de zee van tijd die voor me ligt. We beginnen met drie weken op vakantie en de laatste drie weken heb ik alle tijd om mijn Vespa’s op Marktplaats te zetten, de tuin een opknapbeurt te geven en de raamkozijnen te schilderen. Ik word al moe bij de gedachte, maar het gaat nu echt een keer gebeuren...

Garagesale part II

Nog niet zo lang geleden heb ik met een digitale garagesale de inhoud van onze garage met ongeveer een kwart teruggebracht. Maar wat ik daarbij vergat te vermelden – vermoedelijk omdat ik zo trots op mezelf was – is dat de overige driekwart nog altijd heel veel ruimte inneemt. Met stip op één staat de verkoop van mijn klassieke Vespa’s, het project waarvan ik altijd dacht dat ik er binnenkort tijd voor zou hebben. Maar de realiteit is dat ik liever aan mijn klassieke Saab sleutel dan dat ik de Vespa’s weer goed rijdend maak. Ook staan er nog vier (!) babystoeltjes in de garage. Geen idee hoe we eraan zijn gekomen, maar aangezien we nog maar één baby hebben, kunnen er drie weg.

Heggen knippen, onkruid wieden

‘Leuk, een tuin!’ zeiden we tegen elkaar toen we ons huis vonden op Funda. Nu denk ik vooral: ‘O ja, de tuin…’ Behalve onkruid wieden – en dan heb ik het echt over onkruid wieden voor gevorderden, zevenblad heeft onze tuin volledig gekoloniseerd en is niet van plan uit zichzelf weg te gaan – is het ook hoog tijd om de heggen te snoeien. Complicerende factor: ik heb geen heggenschaar. Nu kan ik natuurlijk die van mijn vader lenen, maar er komt gewoon een moment in het leven van een man waarop hij zijn eigen heggenschaar moet hebben. Waarvan akte.

Raamkozijnen schilderen

Eigenlijk zag ik het voor de winter al op een paar plekken. Afgebladderde stukjes verf waaronder het blanke hout zichtbaar wordt. Een half jaar lang heb ik geprobeerd het te vergeten, hoewel ik diep in mijn hart natuurlijk wel weet dat wat nu nog een kwestie van bijwerken is, over een jaar gewoon ‘houtrot’ heet. Nu kan ik niet zo goed schilderen (of eigenlijk heb ik vooral last van faalangst), maar schuren kan ik des te beter. Dit wordt dus een combiklus: ik schuur; zij verft!

Auto (laten?) reinigen

Met de auto door de wasstraat rijden, ja dat kan ik wel. Maar wie van auto’s houdt, moet zijn geliefde vierwieler(s) minstens één keer per jaar met de hand wassen. Gewoon om hem of haar te laten merken dat de liefde er nog is. En dan heb ik het dus niet over zo’n laf spoelwasje met de hogedrukspuit. Nee, gewoon aan de slag met emmers vol lauwwarm water en shampoo en daarna minutieus met de stofzuiger de gesmolten M&M’s uit de vloermatten zuigen. Het grote voordeel is dat je deze klus samen met je kinderen kunt doen; wat me meteen bij mijn laatste klus brengt.

Tijd doorbrengen met de mensen die belangrijk voor me zijn

Misschien wel de belangrijkste klus van de vakantie is proberen het tempo omlaag te brengen en een paar weken écht tijd door te brengen met de mensen die het belangrijkst voor je zijn. Voor mij zijn dat mijn vrouw en kinderen. Natuurlijk, als zzp’er ben ik veel thuis, maar eerlijk is eerlijk: die tijd breng ik ook regelmatig op mijn werkkamer door; er is altijd wel wat te doen. Ik verheug me dan ook nu al op de adempauze die voor me ligt. Tijd om m’n kleintjes te zien groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder

Top 10 zoethouders voor op de achterbank

Kinderen en baby's, Vakantie, Zomer
Het is een bekend probleem voor ouders: hoe houd je je kroost rustig tijdens die lange vakantierit naar Duitsland, Frankrijk of Spanje? De reis op zich is al een hele onderneming en dan is het wel zo fijn als de kids een beetje meewerken. Daarom hieronder een top tien zoethouders...
Lees verder