Onze categorieeën

Scooter of brommer, waarmee ga jij op pad? (deel 1)

Brommers en scooters, Outdoor en buitenleven

shutterstock_292184165

Romana zit er graag achterop (bekijk de wereldhit van Rinus maar even op YouTube), de krantenjongen spaart ervoor, en zeg je Vespa... dan zeg je? Ik heb het natuurlijk over de scooter, een heerlijk vervoermiddel om tochtjes mee te maken, zeker nu het zonnetje zich steeds beter laat zien. Maar de scooter is natuurlijk ook fijn om gewoon mee naar je werk te gaan of in de stad mee rond te rijden. Dit geldt overigens ook voor de (normale) brommer, maar daarover meer in deel twee.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de scooter een populair vervoersmiddel. Jezelf vervoeren met een scooter was relatief goedkoop en comfortabel. En dat is het nog steeds! Vandaag de dag kun je met je scooter net zoveel doen als met je koffie. Leuk allemaal, maar wat heb je eraan? Wat kun je ermee?

‘Billy’ op wielen

Het doosje chocoladeflikken voor oma past prima in het opbergvak van de scooter. En er is ook nog ruimte voor je sporttas en flesje water. Wat ik fijn vind aan een scooter, is dat je geen gehannes hebt met een tas aan je stuur of in je fietskrat. Al je spullen veilig, droog en warm opgeborgen onder het zadel, ook wel 'buddy' genoemd. Maar dat is nog niet alles. Een scooter biedt ruimte om iemand comfortabel achterop te nemen. Ideaal om met je partner op een mooie zomeravond nog even naar het strand te gaan. Toen ik achterop de scooter stapte bij een vriendin, leek het alleen wel of Artis een giraffe aan het verhuizen was. Ik stak met mijn twee meter behoorlijk uit.

scooter_blog
Alexander 'de giraffe' achterop de scooter.

Warme billen

We kennen allemaal wel zo’n vreselijk fietszadel, waarbij de punt in je kruis drukt. Leve het scooterzadel! Een lekker zacht leren kussen om op te zitten. Weet je niet wat je met je vakantiegeld moet doen? Je kunt kiezen om je scooter te voorzien van stoelverwarming en een rugsteun. Om het helemaal comfortabel te maken, kun je een extra brede voetsteun nemen. Verder kun je ook een windscherm plaatsen. Dat lijkt me geen overbodige luxe met de code geel drift van het KNMI.

Voor elke rit de juiste scooter

Ga voor een Vespa als je modieus, stijlvol voor de dag wil komen binnen de stad. Wat mij betreft de nummer één scooter, omdat je er altijd indruk mee maakt. Wanneer ik op deze Italiaanse schone zit, denk ik het Toscaanse landschap erbij. Zoek je meer een veelzijdige duizendpoot? Kijk dan eens bij de Peugeot Vivacity. Wil je toeren door Nederland? Dan is bijvoorbeeld de Sym Symphony een heel geschikte scooter.

Koplamp aan...en gáán

De scooter is een stabiel en veilig vervoermiddel. Wat je er als bestuurder mee doet, is natuurlijk allesbepalend. Volgens mij komt dat sowieso neer op drie dingen: zonder drank op rijden, een helm op hebben, en je houden aan de verkeersregels. Zorg er verder voor dat je je scooter regelmatig naar de garage brengt voor een onderhoudsbeurt. Zo ben je er zeker van dat je veilig de weg op gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder

De perfecte barbecue voor jouw tuinfeest!

Eten en Koken, Outdoor en buitenleven, Zomer
Toegegeven, de laatste tijd is het een beetje kwakkelen geblazen met het weer, maar er komen weer mooie zomerdagen aan volgens de laatste berichten. Het zal weer ’s tijd worden! We moeten het er maar meteen goed van nemen. Wat dacht je ervan om eindelijk dat barbecue tuinfeest te organiseren...
Lees verder