Onze categorieeën

Met de picknickmand door Nederland

Lente, Ontspanning, Outdoor en buitenleven

mand

Mijn moeder – gewoonlijk niet een heel enthousiaste eter – heeft verschillende memorabele uitspraken over eten. Zo is er: ‘Als een ander het maakt, is het altijd lekkerder’ en ‘Eigenlijk zou je met het toetje moeten beginnen’. Maar mij gaat het voor dit (en volgend) seizoen om de volgende stelling: ‘Als je buiten eet, smaakt het veel lekkerder.’ Natuurlijk, het is de hele beleving: het lekkere zonnetje, de fluitende vogels, het wijntje, en het gezelschap zorgen ervoor dat alles beter voelt en smaakt. Maar waarom zou je niet deze sfeer om je maaltijd heen bouwen? En voor dat echte vakantiegevoel ga je natuurlijk op pad en blijf je niet alleen in je achtertuin zitten. Met de picknickmand door Nederland dus!

Tri-eet-lon

Dat je onderweg kunt zijn en toch (tussendoor) lekker, gezellig, of romantisch kunt eten, hebben we al verschillende keren kunnen lezen op het Marktplaatsjournaal. Er is altijd wel een manier of plek om de inwendige mens te laten genieten.

Te voet:

Sheena gaf onlangs nog de tip om de picknickspullen mee te nemen tijdens de boswandeling, met bijvoorbeeld een lekkere huisgemaakte fruitsalade, en tupperwarebakjes om het een en ander in op te bergen. Maar het hoeft niet per se in het bos natuurlijk. Een parkje, de duinen, of het strand (met niet teveel wind) zijn ook prima plekken om je picknickkleedje neer te leggen. Met of zonder wandeling erbij.

Op de fiets:

Een tijd geleden viel te lezen hoe Hilde en haar vriend op de fiets van Utrecht naar Buenos Aires zijn gereisd. En nee, ze hadden ze geen picknickmand bij zich. Maar wél een allesbrander, waarmee ze, met een klein beetje benzine, wekenlang konden koken. Gewoon met je eigen pannetje een maaltijd maken: hoe knus en charmant is dat? Maar je kunt ervan maken wat je wilt. Als je een fietstochtje maakt van een paar uur, kun je ook gewoon een paar bolletjes smeren.

Op het water:

Tenslotte raadde Alexander op deze plek nog aan om op en bij het water wat te eten en te drinken. Varen met een kratje bier en muziek, of aanmeren bij een eilandje en daar lekker languit liggen met je picknickmand (en partner). Een toptip als de temperatuur het toestaat!

Picknick-auto huren

Maar we zijn er nog niet. Als je een stukje verder wilt komen – of gewoon lekker ontspannen wilt toeren – kun je ook een auto huren. En dan niet gewoon een praktisch model dat je op vakantie zou huren om van A naar B te komen. Nee, maak er echt wat bijzonders van, met een nostalgische auto uit je (ouders’) jeugd, of een lekkere cabrio voor een mooie, zonnige dag. Het liefst eentje – en ja, een Eendje kan ook inderdaad – waar een picknickmand achterop kan. Er zijn leuke arrangementen te krijgen, met een overnachting in een charmant hotel en een interessante route of tussenstops. Sommige verhuurbedrijven leveren zelfs al meteen een gevulde picknickmand bij je huurauto.

Mocht je zelf al een auto hebben die speciale ruimte hiervoor heeft – zoals een Fiat 500, een BMW Z3, Mazda MX-5, of misschien wel zo’n oude, Britse, handgemaakte Morgan – haal hem dan snel uit de garage, vul je picknickmand en bind hem achterop. Hoogstens moet je eerst nog even zo’n handig bagagerek of kofferrek regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder

De perfecte barbecue voor jouw tuinfeest!

Eten en Koken, Outdoor en buitenleven, Zomer
Toegegeven, de laatste tijd is het een beetje kwakkelen geblazen met het weer, maar er komen weer mooie zomerdagen aan volgens de laatste berichten. Het zal weer ’s tijd worden! We moeten het er maar meteen goed van nemen. Wat dacht je ervan om eindelijk dat barbecue tuinfeest te organiseren...
Lees verder