Onze categorieeën

Budget kledingtips voor een mooie decemberoutfit

Kleding

shutterstock_370070087

Je wil natuurlijk pieken met je kleding op beide kerstdagen en oudjaarsdag. Het beste is om even naar Milaan te vliegen en te shoppen in de modehoofdstad van Europa, maar hey, december is al duur genoeg. Kan het niet voor minder geld? Jazeker. Door je niets aan te trekken van de dresscode. Maar of je daarmee punten scoort bij je (schoon)moeder? Daarom geef ik je een paar tips voor een goede én voordelige outfit tijdens de feestdagen. En dan trek je je joggingbroek met slobbertrui gewoon aan op 1 januari.

Kleding (ver)kopen of lenen

Je bent rijker dan je denkt. Ik schreef er al eerder over: je kledingkast is jouw goudmijn. Verkoop de spullen op Marktplaats die je niet meer draagt (of waar je niet meer in gezien wil worden; na drie jaar kent je familie hetzelfde jurkje wel) en koop met het verdiende geld een nieuwe outfit! Of hou geld over voor leuke kerstcadeaus als je onderstaande tips gebruikt. Vergeet trouwens de kledingkast van oma niet. Vintage is in! Je kunt natuurlijk ook een deal sluiten met een vriendin of zus dat je elkaars kleding leent. En zonder wijnvlek teruggeeft.

Combineer en profiteer

‘Combineer en profiteer’, zo heet een functie in het computerprogramma op mijn werk. Ik moet altijd lachen om deze benaming, maar het klopt natuurlijk wel vaak. Daar baseer ik mijn tweede budgettip dan ook op: ga combineren met je kleding! Een jurk kun je stylen met bijvoorbeeld een colbert of vest. Zoek combinaties door een mix en match te maken van materiaal, kleur en stijlen. Maar denk ook aan accessoires en make-up. Hier kun je je look ook mee veranderen. Vind je combineren lastig? Vraag dan een vriendin om hulp of lees je in in de laatste trends. Zorg er ook voor dat je weet wat bij je figuur past. En vertrouw altijd op je onderbuikgevoel door in de spiegel te kijken. Straal je? Dan is het een goede combinatie. Pruil je? Dan moet je het heel snel verkopen.

Zelf maken

In de horeca is tegenwoordig bijna alles zelfgemaakt, waarom zou je dat met kleding niet doen? Ik snap ook wel dat zelf pesto maken makkelijker is dan een broekpak in elkaar zetten, maar een sjaal breien klinkt al een stuk minder ingewikkeld dan het fabriceren van een kokerrok. Maar denk ook eens aan het maken van een tekst of logo op een t-shirt. Erg leuk en origineel om te doen als je misschien een foute kerstavond viert met vrienden. Op internet vind je genoeg video's, tools en lotgenoten voor tips en adviezen. En misschien is je moeder of oma wel zo lief om je een handje te helpen.

En dan is het zondag 25 december. Alles kan die dag nog mislukken, behalve jouw outfit. Best een geruststellende gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Mijn Marktplaats Moment: ‘Ik had een keer tachtig kledingstukken tegelijk te koop staan.’

Kleding
Heb je ook je kast volhangen met truitjes, jurkjes en jasjes die je niet meer draagt? Heb je onmogelijke pumps met veel te hoge hakken, waar je eigenlijk vanaf wilt? Of zie je zelfs kans een bijzonder kledingstuk of paar schoenen met winst te verkopen? Roos uit Zwolle kan erover...
Lees verder

Kleding verkopen via Marktplaats? Hier moet je op letten

Kleding
Vorige maand heeft mijn vrouw Nienke de bezem door haar kledingkast gehaald en een aantal kledingstukken op Marktplaats gezet. Van truitjes, tot jurkjes en van broeken tot pumps. Met wisselend resultaat. Ze vertelde me wat werkte en wat minder goed werkte. ------- Ook je kleding verkopen op Marktplaats? Klik dan hier....
Lees verder