Onze categorieeën

Zee, zwemparadijs of pierenbadje: altijd pret voor je kindje

Kinderen en baby's

shutterstock_188864093

Als je niet weet wat je aan moet vangen met je baby, dreumes, peuter of kleuter, dan kun je met één oplossing altijd uit de voeten: laat ze met water spelen. Je kunt je kid(s) om te beginnen met een waterbaan, waterpistooltjes of in een opblaasbaar zwembadje laten spelen in de tuin. Waterpret gegarandeerd! Maar nog spannender is het om ze mee te nemen naar een echt zwembad of (tropisch) zwemparadijs, een meertje of de zee. En dan ben je er zelf ook nog even uit. 

Eigenlijk kun je op elke leeftijd je kinderen een plezier doen met een uitje naar het zwembad. Of ze nu alleen nog maar kunnen drijven op een of ander opblaasbaar hulpmiddel, een beetje in het pierenbadje aan het spetteren zijn, of echt aan het zwemmen zijn (of pogingen hiertoe doen), van water worden ze blij!

Baby’s en dreumesen varen er wel (bij)

Wij zijn misschien niet de snelste of avontuurlijkste ouders die er zijn - we kunnen het ongeveer net aan dat onze bijna 3-jaar oude dochter zonder ‘bodyguards’ de glijbaan op- en afgaat - maar we hadden ons kind al wel aardig snel in het zwembad liggen. Of liever: zitten.

zwemband

Echt een geweldige uitvinding, zo’n zwemband. Het ziet eruit als de binnenband van een auto, maar dan met verschillende in en onder elkaar geplaatste ‘ringen’ en een soort zitje waarin de baby heel veilig zit. De benen kunnen er (natuurlijk) gewoon doorheen steken, zodat ze lekker in het water kan trappelen. Het was eerst even de kat uit de boom kijken (voor iedereen), maar al snel kreeg ze een lach op haar gezicht die niet meer wegging. We durfden de band ook gewoon een zetje te geven zodat ze zelf een paar meter kon varen en dobberen. Een waterratje was geboren...

Drijfpakjes en zwembandjes 

Die eerste keer was in een zwembad op een vakantiepark, samen met de wat oudere neefjes van onze dochter. Die konden al wat meer en hadden andere attributen. Eentje viel me vooral op en was een groot succes: een drijfpakje, een zwempakje met drijvers erin verwerkt. Het zag er niet alleen guitig uit - dit ene pakje had de vorm van een kikker - het werkte ook nog eens prima. Heel praktisch, omdat de drijvers altijd goed blijven zitten. De andere kids hadden de klassieke zwembandjes, ook weinig mis mee natuurlijk. Ze voelen alleen iets anders aan in het water. Onze meid heet ze laatst geleend om in een meertje te kunnen ravotten. Dat geeft (ouders en kind) toch een wat veiliger gevoel dan zonder.

drijfpakjes

Pierenbad en zwemtrainer

Inmiddels hebben wij onze oude band vervangen door een nieuwere, ook wel ‘zwemtrainer’ genoemd. Hierin zit je kindje niet echt meer, maar ligt het voorover in een zwemhouding. We hebben hem nog niet goed uit kunnen proberen - de eerste keer was de nieuwe houding wat spannend - maar we gaan deze zomer zeker weer een poging wagen!

Die keer had ze meer interesse in het pierenbadje van het tropisch zwemparadijs, omdat ze van het ene naar het andere speeltoestel en water spugend beest wilde rennen. Heel leuk natuurlijk, maar zo’n glibberige (onder)waterspeeltuin  is minder goed voor de rust van de ouders. Even ontspannen achterover gezakt gaan zitten kijken, is er hier niet bij.

Waterballet

Onze kleine wordt echt dolenthousiast van de zee of een lekker spartelmeertje. Meestal in het begin even voorzichtig, vooral als er golven aankomen, maar al snel is ze niet te stoppen. Ze rent dan als een bezetene het water in en uit, springt, tilt benen op en draait rondjes alsof ze met een waterballet bezig is. In een guitig badpakje of, als het heel lekker weer is, alleen in haar zwemluier. Ze krijgt er ook geen genoeg van om haar emmertje te vullen met water (en weer te legen).

Het fijne van een meertje of de zee - met een iets ouder kind - is dat je als vader of moeder tenminste even zelf kunt relaxen op je handdoekje terwijl je peuter sprintjes trekt naar het water.

Zoek het water op!

De boodschap van dit hele verhaal: zoek het water op deze zomer (en de rest van het jaar)! Het is geweldig vermaak voor je kind, en met een beetje geluk kunnen de ouders ook nog ontspannen. Nog meer voordelen: kids worden lekker moe in het water en als je buiten bent met een zonnetje kun je nog bijbruinen ook. Iedereen blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Top 10 zoethouders voor op de achterbank

Kinderen en baby's, Vakantie, Zomer
Het is een bekend probleem voor ouders: hoe houd je je kroost rustig tijdens die lange vakantierit naar Duitsland, Frankrijk of Spanje? De reis op zich is al een hele onderneming en dan is het wel zo fijn als de kids een beetje meewerken. Daarom hieronder een top tien zoethouders...
Lees verder

Duowagens, proefritjes en mooie prijzen: kinderwagen-shopper Wouter vertelt…

Kinderen en baby's
Iedereen weet: een kinderwagen is een onmisbaar item in je baby-uitzet. Maar waar moet je rekening mee houden als je er een gaat kopen en waar kun je er het beste eentje aanschaffen? Dit laatste is makkelijk: Marktplaats is de place to be voor ouders in spe. Je vindt er...
Lees verder