Onze categorieeën

Duowagens, proefritjes en mooie prijzen: kinderwagen-shopper Wouter vertelt…

Kinderen en baby's

Iedereen weet: een kinderwagen is een onmisbaar item in je baby-uitzet. Maar waar moet je rekening mee houden als je er een gaat kopen en waar kun je er het beste eentje aanschaffen? Dit laatste is makkelijk: Marktplaats is de place to be voor ouders in spe. Je vindt er een goede kwaliteit kinderwagen voor een fractie van de nieuwprijs. Hoe je het aan kunt pakken en waar je mee te maken kunt krijgen, hoor je van Wouter uit Zutphen, die twee kinderwagens via Marktplaats kocht: een gewone en een duowagen. Hij en zijn vriendin Diana maken er al jaren met veel plezier gebruik van. En nog even en de duowagen kan weer op Marktplaats, om - voor een zacht prijsje - nieuwe ouders te helpen met het vervoeren van hun kids.

“1.200 euro vonden we toch wel heel erg duur.”

Het is alweer vier jaar geleden dat Wouter en Diana hun eerste kinderwagen kochten - toen hun zoontje nog in de buik zat - maar Wouter kan het nog in geuren en kleuren vertellen: “Ik had nog helemaal geen verstand van kinderwagens; zoals je je kan voorstellen. Maar Diana wilde graag een Bugaboo Kameleon, daar kun je allemaal verschillende kleurtjes van kopen. Toen zijn we ons goed gaan inlezen en gingen we op zoek op Marktplaats. Al snel vonden we een mooie Bugaboo Kameleon met rubberbanden; je hebt ze ook met luchtbanden, maar die kunnen lek gaan. We hadden deze kinderwagen al wel eerst in de winkel gezien, maar daar was-ie 1.200 euro en dat vonden we toch wel heel erg duur. Toen dus maar gewoon op Marktplaats gekocht en dat is prima bevallen. We gebruiken hem nu nog.”

“We hebben een proefritje gemaakt met een wagen van andere ouders; met hun kinderen erin.”

Twee jaar later, toen hun tweede kindje - een dochtertje - op komst was, hebben Wouter en Diana nog een kinderwagen op Marktplaats gekocht, een duowagen dit keer. “Daar kun je een baby inleggen terwijl er tegelijkertijd een kind in zit. Op een gegeven moment wil een kind niet meer liggen, maar wil je wel alles met één wagen kunnen doen. Dan is het handig dat het ene kind ligt en het andere zit.”

Voor deze wagen gingen ze weer, net zoals de vorige keer, recensies lezen en op Marktplaats rondkijken. Ze waren nu op zoek naar een Easywalker, enthousiast geworden door een proefritje in de dierentuin, met een wagen van andere mensen. “We hebben gewoon wildvreemde mensen aangesproken. Zo van ‘Is dat wat, die wagen?’ - ‘Zeker, maak maar even een proefritje!’ Gewoon met hun kinderen er nog in, dus”, lacht Wouter. “Nou, en die beviel dus en later vonden we er een op Marktplaats, op drie kwartier rijden van ons huis.”

“Ik samen met die verkoper op YouTube kijken, om te zien hoe we de wagen om moesten bouwen.”

Maar zo’n duowagen, daar kun je dus twee zitjes in doen, twee wiegjes, of een willekeurige combinatie. Je koopt in principe eerst een onderstel, en daar kun je dan de gewenste opbouw bij kopen. Bij de verkoper waar ik hem ging halen, stond hij alleen afgesteld voor twee zitjes, terwijl ik een zitje en een wiegje erop wilde. Maar hij had de wagen nog nooit omgebouwd, dus wij samen op YouTube kijken hoe alles in elkaar zat; maar we kwamen gewoon een buis te kort. Die wagen heb ik dus uiteindelijk niet gekocht. Gelukkig vond ik een paar weken later wel een complete op Marktplaats.” Een goede tip voor andere kinderwagen-shoppers is dus om vooraf wel even na te vragen of alles compleet is (voor jouw wensen).

“Zij mailt eerst wat heen en weer, dan bel ik om het af te maken.”

Wouter en Diana hebben al heel wat transacties gedaan via Marktplaats, met goede ervaringen. Vooral vanwege de prijs, maar ook het gemak en de leuke contacten zijn voordelen. Je kunt eigenlijk alles vinden wat je zoekt, voor een goede prijs en vaak nog (heel) dichtbij ook. Zo kocht Wouter een keer een tent via Marktplaats: “Ik heb toen gewoon in de buurt gekeken en toen vond ik een driepersoons tent voor een tientje. Dus ik zeg: ‘Dat is goed, waar woon je precies?’ En een kwartier later stond ik op de stoep. Zo snel kan het gaan.”

Contact leggen verloopt ook prima. Een berichtje, een belletje, een beetje afdingen, ingewikkeld is het allemaal niet. “Diana is meer van het mailen op en neer maar ik bel eigenlijk meteen. Met kinderwagens legt zij meestal eerst contact en dan maak ik het af. En dat verloopt altijd goed. Ook ter plekke als we de spullen op gingen halen. Het waren altijd sympathieke mensen.”

In de eerste wagen die Wouter en Diana op Marktplaats kochten, slaapt hun dochtertje nu. “De duowagen gebruiken we soms nog als we naar de dierentuin gaan, dat soort dingen. Maar we zitten er nu aan te denken om hem weer te gaan verkopen. Via Marktplaats inderdaad.”

———

Nog even de tips op een rij:

1) Doe research en zoek op Marktplaats
2) Maak een proefritje
3) Wees je bewust van de prijs: nieuw en tweedehands
4) Vraag of de wagen compleet is
5) Kijk in de buurt
6) Mail en bel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Top 10 zoethouders voor op de achterbank

Kinderen en baby's, Vakantie, Zomer
Het is een bekend probleem voor ouders: hoe houd je je kroost rustig tijdens die lange vakantierit naar Duitsland, Frankrijk of Spanje? De reis op zich is al een hele onderneming en dan is het wel zo fijn als de kids een beetje meewerken. Daarom hieronder een top tien zoethouders...
Lees verder

Speel- en DIY-tip: maak een vakantiehuisje in de tuin

Doe-het-zelf en Verbouw, Kinderen en baby's, Tuin, Vakantie, Zomer
Heb je ook een vakantie thuis gepland maar weet je nog niet hoe je de kids het beste kunt vermaken? Denk eens aan een speelhuisje voor de kinderen in de tuin, doe-het-zelf of kant-en-klaar. Hieromheen kun je ook nog allerlei speelactiviteiten en thema’s bedenken zodat de kids niet uitgespeeld raken....
Lees verder