Onze categorieeën

Stel voordelig je unieke kinderkamer samen met Marktplaats

Kinderen en baby's

shutterstock_151476254

Als je ‘in de markt’ bent voor een kinderkamer, is het een heel goed idee om op Marktplaats te gaan shoppen. Twee grote voordelen: het kost veel minder dan wanneer je het allemaal nieuw in de winkel koopt. Je kunt echt honderden euro’s uitsparen door op zoek te gaan naar tweedehands commodes, kledingkasten en ledikantjes. Daarnaast heb je ook nog eens enorm veel keus, ook uit meubeltjes die in de winkel al lang uit de collectie zijn. Door de lage(re) prijs en het grote aanbod kom je veel sneller tot verrassende combinaties. Van alles kun je jouw ideale meubel kiezen en zo je unieke droomkamer creëren!

Groot aanbod, met ‘pareltjes’

Om te beginnen zijn de aantallen indrukwekkend: Kinderen en Baby’s is de grootste, en drukst bezochte groep van Marktplaats. Een paar voorbeelden: de rubriek ‘Complete Kinderkamers’ bevat op het moment van schrijven een kleine 6.800 advertenties, de rubriek ‘Commodes en Kasten’ 4.300, ‘Babywiegjes en Ledikanten’ 11.700, en ‘Inrichting en Decoratie’ ruim 25.000 advertenties. Dat je kunt - of zult - slagen staat dus eigenlijk wel vast.

Wat extra interessant is, is dat je echt van alles tegenkomt, van de nieuwste, moderne meubeltjes (via webwinkels) tot kastjes en bedjes van (meer dan) tien jaar oud. Dat is een duidelijk streepje voor op de mensen die alleen nieuw kopen. Vaak wordt alleen ingezet op de trend van dat jaar en worden oudere modellen en kleurvarianten uit de collectie gehaald terwijl dit nou net precies je smaak kan zijn. Zo ging het ook met ons speelkeukentje en onze commode: allebei prachtige houten en kleurrijk beschilderde meubeltjes, die nieuw nergens te vinden waren maar wel gewoon tussen de advertenties op Marktplaats stonden. En voor een hele fijne prijs.

Besparingen

Een van de grootste, of in ieder geval bekendste, voordelen van het kopen van tweedehands spullen is natuurlijk de gunstigere prijs. Aangezien kinder- en babyspullen doorgaans nieuw behoorlijk aan de prijs zijn, en je veel nodig hebt, kun het voordeel dus flink oplopen. Voor een commode ben je zo honderd euro kwijt, en dat geldt ook voor een bedje. Tweedehands ben je meestal voor een paar tientjes klaar.

Met kledingkasten voor in de kinderkamer wordt het nog leuker: zo betaal je voor een schattige prinsessenkast nieuw al snel vijf- a zeshonderd euro, terwijl wij onze droomkast - roze-wit met subtiel kroontje erop - voor iets meer dan honderd euro hadden gescoord.

‘Shop around’ voor originele combinaties

Als je bovenstaande voordelen bij elkaar optelt, kan er nog een derde pluspunt bijkomen: met al die unieke spullen van verschillende plekken zal je sneller originele combinaties bereiken en willen uitproberen. In een baby- of kinderwinkel ben je toch eerder geneigd om een complete kinderkamer te kopen, in een bepaalde stijl. Maar als je op Marktplaats naar de meest fantastische losse meubeltjes gaat zoeken, kan het goed zijn dat de stijlen niet exact matchen.

Dan ga je toch op een andere manier naar de meubeltjes kijken, omdat je het wilt weten of het zou kunnen werken. Verrassend genoeg kun je verschillende stijlen toch soms prima bij elkaar zetten, zoals ook interieurontwerper Julien Rademaker ondervond. Onze kast en commode zou je ook niet zo snel samen zien, maar het blijkt goed te kunnen (zolang je ze niet pal naast elkaar zet). En omdat het je geen honderden euro’s (heeft) (ge)kost, durf je er ook eerder voor te gaan. Is het echt drie keer niks, dan kun je het toch zo weer op Marktplaats zetten. Voor dezelfde prijs of misschien nog wel meer. Het is toch zo weg…

Zoek en vind (je eigen stijl)!

Er zijn dus eigenlijk geen nadelen aan het shoppen op Marktplaats. Je kunt kiezen uit alle stijlen en hebt de vrijheid om naar hartenlust te combineren, helemaal vanwege al die kleine prijsjes. Dus laat de interieurontwerper in je los en vind jouw stijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Top 10 zoethouders voor op de achterbank

Kinderen en baby's, Vakantie, Zomer
Het is een bekend probleem voor ouders: hoe houd je je kroost rustig tijdens die lange vakantierit naar Duitsland, Frankrijk of Spanje? De reis op zich is al een hele onderneming en dan is het wel zo fijn als de kids een beetje meewerken. Daarom hieronder een top tien zoethouders...
Lees verder

Duowagens, proefritjes en mooie prijzen: kinderwagen-shopper Wouter vertelt…

Kinderen en baby's
Iedereen weet: een kinderwagen is een onmisbaar item in je baby-uitzet. Maar waar moet je rekening mee houden als je er een gaat kopen en waar kun je er het beste eentje aanschaffen? Dit laatste is makkelijk: Marktplaats is de place to be voor ouders in spe. Je vindt er...
Lees verder