Onze categorieeën

Kom mee naar buiten allemaal! De beste speeltips voor tuin, park of camping

Kinderen en baby's

shutterstock_374611405

Heb je een fijn grasveldje voor de deur of in de buurt deze zomer maar weet je niet goed hoe je de kids hier bezig moet houden, los van een beetje hooghouden of overschieten met een bal? Lees dan onderstaande tips voor wat inspiratie.

Tuurlijk, op een strand of met een tropisch zwemparadijs op een vakantiepark is het makkelijk. Geef ze een emmertje en schepje, gooi ze in het water en klaar ben je. Een kind kan de was doen. Maar ook als je slechts de beschikking hebt over een stukje gras, bijvoorbeeld in je tuin of het pakje om de hoek, kun je de kids genoeg entertainment bieden…

1) Waterpistolen

Ik heb eens een neven- en nichtendag gehad midden in de zomer, inclusief alle (kleine) kinderen erbij, en dat werd me toch een waterfestijn! Het was bij iemand op een woonboot, met een enorme lap gras voor de deur. Ze hadden (die dag in ieder geval) een lading waterpistolen waar de kids elkaar mee konden bestoken en de ouders deden al snel ook fanatiek mee. Zeker een uur heeft het watergevecht geduurd, dat individueel en in teams werd uitgevochten. Mocht nat worden geen probleem zijn, dan is dit echt een aanrader!

shutterstock_440241631

2) Bellenblaas

Tja, soms kan het heel simpel zijn. Pubers doe je er wat minder een plezier mee (maar je zou nog verbaasd zijn…) maar je peuter of kleuter kan er een hele tijd zoet mee zijn: bellenblaas. Erg handig is dat je het reservoir altijd zelf weer kunt bijvullen: wat afwasmiddel erbij en de kids kunnen er weer tegenaan. Pas wel op voor vlekken in je kleding van de uiteenspattende bellen, want die gaan er niet zo heel makkelijk uit.

Je kan het trouwens interessanter maken door een extra grote bellenblazer uit te zoeken, wij hebben er een die eruit ziet als een zwaard. Die doop je in de lange plastic buis gevuld met sop en vervolgens hoef je hem alleen maar rond te zwaaien voor een stel hele grote bellen. Maar je hebt nog veel meer, zoals bellenblaaspistolen, bellenblaastoverstokjes en zelfs bellenblaasgrasmaaiers.Tenslotte kun je ook gewoon een emmer met zeepsop maken en er grote ring of hoepel doorheen halen. Dan kun je hele tunnels van sop maken.

3) Croquet

‘Lekker, met mayo en mosterd graag!’ Uh, nee, ik bedoel niet die overheerlijke krokante snack, maar zo’n spel met stokken en ballen. ‘Oh, dat suffe spel met die paaltjes, dat drie dagen duurt?’ Nee, ook geen ‘cricket’, maar ‘croquet’. Dat is een spel waarbij je met een soort lange, houten hamers ballen onder kleine ijzeren poortjes door moet slaan. Die poortjes prik je gewoon in het gras. Het doet een beetje denken aan midget golf, maar het voordeel is dat je het gewoon in de achtertuin of op een willekeurig grasveldje kunt doen.

shutterstock_150419603

4) Watertafel

Ja, weer een stuk speelgoed met waterthema, maar dit doet het nu eenmaal altijd goed, helemaal in de zomer natuurlijk. Je hebt ze in verschillende formaten, en met bijvoorbeeld ballen of bootjes die een parcours op het water kunnen afleggen, met glijbaantjes erop, palmboompjes erin, of poppetjes erbij. Soms heeft de tafel zelf ook nog een bijzonder uiterlijk, bijvoorbeeld de vorm van een piratenschip. Meestal is het ook nog eens een combinatietafel, die ook kan worden gebruikt voor, of gevuld met, zand. Voor als de kids (of de ouders) misschien een keer genoeg krijgen van het water (weinig kans), het te koud wordt om met water te spelen, of als je geen droge kleren meer over hebt, bijvoorbeeld.

5) Badminton

Oud en vertrouwd: badminton is een klassieker voor op de camping, en met reden. Je hebt weinig nodig - twee rackets en een shuttle, een net is leuk, maar niet noodzakelijk - om je heel lang buiten te kunnen vermaken. In tegenstelling tot tennis - of zelfs maar beach ball - kán iedereen dit eigenlijk spelen. Vanwege het langzaam vallende shuttletje en de manier van slaan, kun je vrij eenvoudig een lange rally maken. Uiteraard kun je het zo professioneel aanpakken als je wilt en bijvoorbeeld helemaal los gaan met smashes, maar lekker loom wat overslaan in het zonnetje kan ook prima. Al is het natuurlijk de vraag hoeveel discipline kinderen kunnen opbrengen om het kalm te houden. Al snel zal de shuttle je om de oren of in de bomen of struiken vliegen. Ach, als ze maar lol hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Top 10 zoethouders voor op de achterbank

Kinderen en baby's, Vakantie, Zomer
Het is een bekend probleem voor ouders: hoe houd je je kroost rustig tijdens die lange vakantierit naar Duitsland, Frankrijk of Spanje? De reis op zich is al een hele onderneming en dan is het wel zo fijn als de kids een beetje meewerken. Daarom hieronder een top tien zoethouders...
Lees verder

Duowagens, proefritjes en mooie prijzen: kinderwagen-shopper Wouter vertelt…

Kinderen en baby's
Iedereen weet: een kinderwagen is een onmisbaar item in je baby-uitzet. Maar waar moet je rekening mee houden als je er een gaat kopen en waar kun je er het beste eentje aanschaffen? Dit laatste is makkelijk: Marktplaats is de place to be voor ouders in spe. Je vindt er...
Lees verder