Onze categorieeën

Mijn Marktplaats Moment: “Ik was blij dat ik zat.”

Kinderen en baby's

blog_MMM_joeri-1

Marktplaats-collega Joeri werd op z’n zachtst uitgedrukt nogal overvallen met het nieuws dat hij en zijn vrouw na een zoon ook nog een tweeling verwachtten. Paniek en de vraag ‘hoe moet dit allemaal?’ overmeesterden zijn gedachten en gevoel. Maar het kwam allemaal goed. Met een beetje hulp van Marktplaats zelfs.

“Ik was blij dat ik zat toen ik het hoorde. We kwamen voor de 20-weken echo. De verloskundige maakte een opmerking waardoor het leek alsof het niet goed was met de vrucht. Ze zag aan ons dat we daar van schrokken, waarop ze zei: “Het is dúbbel goed. Het zijn er in elk geval twéé! Ik ga nu kijken of ik er nog meer kan vinden.” Dat was het moment waarop ik wit wegtrok. Gelukkig bleken het er maar twee en geen drie of acht. In shock verlieten we de kamer.”

Chaos en paniek

“Gelukkig is mijn vrouw heel planmatig en georganiseerd. Ik ben dat wat minder. Ik voelde chaos en paniek en dat heb ik ook de hele zwangerschap gehouden. Mijn vrouw bleef gelukkig rustig en plande. De kinderkamer, het aanschaffen van spullen, het financiële plaatje. De tweeling zou op een betrekkelijk kleine slaapkamer komen, daar moesten we iets slims voor bedenken. En zo kwamen we uit op de duoslaper. Het is een lelijk ding, ik noem het een gevangenis voor kinderen. Het onderste bedje kan je uitschuiven, het bovenste bedje heeft een schuifluik. Er zitten ook sloten op. In de winkel kost hij zo’n 1200 euro. Dat gaan we niet doen, dacht ik. Dus gingen we kijken op Marktplaats. Mijn vrouw dan. Avondenlang speurde ze Marktplaats af om uiteindelijk uit te komen in Zeeland.”

“Zo reed ik op een zaterdag naar richting het zuiden. Twee uur lang in de auto. De meneer van wie ik het bedje overkocht bleek heel aardig. Ze hadden vijf (!!) kinderen en woonden in een huis de helft kleiner dan dat van ons. Bij de laatste dachten ze ‘we nemen er nog een’ en toen kwamen er twee. Het kan altijd erger, dacht ik toen.”

Speelgoed en ellende

“Terwijl de meneer en ik het bedje in de auto laden, praatten we wat. ‘Ben je handig?’ vroeg hij. De man had wat andere schroeven gebruikt dan die er bij zaten. Ook ik dacht: ‘dit is geen plug and play van Ikea’. Uiteindelijk heb ik met pijn en moeite het bedje in elkaar gezet. Toen ik het bedje al half in elkaar had gezet vroeg mijn vrouw ‘ik vind het mooier als het wit is, kan je hem niet wit schilderen’. Zoiets gaat natuurlijk makkelijker als het bedje nog uit elkaar is. Maar ik had geen zin om dat hele bedje weer helemaal uitelkaar te schroeven, dus uiteindelijk heb ik het bedje wit geschilderd toen het al in elkaar gezet was.”

“We waren heel blij met het bedje. Het is ruimtebesparend. Een top-oplossing voor dat moment. Maar op een gegeven moment ben je wat verder in de tijd. Ineens stond de tweeling. Het bovenste bedje bleek niet zo’n hele hoge reling te hebben. Vallen vanaf 1,50 meter leek ons toch wat onverantwoord. Toen hebben we twee ledikantjes gekocht. Ook weer via Marktplaats. Bij een heel leuk gezin in Amsterdam. Die vrouw die ik toen sprak had ook een tweeling. Iets ouder, van drie. Dat schept toch een band. Ik raakte wel weer even in paniek toen ik haar woonkamer binnenstapte. Wát een speelgoed en ellende. ‘Dat krijgen wij dus straks ook’, dacht ik.”

Heel erg gelukkig

“De duoslaper zetten we weer op Marktplaats. Al snel hadden we een koper. Vol goede moed haalde ik het bedje weer uit elkaar. Dat bleek nog een hele klus. Ik had over schroeven heen geschilderd en van alles. Gereedschap waarvan ik niet eens wist dat ik het had kwam er aan te pas. De laatste onderdelen kreeg ik maar niet uit elkaar. Toen ben ik naar beneden gegaan en zei ik tegen mijn vrouw: “Zo kunnen we dit bedje niet verkopen. Ik bel die vrouw en zeg haar dat ze het bedje gratis kan overnemen.” Uiteindelijk kwam haar man hem ophalen. Hij stond bij ons in de woonkamer en ik zag hem rondkijken. Het was zaterdag. Mijn oudste had een vriendje te spelen, de twee jongsten kropen rond. Playtime. Chaos. Ik zag de paniek in zijn ogen. En herkende mezelf. Deze paniek had ik ook vaak gehad.”

“De man nam het bedje mee. Ik vroeg hem om me te laten weten wanneer hij het bedje in elkaar had. ’s Avonds kreeg ik een appje met een paar foto’s van het bedje in elkaar en helemaal aangekleed met dekentjes en knuffels, met een begeleidend berichtje “Hartstikke bedankt, jullie hebben twee mensen heel erg gelukkig gemaakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Top 10 zoethouders voor op de achterbank

Kinderen en baby's, Vakantie, Zomer
Het is een bekend probleem voor ouders: hoe houd je je kroost rustig tijdens die lange vakantierit naar Duitsland, Frankrijk of Spanje? De reis op zich is al een hele onderneming en dan is het wel zo fijn als de kids een beetje meewerken. Daarom hieronder een top tien zoethouders...
Lees verder

Duowagens, proefritjes en mooie prijzen: kinderwagen-shopper Wouter vertelt…

Kinderen en baby's
Iedereen weet: een kinderwagen is een onmisbaar item in je baby-uitzet. Maar waar moet je rekening mee houden als je er een gaat kopen en waar kun je er het beste eentje aanschaffen? Dit laatste is makkelijk: Marktplaats is de place to be voor ouders in spe. Je vindt er...
Lees verder