Onze categorieeën

Vlieland Handelshoofdstad van Nederland 2015

Handelen, Nieuws

151028_MPB_handelshoofdstad

Toerisme is de grootste bron van inkomsten in Vlieland maar er wordt ook op een andere manier flink geld verdiend, zo blijkt nu. De gemeente mag zich namelijk ‘handelshoofdstad van Nederland 2015’ noemen, op basis van een onderzoek van Marktplaats naar handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten.

Gamen en borduren

Op Vlieland werd relatief de meeste handel gedreven: maar liefst 38% van de inwoners handelde afgelopen jaar via Marktplaats. Daarmee zijn zij de actiefste handelaren op het platform en mogen ze een jaar lang de titel Handelshoofdstad van Nederland dragen. De meest aangeboden producten in de Nederlandse handelshoofdstad waren de iPhone, de Playstation 4 en borduurbenodigdheden.

Van Bad naar wad

Met de titel laat Vlieland ‘wadgenoot’ Schiermonnikoog (33% van de inwoners actief op Marktplaats) en het Drentse Aa en Hunze (32%) achter zich. Het is het negende jaar dat Marktplaats de handelsactiviteit op deze manier in kaart brengt. Vorig jaar ging de titel naar het Groningse Bad Nieuweschans.

Ondernemersvolk

Olivier van Duijn, directeur Marktplaats: “Nederlanders zijn een echt ondernemersvolk. Dat onderstreept deze negende editie van de Nederlandse Handelshoofdsteden weer eens. De diversiteit in de lijst met handelshoofdsteden bewijst wederom dat de oer-Hollandse handelsgeest overal terug te vinden is. Van grote stad tot kleine gemeente.”

Provinciale handelshoofdsteden 2015

In het landelijke onderzoek is ook gekeken naar de handelsgeest per provincie. Per provincie werd onderzocht in welke gemeenten het meest op Marktplaats gehandeld wordt.
Dit zijn (weergegeven op basis van de Top 12 handelshoofdsteden):

Friesland - Vlieland
Drenthe - Aa en Hunze
Groningen - Groningen
Overijssel - Zwolle
Noord-Brabant - Baarle-Nassau
Gelderland - Apeldoorn
Utrecht - Utrecht
Noord-Holland - Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Flevoland - Zeewolde
Zuid-Holland - Zoetermeer
Limburg - Beek
Zeeland - Sluis


04200_P15096_Bijl-Marktplaats_Handelshoofdsteden2014_kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Handel veiliger en sneller op Marktplaats, met betalingen via iDEAL

Handelen, Marktplaats tips en trucs
Handelen op Marktplaats was natuurlijk al eenvoudig, maar nu kan het allemaal nog prettiger en vooral ook veiliger verlopen door te betalen en betaald te worden via iDEAL. Dat schept nog meer vertrouwen bij de kopers en verkopers en maakt handelen op Marktplaats extra aantrekkelijk. Kopen en verkopen op Marktplaats...
Lees verder

Koningsdag-tips: Marktplaats manieren op de vrijmarkt

Feestdagen, Handelen, Kopen, Marktplaats tips en trucs, Verkopen
Donderdag is het alweer zover: dan viert Willem-Alexander zijn 50e verjaardag en gaat iedereen uit zijn bol voor Koningsdag. Wat zijn jouw plannen? Natuurlijk een feestje bouwen, maar ga je ook met je kleedje of tafeltje vol verkoopwaar op de vrijmarkt staan? Of wil je juist gezellig overal rondsnuffelen om voor...
Lees verder