Handel veiliger en sneller op Marktplaats, met betalingen via iDEAL

Handelen op Marktplaats was natuurlijk al eenvoudig, maar nu kan het allemaal nog prettiger en vooral ook veiliger verlopen door te betalen en betaald te worden via iDEAL. Dat schept nog meer vertrouwen bij de kopers en verkopers en maakt handelen op Marktplaats extra aantrekkelijk.

Kopen en verkopen op Marktplaats gaat miljoenen mensen al lange tijd heel goed af. Niet alleen vanwege het enorme aanbod en bereik maar ook door de regelmatige vernieuwingen op de site, zoals bijvoorbeeld de handige chatfunctie, en de gepersonaliseerde feeds op de homepage. Nu is er dus een fijne, nieuwe betaalmethode bijgekomen in de vorm van iDEAL-transacties.

Directe betaalbevestiging

De iDEAL-betalingen worden mogelijk gemaakt en verzorgd door Online Betaalplatform (OBP). OBP controleert bank- en persoonsgegevens van geïnteresseerde Marktplaats-gebruikers en koppelt deze aan hun Marktplaats-account. Vervolgens kunnen ze betaald worden via iDEAL. De eerste reacties zijn alvast positief. Vooral het feit dat gebruikers geen contant geld meer nodig hebben en direct een betaalbevestiging ontvangen, wordt gezien als een groot voordeel. Als een verkoper het geld nog niet meteen op zijn rekening ziet, is hij er dus al wel van verzekerd dat dit snel zal gebeuren, waardoor hij het product meteen kan opsturen of overhandigen. Ook hoeft hij niet zelf gevoelige (rekening)informatie te versturen naar de koper.

Vertrouwen en zekerheid

Erg fijn is dat OBP de gebruikers vooraf – soms zeer intensief – checkt, zodat je een extra veilig gevoel hebt wanneer je op Marktplaats betaalt via iDEAL. Om te beginnen wordt er gecontroleerd op naam, bankrekening en mobiel nummer; vervolgens vinden er bij hogere bedragen controles plaats op de identiteit via een paspoort- of IDIN-check. Deze gecontroleerde status van een gebruiker zal ook op Marktplaats te zien zijn. Dit geeft meer vertrouwen, inzicht en zekerheid over de persoon waarmee je handelt. Je weet in ieder geval zeker dat de verkoper gewoon is wie hij zegt te zijn.

Elke Marktplaats-deal via iDEAL

Marktplaats-betalingen laten verlopen via iDEAL biedt eigenlijk alleen maar voordelen. Of je nu een grote aankoop wilt doen – en je extra zekerheid verlangt – of iets kleins op een prettige en praktische manier wilt verkopen, je regelt het allemaal eenvoudig via de iDEAL-betaaloptie op Marktplaats. Deze functionaliteit wordt de komende twee maanden gefaseerd voor alle gebruikers beschikbaar gemaakt. Wil je nu al graag Marktplaatsbetalingen via iDEAL kunnen doen, maar zie je het icoon met het handje nog niet terug in je account bij ‘berichten’? Schrijf je dan in via Mijn Marktplaats. Je krijgt dan versneld toegang bij het eerstvolgende moment dat er weer groepsgewijs gebruikers worden toegevoegd.