Onze categorieeën

Het nieuwe jaar begint met grote uitverkoop op Marktplaats

Handelen, Verkopen

shutterstock_247912696

Een paar fietsen, een horloge, twee laptops, een paar zo-goed-als-nieuwe schoenen en een Opel Astra: Groninger Gert Jan Dijk is het nieuwe jaar op Marktplaats goed begonnen. Vóór 1 januari stond de teller nog op een nul, maar een verlengde kerstvakantie was het zetje dat hij nodig had om eindelijk wat spullen online te zetten: “het is tenslotte zonde als het thuis maar stof staat te vangen.” En Gert Jan is niet alleen.

Van de ruim vijfentwintig advertenties die hij plaatste, is het merendeel alweer verdwenen. Het snelst ging de Opel Astra, die tegen zijn eigen verwachting in binnen vier dagen een nieuwe eigenaar vond. Het langst duurt meubilair: “Daarbij moet je echt wachten op iemand die toevallig op zoek is naar zo’n kast.” Of het moet een ongerestaureerd pareltje zijn, waar een handelaar op afkomt. Iemand die met een beetje schilderwerk wat marge kan maken door het artikel op zijn beurt weer te koop te zetten. In het geval van Gert Jans kastje gaat dat niet op: “Dat heb ik net zelf geschilderd.”

‘Dit smaakt wel naar meer, ja.’

Kleding vindt Gert Jan het lastigst te verkopen: “Het valt me niet mee om daar nog wat voor krijgen, zelfs als het gaat om merkkleding die nauwelijks gedragen is.” Maar hij geeft toe dat een klein bedrag altijd nog beter is dan wachten totdat de motten het probleem voor je oplossen. De beste ervaringen heeft hij met elektronica. “De laptops gingen snel, dat heeft me aan het denken gezet. Ook al willen mensen wel voor dubbeltje op de eerste rij zitten.” Gaan we de komende tijd meer op Marktplaats zien van de Groninger die in het dagelijks leven technicus is bij een technische dienst? Hij glimlacht. “Dit smaakt wel naar meer, ja. De komende tijd wil ik kijken of het me lukt wat winst te maken op actiecamera’s.”

Fitnessapparatuur

Gert Jan is niet de enige die januari heeft aangegrepen om te beginnen met handelen. Veel Nederlanders beginnen ermee bij wijze van goed voornemen. Bij wijze van frisse start. Want laten we wel wezen, de meesten van ons hebben wel zo’n kast vol spullen waarvan we al eindeloos denken ‘dat zou ik eens op Marktplaats moeten zetten.’ Over goede voornemens gesproken: tijdens mijn rondje door nieuwe advertenties kwam ik opvallend veel fitnessartikelen tegen. Dumbbells (handgewichten), hometrainers en zelfs complete fitnessapparaten. Sommige adverteerders lieten weten dat ze het verdiende geld in nieuw fitnessmateriaal wilden stoppen – adverteerder Sophie: “We verkopen ‘m omdat we ons powerhonk opnieuw willen inrichten.” Anderen maken handig gebruik van de tijdelijk toegenomen interesse in fitnessartikelen.

Baas boven baas

De verkopers die in januari de meeste advertenties plaatsten komen uit een hele andere hoek. Een verzamelaar van antieke landkaarten en atlassen voegde in de eerste vier weken van het nieuwe jaar ruim 1.100 nieuwe advertenties toe. Toch vestigde hij daarmee geen record: verkoper Daniël zette vorige maand maar liefst 2.461 boeken te koop. Ik durf niet te beloven dat ze allemaal even goed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
'Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?' en andere vragen bij de verkoop van je huis... Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder