Onze categorieeën

Goed voorbereid naar de bevrijdingsfestivals

Feest, Feestdagen, Kleding, Muziek en optredens, Outdoor en buitenleven

shutterstock_204811402

Uiteraard staan we vandaag eerst even stil bij iedereen die zijn leven heeft gegeven in naam van de vrijheid, maar stiekem zijn we natuurlijk ook al bezig met de dag waarop we deze vrijheid uitbundig kunnen vieren: bevrijdingsdag. Met vele muziekfestivals in het land, en nu weer eens een dag waarop echt iedereen vrij is, belooft het een gezellige boel te worden. Maar heb jij al alles wat je nodig hebt om deze festivaldag optimaal door te komen?

De bevrijdingsfestivals worden gevierd op pleinen en velden, met programma’s die de hele dag en avond duren, met grote massa’s mensen (bij elkaar meer dan één miljoen mensen), en met weer dat alle kanten op kan gaan; er komt kennelijk veel zon, maar ook plaatselijk zware buien en kans op onweer en hagel. Dus het is verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Hieronder wat suggesties:

Externe accu voor smartphone

Je kunt op 5 mei de hele dag op festivalterreinen doorbrengen, en met een smartphone die overuren maakt is een back-up batterij natuurlijk wel zo ideaal. Je zal maar net je vriendin aan de andere kant van het terrein willen vinden met behulp van een sms, een spontane selfie willen maken, of een waanzinnig goed optreden willen vastleggen, en je telefoon is leeg. Toch best een domper op de feestvreugde! Tegenwoordig zijn er gelukkig allerlei externe batterijen voor smartphones op de markt, ook wel powerbanks genoemd, die dit probleem verhelpen. Soms zijn ze zelfs in telefoonhoesjes geïntegreerd. Helemaal handig, dan kun je ze ook niet kwijtraken of vergeten.

Rugtasje of heuptasje

Het is raadzaam om zo min mogelijk mee te nemen met zoveel mensen om je heen, maar de dingen die je wél bij je hebt, moet je toch ergens kwijt. Een klein, subtiel rugzakje is dan een idee (probeer deze, als het even kan, op je borst te dragen, of echt goed af te sluiten in verband met diefstal. Ja, zelfs op bevrijdingsdag is dit mogelijk). Of anders een heuptasje. Nee, dit zijn niet altijd heel flatteuze items, maar praktisch zijn ze wel. En ze zijn niet allemaal even suf of opvallend. Sommige zijn plat en subtiel. Daar kun je makkelijk wat geld en een paar andere kleine spulletjes in stoppen, en het tasje kun je vervolgens onder je trui of jas verbergen. Zoiets heb ik wel eens op lange reizen gebruikt. Ideaal. Maar er is van alles te krijgen. Sommige heuptasjes bieden ook ruimte voor een bidon. Daar kun je bijvoorbeeld het flesje water indoen, dat je kunt kopen (en op veel punten gratis kunt bijvullen) in het kader van een speciale actie van drinkwaterbedrijven.

Regenkleding

We zijn natuurlijk positief en gaan uit van een stralende dag, maar zoals gezegd kunnen er best wat druppels vallen op 5 mei. Daarom niet geheel onverstandig om regenkleding mee te nemen (helemaal omdat paraplu’s niet op elk terrein zijn toegestaan). Liefst natuurlijk kleding die je zo klein mogelijk kunt opvouwen en makkelijk in je rugtas - of zelfs heuptasje - kunt proppen. Je kunt dan gaan voor alleen een jas, een heel pak, of bijvoorbeeld zo’n handige regenponcho (of regencape), die je makkelijk over je ‘normale’ kleding kunt dragen en in steeds stijlvollere varianten te verkrijgen zijn.

Outdoorschoenen

Bevrijdingsfestivals worden soms op pleinen, maar ook vaak op velden gehouden, zoals het Malieveld in Den Haag of het Houtpark in Haarlem. Dan is het natuurlijk niet zo handig om – met alle boomwortels, zanderige en (mogelijk) modderige ondergrond – op je canvas schoentjes, stralend witte gympjes, of classy suède stappers rond te banjeren. Een paar stevige, waterafstotende, niet al te besmettelijke wandelschoenen is dan aan te raden. En dat hoeven heus niet per se de op festivals veel geziene ‘kistjes’ te zijn. Hoog, laag, kleurrijk of neutraal: alles is mogelijk.

Verrekijker of toneelkijker

Dat het handig is om met een verrekijker de artiesten op het podium te kunnen zien als je je niet door de mensenmassa heen wilt of kunt wurmen, spreekt voor zich. Maar met een gigantische verrekijker om je nek bij een festival rondlopen is ook niet alles. Gelukkig heb je ook heel compacte toneelkijkers die je makkelijk in- of dichtklapt en in je binnenzak opbergt. En je hoeft natuurlijk niet continu door dat ding te turen (is ook niet heel gezellig voor je gezelschap). Gewoon af en toe de kijker tevoorschijn halen om wat leuke details te zien, is genoeg. Verder kun je ook gewoon een blik werpen op de vaak aanwezige videoschermen, en genieten van de muziek en de sfeer.

In ieder geval veel plezier morgen, maar dat gaat vast wel lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder