Onze categorieeën

Ik ga op vakantie en neem mee…

Boeken, Feest, Feestdagen, Ontspanning, Outdoor en buitenleven, Vakantie

shutterstock_271982654

Het is weer die tijd van het jaar. Met allerlei feestdagen en vakanties, ik hou ervan. De meivakantie is inmiddels begonnen. En dit is niet zomaar een meivakantie. Eens in de vijf jaar is Bevrijdingsdag namelijk een (officiële) vrije dag en dit jaar is dat het geval. Bevrijdingsdag valt op een dinsdag en dat maakt het een beetje een gebroken week. Ik kan me voorstellen dat daardoor meer mensen dan andere jaren er toch nog even tussenuit piepen. Een goed moment om weer eens je ‘ik ga op vakantie en ik neem mee’-lijst erbij te pakken.

Muziek

Ik ben behoorlijk van de muziek. In december kocht ik in Londen een koptelefoon die niet alleen van goede kwaliteit was, maar ook nog eens met een hip printje kwam. Daarmee had ik oorwarmers en koptelefoon in één. Doordat ik sinds die aanschaf niet zonder muziek over straat ga merk ik dat ik overal muziek wil. Zou ik nu zelf op vakantie gaan, dan wil ik dat met muzikale begeleiding. Liefst zo mobiel mogelijk, zodat ik er binnen én buiten van kan genieten. Dus zoek ik op 'bluetooth speaker'. Je hebt ze vanaf heel klein (en dus lekker handzaam) en heel betaalbaar. O ja, als je daarop zoekt, vind je ook de waterproof varianten. Heel fijn voor een lekker muziekje onder de douche!

Lezen

Gewoon weer even lekker lezen. Ik zou, als ik nu weg zou gaan, ver weg blijven van business development boeken en andere boeken gericht op leren, kennis en ontwikkeling. Niet omdat ik dat niet belangrijk vind, juist wel, maar omdat ik in alle drukte niets lekkerder vind dan wegdromen bij een romannetje waarmee je je verstand op nul kan zetten. Zo’n bouquetreeksroman bijvoorbeeld. Er zijn mensen die hele dozen aanbieden op Marktplaats. Da’s mooi, want dan kun je ze selecteren op locatie en kies je de verkoper die op de route van je vakantieadres ligt. Geen tijd te verliezen natuurlijk.

Iets om op te zitten

Voor op het strand of lekker in een park: pareo’s. Ik ben er fan van. Je kan er jurken of rokken van maken (lang of kort) of je kan ze gebruiken als strandlaken of picknickkleed. En ze zijn superdun, dus amper extra ballast te noemen. Als je zoekt op 'pareo', kom je exemplaren tegen die meer jurk zijn dan doek. Voor alleen de doeken kun je beter 'hamamdoek' of anders gewoon 'strandlaken' als zoekwoord gebruiken.

Mobiele oplader

Er zijn weinig momenten waarop ik mijn smartphone niet in mijn hand heb. Als ik onder de mensen ben of op vakantie leg ik 'm vrij makkelijk aan de kant - ik vind quality time en rust ook heel belangrijk - maar verder is het m'n grootste vriend. Ik kan er alles mee opzoeken en veel mee doen. Mijn route uitstippelen bijvoorbeeld, muziek luisteren en kiekjes maken. Natuurlijk vergeet je je oplader niet als je op reis gaat, maar op vakantie ben je overal en nergens en dan kan een normale oplader je niet altijd helpen. Meestal is je smartphone toch op, aan het einde van die ene playlist. Ultieme uitkomst is de mobiele oplader. Die hoef je thuis maar één keer op te laden en is daarmee klaar om je smartphone weer nieuw leven in blazen. Een mobiele oplader is trouwens ook heel handig voor op festivals.

Hou het droog

Ga je in eigen land met vakantie, dan weet je zeker dat het weertechnisch alle kanten op kan gaan. Een paraplu is dus geen overbodige luxe, maar aangezien buien in Nederland meestal gepaard gaan met fikse wind, heb je eigenlijk alleen wat aan een stormparaplu. Daarmee schijn je beschermd te zijn tegen windstoten van maar liefst 60 km/u.

Niets vergeten

Natuurlijk vergeet je de standaardbenodigdheden niet in te pakken, zoals een tandenborstel, oordoppen, pleisters, zonnebrand, een extra paar schoenen, zwemkleding, etc. Ik heb ooit een 'ik ga op vakantie en neem mee'-lijst gemaakt die ik er zo bij kan pakken als ik op reis ga, zodat ik niets vergeet en mijn koffer binnen no time heb ingepakt. Dat scheelt veel tijd en stress.

Ik hoop dat ik met dit niet helemaal voor de hand liggende lijstje met extra spullen jou een beetje op weg heb geholpen. En ik ga mijn bestaande lijst er lekker mee aanvullen voor mijn volgende trip. Fijne vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder