Onze categorieeën

Dé musthaves die je voor je festivaloutfit handig bij elkaar sprokkelt

Algemeen, Hobby en Vrije tijd, Kleding, Muziek en optredens, Ontspanning, Tassen en Uiterlijk

shutterstock_134717450

Het festivalseizoen is hier! Word jij daar ook zo blij van? Heerlijk vind ik het. Muziek, leuke mensen, fijne sfeer, het weer, struinen, dansen, kletsen en buiten zijn. Er schijnen inmiddels ongeveer 800 festivals in Nederland te zijn, dus voor ieder wat wils. Ik ben blij dat ik kan kiezen, maar moet zeggen dat het aanbod dusdanig groot is dat je er bijna een dagtaak aan hebt om erachter te komen wat er allemaal is, en een keuze te maken. Ik wil me naast die ‘keuzestress’ niet ook nog eens druk hoeven maken over mijn festivaloutfit. Dus die sprokkel ik alvast bij elkaar op Marktplaats. En daarbij hou ik rekening met weer, wind en regen.

Schoenen

Inmiddels heb ik wel een paar gympen waar ik net even te vaak mee ben gaan stappen. Ik zou ze niet zo snel naar mijn werk aantrekken. Weggooien is zonde want ze lopen superlekker, dus ze zijn perfect voor festivals! Want dan vind ik dat het allerbelangrijkste: dat ze lekker lopen en dat ze vies mogen worden. Daarnaast vind ik het leuk om nog een paar lage laarsjes te hebben, die bij sommige outfits net wat beter staan dan gympen.

Poncho

Tja, we willen altijd wel een lekker zonnetje op een festival, maar in Nederland is de enige zekerheid dat het alle kanten op kan gaan. Afgelopen weekend nog. Zelf had ik twee festivals op de planning staan. Voor de eerste, op zaterdag, hebben we tot het laatste moment gewacht om kaarten te kopen, omdat de weersvooruitzichten zo slecht waren. En voor nummer twee, op zondag, lagen de tickets al maanden op ons te wachten. Uiteindelijk werd het zaterdag prachtig weer (en bleef het droog!), terwijl het zondag de hele dag heeft geregend en gewaaid. Je kunt dus maar beter overal op voorbereid zijn. Een regenponcho is een van de eerste dingen die ik standaard inpak. Dat is misschien wel het meest onmisbare festival item; het weegt bijna niets, neemt amper ruimte in, houdt je droog tijdens een bui en na die bui kun je gewoon weer verder feesten zonder dat je doorweekt bent.

Zonnebril

Ik was altijd van de goedkope zonnebrillen. Het gebeurde mij namelijk net te vaak dat ik mijn zonnebril liet liggen, liet vallen of erop ging zitten. Maar tegenwoordig ben ik er zuiniger op en vind ik het ook belangrijk om een zonnebril van goede kwaliteit te hebben. Die zijn vaak behoorlijk aan de prijs, dus zo'n exemplaar neem ik niet mee naar een festival. Dan vind ik het leuk om een festivalbrilletje te hebben. Een betaalbare zonnebril waarvan het niet erg is als je die kwijtraakt. Op Marktplaats staan zonnebrillen van de duurste merken die niet veel kosten, omdat ze al gebruikt zijn. Zo heb je dus wel een goede bril, maar er geen vermogen aan uitgegeven.

Hoedje

Het leuke van een festival is dat je qua outfit helemaal los kan gaan, mocht je daar behoefte aan hebben. Het Burning Man Festival in Amerika is daar een goed voorbeeld van. Best extreem ook, maar ik zie die invloeden langzaam ook terugkomen op Nederlandse festivals. En waarom ook niet? Het kan heel bevrijdend zijn om je voor één of een paar dagen te kleden op een manier die in het dagelijks leven misschien te heftig is. Als je normaal geen hoofddeksel draagt bijvoorbeeld, is het wellicht leuk om een hoedje te dragen. Dat heeft ook een praktische kant; als het een zonnige dag is, dan beschermt het je tegen constante zon in je gezicht.

Rugtas

Vaak is een tas op een festival maar ballast. Daarom neem ik meestal een heel klein tasje mee, beetje formaat buideltasje. Daar kan maar weinig in, meestal heb ik dan ook niet veel nodig. Maar ook al is het overdag mooi weer en lekker warm, ’s avonds kan het flink afkoelen. Ik ben wel eens met een groepje vriendinnen vertrokken omdat we stonden te blauwbekken, terwijl het festival nog in volle gang was. Dat gebeurt me niet nog eens. Als ik weet dat de kans groot is dat het weer omslaat, of het erg afkoelt ’s avonds, neem ik een rugtas mee met daarin een jas, of een extra trui of sjaal. Van een rugtas heb je ook geen last. En je mede-festivalganger ook niet als jij een beetje in de gaten houdt waar je loopt.

Los van kleding en kledingaccessoires, zijn er meer handige items waarvan je blij zult zijn dat je ze hebt meegenomen. Slim bepakt en bezakt naar een festival, zodat je op een van die 800 festivals niets je in de weg staat om te genieten van waar het om gaat: muziek, leuke mensen, fijne sfeer, het weer, struinen, dansen, kletsen en buiten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

VOORWAARDEN ‘Winactie Instagram Marktplaats’

Algemeen
  Deze voorwaarden (verder te noemen: de “Voorwaarden”) zijn van toepassing op de "Winactie Instagram" (verder te noemen: de "Actie"). De Actie wordt georganiseerd door Marktplaats B.V. De actieperiode is 18 juni t/m 30 juni 2018. Deelname aan deze actie is gratis. Deelname aan de Actie staat in beginsel uitsluitend...
Lees verder

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder