Onze categorieeën

Zündapp-fans vinden brommers, onderdelen… en elkaar

Klassiekers en nostalgie, Kopen, Verhalen, Verzamelen

kijkennaarzundapp

Liefhebbers van klassieke Zündapp-bromfietsen en -onderdelen kunnen hiervoor altijd op Marktplaats terecht. Maar een ontzettend leuke bijkomstigheid is dat de gepassioneerde Zündapp-fans elkáár ook tegenkomen en leren kennen. Het is natuurlijk erg leuk om via deze weg af te spreken, inspiratie op te doen en de hobby levend te houden. Maar het is ook heel handig om samen op Marktplaats naar aanbiedingen te kunnen zoeken!

Samen Marktplaats afstruinen

Elroy Maertens (48), secretaris van Zündapp-club Maastricht, weet er alles van. Op zijn 16e reed Maertens al voor het eerst Zündapp en toen hij zo’n zeven jaar geleden weer steeds vaker Zündapps zag rijden, bloeide zijn oude liefde meteen weer op. Hij besloot lid te worden van Zündapp-club Maastricht, een vriendenclub met liefhebbers van klassieke bromfietsen (30 jaar of ouder), en vond al snel zijn toevlucht tot Marktplaats:

“Ik ontmoet via Marktplaats mede-Zündapp-fans door het hele land. Wij struinen allemaal Marktplaats af naar bepaalde onderdelen. Zelf ben ik er nu iedere dag te vinden omdat ik voor een project een nieuwe koplamp nodig heb. Volgens mijn vrouw ken ik Marktplaats vanbuiten.”

zundapptomtom
Helemaal van deze tijd: er prijkt een heus navigatiesysteem op deze klassieke Zündapp!

Zündapp-huwelijk

Die vrouw van Maertens is overigens ook gevallen voor de charme van Zündapp-brommers, ongetwijfeld enthousiast geworden door alle verhalen van manlief. Dus moest Elroy weer op zoek naar een leuk modelletje. “Mijn vrouw wou ook graag mee met het clubweekend dus wij hebben toen via Marktplaats een Zündapp automaat gekocht in Noord-Brabant,” vertelt Elroy. Voor hem absoluut geen straf natuurlijk. En het was weer een mooie aanleiding om de brommer live te gaan bekijken en contacten op te doen:

“Ik vind dat je een Zündapp altijd in het echt moet zien want met foto’s weet je het nooit zeker. Ook vraag ik altijd alle gegevens van de eigenaars zodat je weet bij wie je koopt. Je voorkomt een miskoop en je raakt met andere liefhebbers in gesprek. Dat is echt leuk! En dankzij Marktplaats rijdt mijn vrouw nu dus ook Zündapp.”

Een netwerk van experts

groepzundapprijders

Ideaal aan zo’n netwerk van fans is dat je ineens in het hele land experts hebt zitten die voor jou veldwerk kunnen doen. Elroy is zelf ook al ingezet voor zo’n projectje:

“Onlangs ben ik benaderd door iemand uit Heerhugowaard die op Marktplaats in Uden een Zündapp had zien staan en vroeg of ik niet voor hem wou gaan kijken, want dat is veel dichterbij. Ik vond het een eer dat hij mij dat toevertrouwt. Nu bellen wij elkaar regelmatig om te informeren of er nog ergens een goede Zündapp staat. Dat is super, dat contact als hobbyisten onder elkaar.”

 

zundapps
Zeg nou zelf: dit zijn toch schoonheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

8 gouden tips voor het kopen van een smartphone op Marktplaats

Kopen, Marktplaats tips en trucs, Telecommunicatie
Ja, een mobiele telefoon is een (bijna) onmisbaar item, maar voor het bedrag dat je tegenwoordig neer moet tellen voor de nieuwste en heetste smartphone - zo’n 1.000 euro - zit je ook (met het vliegtuig) drie weken lang op Mallorca; of koop je een eenvoudige tweedehands auto. ‘Gewoon met...
Lees verder