Onze categorieeën

Dromen komen uit: de Kever van Opa Kever komt thuis

Hobby en Vrije tijd, Klassiekers en nostalgie, Verhalen

Keveralsnieuw

Per toeval kwamen we op onze Facebookpagina dit mooie Marktplaatsverhaal tegen van Jeroen Thoolen uit Breda. In de jaren tachtig reed zijn opa in een prachtige klassieke Kever rond, wat hem de bijnaam Opa Kever opleverde. Een naam die hij de rest van zijn leven zou houden, ook toen de Kever al lang en breed de deur uit was. Jeroentje bleef in de ban van deze auto en toen hij – inmiddels Jeroentje-af - drie decennia later de auto op Marktplaats tegenkwam, aarzelde hij geen moment…

Op een site voor keverliefhebbers plaatste Jeroen eind 2011 zijn verhaal over zijn liefdevolle hereniging met de enige echte Kever van Opa Kever. Sommige dromen komen echt uit.

De missie van Jeroen

“Die kever heeft me altijd gefascineerd en opa's kenteken 64-32-NA stond dan ook in mijn geheugen gegrift”, schrijft Jeroen. “Enkele jaren geleden kwam het RDW met een webapplicatie waar kentekens gecheckt konden worden. Tegen beter weten in toch maar 64-32-NA ingevoerd en wat bleek: opa's kever uit 1970 reed nog rond! Opa zelf (rond de 80) kon het niet geloven.” Jeroen was nu niet langer ‘gewoon’ nieuwsgierig, hij werd een man met een missie: "’Als ik die ooit tegenkom, dan probeer ik hem in bezit te krijgen!’, nam ik me voor.”

Gevonden!

Niet iedereen in zijn omgeving was even enthousiast – volgens zijn vader stond “dat ding vast in een garage weg te roesten” – maar Jeroen was vastberaden en bleef de advertenties op autosites in de gaten houden.

“Op 30 augustus (2011 - red.) keek ik weer eens op Marktplaats en mijn hart sloeg over: Opa's kever 64-32-NA stond te koop. En al sinds 5 augustus. Er waren zelfs al biedingen op gedaan. Ik heb snel het hoogste bod gedaan en op 4 september hebben we hem opgehaald in Almere. Nu is hij terug in Breda. Helaas is opa in 2009 overleden op 84-jarige leeftijd”, aldus Jeroen.

Je bent veranderd, oude vriend

Opa's Kever heeft niet van iedereen respect gekregen.
Opa's Kever heeft niet van iedereen respect gekregen.

Het gebeurt op een reünie wel vaker: je herkent de ander meteen, maar hij is niet helemaal dezelfde gebleven. De tand des tijds heeft toch toegeslagen en er is hier en daar een beetje aan het uiterlijk gesleuteld. Zo ook bij de teruggekeerde Kever van Opa Kever. Jeroen heeft er gemengde gevoelens bij:

“De auto was voorheen wit. Spierwit. In de loop van de jaren is hij door een van de eigenaren beige gespoten. Dit is erg netjes gedaan, het dashboard is ook helemaal beige. Wit is nog te zien in de buurt van de tankdop en onder de bagagekap. Helaas is het dashboard ook verzaagd, er is een moderne radio ingezet. Deze ga ik vervangen door eentje uit die tijd. Ook is er vandalismeschade aan de linkerkant, beginnend van linksachter tot linksvoor met een deuk in de portier.
Deze schade is nog niet hersteld. Ik heb er op de mooie dagen al leuke ritjes mee gemaakt. Vanaf nu en gedurende de winter staat hij veilig en droog gestald, om komend voorjaar een beurtje te krijgen.”

Werk aan de winkel...
Werk aan de winkel...

Oude Kever in nieuw jasje

De schade is inmiddels verholpen en de Kever (met Jeroen achter het stuur) rijdt nu trots en blinkend rond, volledig hersteld naar zijn voormalige glorie. Goed, met een ander kleurtje dan, maar daar zal niemand een probleem mee hebben. Ook Opa Kever moet wel eens een andere jas hebben aangetrokken.

Opa's enige echte Kever is inmiddels gebruikt om twee geboortes van achterkleinkinderen te vieren...
Opa's enige echte Kever is inmiddels gebruikt om twee geboortes van achterkleinkinderen te vieren (in 2013 en 2015)...
...en ook als trouwauto is Opa's Kever een plaatje.
...en ook als trouwauto is Opa's Kever een plaatje.

Laat dromen uitkomen: koop of verkoop een auto

Heb jij ook een auto op het oog waar je een warm gevoel van krijgt? Of heb je zelf een heel bijzonder exemplaar in je garage of op je oprit staan? Kom dan in actie! Bekijk snel wat de waarde is van je auto of lees onze (andere) tips bij het kopen en verkopen van je auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder