Onze categorieeën

Zeven tips voor een heerlijke vakantie thuis

Beauty en verzorging, Ontspanning, Tuin, Vakantie

shutterstock_146971178

Dat mooie weer gezien en denk je nu: waarom zou ik weggaan? Begrijpelijk. Er is ook helemaal niets mis met een vakantie thuis. Je spaart geld uit, je bent in een vertrouwde omgeving, met een beetje geluk heb je een stel vrienden om mee af te spreken, en je hebt meer pure vakantietijd omdat je niet hoeft in te pakken of te reizen. What’s not to like? Maar je wil natuurlijk wel zoveel mogelijk uit je staycation halen. Daarom hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet.

1) Maak bijzondere maaltijden

Je eigen keuken is bekend terrein, net als je servies en potten en pannen, maar dat betekent niet dat je tijdens je staycation hetzelfde moet serveren als normaal. Dus laat die afgezaagde pasta of simpele eenpansgerechten achterwege en maak er wat speciaals van. ’s Ochtends of ’s middags kun je bijvoorbeeld lekkere afbakciabatta’s in de oven doen, met salami, kaas, rucola, pesto, tomaatjes, en ’s avonds kun je een keertje mosselen serveren of een lekkere soufflé in elkaar draaien. Reken maar dat het dan als vakantie voelt.

2) Verwen jezelf

Om even helemaal tot rust te komen en je in de zevende hemel te voelen tijdens je vakantie thuis, is het een goed idee om jezelf en je partner eens lekker te verwennen met een massage, de wat duurdere douche- en verzorgingsproducten, lange badsessies, en relaxmomenten in de tuin (met een boek of tijdschrift). Koop bijvoorbeeld ook nieuw beddengoed en handdoeken om alles er stralend wit uit te laten zien, als in een hotel. Misschien wil je, deze ene keer, wel een schoonmaakservice inhuren, zodat je zelf niets hoeft te doen maar alles er wel helemaal top uitziet.

shutterstock_342003170

3) Ontdek je plekje

‘Ontdek je plekje’ was een tv-programma waarin historische Nederlandse (en Belgische) steden en dorpen werden bezocht. Nu hoef je niet heel Nederland door - dan zou het niet echt een staycation meer zijn - maar vaak zijn er in je eigen plaats heel veel plekjes te vinden die je niet kent maar wel erg de moeite waard zijn. Dus ga eens naar de VVV of Google gewoon op bezienswaardigheden in jouw stad of dorp. Ga naar een parkje waar je nog nooit geweest bent, een pittoresk gebouw, een bijzonder museum… of ontdek een ‘nieuw’ restaurant of café dat goede recensies krijgt.

4) Maak van je huis een speelparadijs

Als je op vakantie gaat met (kleine) kinderen, kom je vaak op een bungalowpark uit omdat ze daar allerlei interessante faciliteiten hebben. Een zwembad, animatieteam, indoor speelparadijs… Maar nu wordt jouw huis het speelparadijs en zijn jij en je partner het animatieteam. Als je het een beetje slim aanpakt, vermaakt het grut zichzelf heel goed en heb je er zelf niet al teveel omkijken naar. Of misschien heb je straks zelf wel gewoon te veel plezier samen met de kinderen om je over je ‘ontspanning’ zorgen te maken. Laat ze bijvoorbeeld watergevechten houden of een tent opzetten in de tuin. Succes verzekerd!

shutterstock_225801304

5) Regel oppasdeals

Nu we het er toch over hebben… als je toevallig buren of vrienden met kinderen hebt die ook thuis zijn tijdens jouw staycation, probeer dan elkaar te helpen met de kids en zo voor quality time voor de ouders te zorgen. Stal de ene dag (of paar dagen) de kinderen bij een vriend of vriendin voor een leuk speeldagje of logeerpartijtje en wees daarna zelf de babysitter. Dan kan iedereen weer eens samen met zijn partner de bloemetjes buiten (of binnen) zetten.

6) Koop vakantiespullen en prullaria

Op vakantie bezoek je vaak marktjes en toeristische winkeltjes en koop je kleding, vakantie-attributen en allerlei spullen waar je eigenlijk niets aan hebt. En dat is leuk! Dus waarom zou je dat thuis niet doen? Trakteer jezelf af en toe op een leuk cadeautje, zoals een zomerse outfit, (voordelige) sieraden, een nieuwe zonnebril, wat schattige zeepjes misschien. Of toch dat leuke beeldje uit die antiekwinkel, voor in de vensterbank. Waarom ook niet? Doe eens gek, net als wanneer je op reis zou zijn.

shutterstock_397655611

7) Geef een tuinfeest

Wat beter om in de vakantiestemming te komen dan een tuinfeest? Partyen met vrienden, chille muziek op de achtergrond, lekkere hapjes en drankjes... heerlijk! Je zult je tuin niet meer terug kennen: van een plek om doorheen te lopen om je fiets te pakken tot een tropisch paradijs waar tot in de kleine uurtjes gefeest wordt. Dus ga eens los en wordt de vakantiehit van de straat met een spetterend tuinfeest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder

Top 10 zoethouders voor op de achterbank

Kinderen en baby's, Vakantie, Zomer
Het is een bekend probleem voor ouders: hoe houd je je kroost rustig tijdens die lange vakantierit naar Duitsland, Frankrijk of Spanje? De reis op zich is al een hele onderneming en dan is het wel zo fijn als de kids een beetje meewerken. Daarom hieronder een top tien zoethouders...
Lees verder