Onze categorieeën

5 tips voor een onvergetelijk tuinfeest

Feest, Tuin, Zomer

shutterstock_165811187

Hoe je een tof feestje bouwt, hoeven we je vast niet uit te leggen. Maar nu het ein-de-lijk lekker weer gaat worden (echt, we hebben het gecheckt) is het tijd om je geplande borrel om te schalen naar een te gek tuinfeest, waar je vrienden het na de vakantie nog steeds over hebben. Wij geven je vijf tips om je alvast op weg te helpen.

Een BBQ

Een tuinfeest is geen écht tuinfeest zonder een barbecue. Je kunt er voor kiezen om je feest te laten beginnen op etenstijd en je gasten te trakteren op een volledige maaltijd. Om te voorkomen dat je de hele avond achter de houtskool staat, is het slim om een paar vrienden te vragen mee te helpen, of iemand in te huren die het grillen voor z’n rekening neemt. Kies bijvoorbeeld voor American style hamburgers die je gasten zelf in elkaar mogen zetten.

Ook als je feest pas om 21.00 uur begint, is een BBQ een goed idee. Zo zorg je tijdens het tuinfeest voor lekkere hapjes en het staat nog gezellig ook. Tip: kies voor snacks die al voorgegaard zijn, zodat ze eigenlijk alleen nog maar hoeven te worden opgewarmd.

Fakkels en lampionnen

Met tuinfakkels geef je je tuin een prachtige gloed. Als je tuin niet al te groot is, kun je fakkels op lampenolie beter vermijden; die stinken namelijk nogal. Is je tuin groter? Kies van bijvoorbeeld voor Zweedse fakkels, dat zijn ronde houtblokken die je rechtop zet en die vervolgens verticaal van binnenuit opbranden. Ze geven prachtige vlammen.

Lampionnen zorgen voor gezellig licht op donkere avonden. Hang ze in de boom of aan een kabel die je over het terras spant. Heb je geen zin om door de hele tuin elektriciteitssnoer aan te leggen – of hou je van duurzame producten – kies dan voor lampionnen op zonne-energie. Vergeet ze dan niet ’s ochtends al op te hangen!

Tuinspots

Wil je net iets meer doen met de aankleding van je tuin? Denk dan eens aan tuinspots. Dat zijn schijnwerpers die je in de grond zet en die een boom of huis van onderaf verlichten. Vooral in bomen krijg je een prachtig effect door het schaduwspel van alle takken. Leuk: tuinspots zijn er in allerlei kleuren, zo kies je bijvoorbeeld voor een groene of knalroze boom!

Vuur!

Persoonlijk ben ik groot fan van de warmte en sfeer van een houtkachel of vuurkorf. Als je de ruimte hebt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een haardvuur met zitkussens eromheen. Maar hou wel rekening met de wind, anders staat je hele tuin blauw van de rook. Houtkachels hebben vaak een schoorsteen (tot wel 2,5 meter hoog) waardoor de rook over de hoofden van je gasten wegwaait; wel zo prettig.

Muziek

Niets brengt je gasten zo in de feeststemming als een lekker deuntje. Omdat een dj met een dance-act wel wat veel van het goede is – ook voor de buurt – zou je kunnen denken aan live muziek; als je daar het budget voor hebt uiteraard. Een jazz-trio of een pianist geven je feest extra uitstraling, maar ze eisen wél veel aandacht op. Een subtiel alternatief is een bluetooth speaker: muziek op de plek waar je hem wilt horen, zonder gedoe met stereotorens en elektriciteitssnoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder

De perfecte barbecue voor jouw tuinfeest!

Eten en Koken, Outdoor en buitenleven, Zomer
Toegegeven, de laatste tijd is het een beetje kwakkelen geblazen met het weer, maar er komen weer mooie zomerdagen aan volgens de laatste berichten. Het zal weer ’s tijd worden! We moeten het er maar meteen goed van nemen. Wat dacht je ervan om eindelijk dat barbecue tuinfeest te organiseren...
Lees verder