Onze categorieeën

5 tips om deze zomer aan meer te werken dan alleen je kleurtje

Beauty en verzorging, Hobby en Vrije tijd, Ontspanning, Outdoor en buitenleven, Tuin, Vakantie, Zomer

shutterstock_400631467

De zomer is de tijd om te ontspannen, te genieten van het lekkere weer en misschien wel om op vakantie te gaan. Persoonlijk is voor mij de zomer ook een tijd van bezinning. Ik heb meer energie nu het langer licht is en ben over het algemeen stukken vrolijker dan in de herfst en winter. Daardoor probeer ik deze weken mijn momenten te pakken om ook aan mijzelf te werken, in plaats van alleen aan mijn kleurtje. Dat klinkt heel zwaar, maar het kan juist ontzettend leuk zijn. En als je het goed doet, levert het ook nog eens wat op voor de rest van je leven. Inspiratieloos? Probeer eens een van deze 5 tips deze zomer!

Het is nooit te laat voor een bikini body

Het leuke van sporten in de zomer is dat je dit lekker buiten kunt doen. Je kunt een hardloopschema oppakken en ‘s avonds als het niet meer zo heel warm is lekker een rondje lopen door de stad, in een park of langs het water. Of doe het ’s ochtends voor je werk. Je kunt ook eens een bootcamp in de buurt opzoeken en je met een groep gemotiveerde mensen in het zweet werken. Het voordeel hiervan is dat je niet meer nodig hebt dan een comfortabele sportbroek en een top of t-shirt, omdat je alles met lichaamsgewicht kan trainen.

Start je eigen bedrijf!

Je kunt die extra tijd en energie tijdens de zomer(vakantie) ook gebruiken om een boost te geven aan je carrière! Wellicht heb je al een tijd een idee voor een eigen bedrijfje, of misschien wil je jouw hobby wel naar een hoger niveau tillen. Een succesvol idee valt of staat natuurlijk bij een goed uitgedacht plan maar misschien moet je wel op zoek naar een kantoorruimte of atelier. Een website nodig? Zoek een cursus coderen of duik eens diep in WordPress. Maak dus goed gebruik van die lange zomeravonden om deze zaken goed op een rijtje te zetten.

(Zo)ooooohhhmmmm(er)

shutterstock_330221405

Tegenwoordig moet alles snel. Althans zo voelt het! Met sommige vriendinnen heb ik meteen ruzie als ik niet direct reageer op een berichtje. Facebook staat bol van de reminders van events waar ik voor uitgenodigd ben. Early-bird tickets voor feestjes zijn stukken goedkoper, dus je moet ook al een jaar van te voren weten of je ergens heen wilt gaan. Ik word hier af en toe echt niet goed van! Tijd dus om lekker te ontstressen! Hoe?

- Zet je telefoon eens helemaal uit voor een avond, een dag, of misschien een heel weekend. Te veel van het goede? Schakel dan eens alleen je notificaties uit, weg is het gevoel om constant direct te moeten reageren.

- Plan elke dag een wandeling in. Maakt niet uit waar je heen gaat, maar probeer te focussen op het wandelen en kijk eens goed om je heen. Heerlijk ontspannend!

- Nog niet genoeg? Pak je yogamat en ga mediteren. Weet je niet hoe dit moet? Er zijn genoeg meditatie apps te vinden die je kunnen helpen. Of zoek bijvoorbeeld naar meditatielessen op Youtube. Van een kwartiertje mediteren per dag kun je al zo veel rustiger worden.

- Ontspullen is het nieuwe zen-zijn! Ga je huis eens af en verzamel alles dat je niet meer gebruikt. Misschien levert je het nog een mooi spaarpotje op? In ieder geval zorgt ontspullen voor heel veel rust in je hoofd.

Zoek een hobby!

shutterstock_213317959

Er is niks leukers dan nieuwe dingen leren. Heb je altijd al een instrument willen leren spelen? Waarom zou je er niet voor gaan? Je kunt tegenwoordig op zoveel manieren gitaarlessen volgen, bijvoorbeeld: het internet staat bomvol tutorials. Van theoretische uitleg tot leuke interactieve programma’s om jou van een complete noob naar een superster te transformeren. Of gewoon om snel indruk te kunnen maken bij het kampvuur met een paar van je favoriete nummertjes, zonder de hele basis te leren. Een tweedehands gitaar heb je ook nog eens zo op de kop getikt!

Make-over je tuin

Heb jij een balkon of tuin bij je huis? Denk dan eens aan een makeover. Ik heb zelf alleen een klein minibalkon en het lijkt me heerlijk om goed uit te kunnen pakken. Bijvoorbeeld met een geheel tropisch thema met ligbedden, een balkontafel, leuke planten en bloemetjes en een flamingo om het af te maken! Wedden dat je ineens veel meer zin hebt om ‘s avonds met een glaasje wijn nog even van het zonnetje te genieten zonder de deur uit te hoeven?!

shutterstock_282159827

Genoeg te doen dus deze zomer, ook al ga je niet op vakantie. Investeer tijd in jezelf, in je huis, in een ander, en je wordt een gelukkiger mens! Ben je in ieder geval alvast goed bewapend tegen die winterdip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder