Onze categorieeën

7 redenen om je auto te verkopen op Marktplaats

Marktplaats tips en trucs, Verkopen

shutterstock_14056402

Stel, je wilt van je auto af. En dat kan om vele redenen te zijn; het hoeft echt niet te betekenen dat je een of ander barrel kwijt moet zien te raken waar niet meer in te rijden is. Misschien rijdt de auto nog steeds heerlijk maar heb je een grotere auto nodig voor je uitdijende gezin. Of vindt je het gewoon tof om weer eens in een nieuw(er) model te rijden. Hoe dan ook, je wilt je huidige auto verkopen. Dan is het een goede zet om hem op Marktplaats of op 2dehands.be aan te bieden. Waarom? Dat lees je hieronder…

1) Je houdt er (2x) meer geld aan over

Als je met je auto naar een dealer of autobedrijf gaat om hem aan te bieden of in te ruilen, haal je nooit het ‘onderste uit de kan’. De dealer moet je auto ook weer kwijtraken, in de showroom stallen en wil ook nog een beetje winst maken. Als je je auto particulier aanbiedt, sla je de tussenpersoon – met bijbehorende kosten – over en kun je dus zelf meer geld in je zak steken. En als je vervolgens bij de dealer een nieuwe auto wilt kopen, krijg je meestal een betere prijs als je niets hebt in te ruilen. Dubbel winst dus.

2) Je bereikt een miljoenenpubliek: altijd een koper

Elke maand zijn er meer dan één miljoen potentiële kopers op Marktplaats Auto’s te vinden, veel meer dan op welke andere site dan ook. Dat je een koper vindt, staat dus bijna vast. Dat is vooral ook fijn als je een ‘niche’ of exclusieve auto hebt, waar niet zo heel veel mensen naar op zoek zijn.

3) Snelle verkoop

Op Marktplaats krijg je in de meeste gevallen al binnen 24 uur een redelijk bod. De kans is dus groot dat je snel tot een overeenkomst zult komen. En hoe sneller, hoe beter. Bijvoorbeeld als je al een andere auto op het oog hebt, maar eerst je oude auto verkocht moet zien te krijgen. Als dit een beetje vlot gebeurt, kun je tenminste snel een nieuwe slag slaan.

4) Je bereikt een miljoenenpubliek: altijd goede prijs

Omdat heel veel mensen jouw advertentie zullen zien op Marktplaats, zul je ook sneller dan anders een goede prijs krijgen. De potentiële kopers hebben veel concurrentie van andere bezoekers en zullen de prijs opdrijven door tegen elkaar op te bieden. En dat is natuurlijk weer goed nieuws voor jou.

5) Alles bij elkaar op één site

Op Marktplaats vind je gewoon alles wat je nodig hebt. Je kunt er je auto aanbieden – en hiervoor de juiste vraagprijs bepalen – maar je vindt er ook tips waar je allemaal op moet letten, via het Autojournaal en de Auto-assistent bijvoorbeeld; ook als je een auto wilt kopen. Dit laatste kun je natuurlijk meteen in dezelfde beweging doen: terwijl je je auto aan het aanbieden bent, meteen even kijken wat er allemaal voor jou tussen zit. Ook onderdelen en accessoires voor je auto vind je op Marktplaats, voor het betere sleutel-, style- en tunewerk.

6) Je oefent je verkoopskills

Iedereen kan een advertentie aanmaken op Marktplaats, maar als je het echt op een goede manier wilt doen, zodat jouw auto (of een ander product) er echt uitspringt, zul je er wel een beetje tijd in moeten steken. In het bedenken van een goede titel, schrijven van de perfecte advertentietekst, het maken van mooie foto’s. Als je alle stappen goed hebt doorlopen, ben je eigenlijk je eigen dealer geworden. Het zijn vaardigheden die altijd van pas komen. Bijvoorbeeld als je later weer een advertentie plaatst. Of misschien gaat het wel zo goed en vind je het zo interessant, dat je zelf een webwinkel wilt beginnen.

7) Het is leuk!

Je gelooft het misschien niet, maar er zit ook echt veel voldoening in het zo goed mogelijk presenteren van jouw eigen auto. Er is best een grote kans dat je uiteindelijk vol trots naar je eigen advertentie zult kijken, bijna geneigd om zelf te reageren. Je bent ook intensief met je auto bezig – schoonmaken, foto’s maken vanuit de meest voordelige hoeken etc. – en dat schept een band. Met je auto, ja. Dat kan! En het is alleen maar goed dat de koper het gevoel krijgt dat je van de auto houdt en hem met zorg behandeld hebt.
Als je zelf maar geen twijfels krijgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Q&A Betaalverzoeken met iDEAL via Marktplaats

Marktplaats tips en trucs
Sinds kort kun je als verkoper direct via Marktplaats je betaling met de koper afhandelen. Je stuurt een betaalverzoek in Mijn Berichten en de koper kan direct met behulp van iDEAL afrekenen. Zodra de koper heeft betaald, krijgt de verkoper onmiddellijk een bericht in Mijn Berichten dat de betaling is...
Lees verder

8 gouden tips voor het kopen van een smartphone op Marktplaats

Kopen, Marktplaats tips en trucs, Telecommunicatie
Ja, een mobiele telefoon is een (bijna) onmisbaar item, maar voor het bedrag dat je tegenwoordig neer moet tellen voor de nieuwste en heetste smartphone – zo’n 1.000 euro – zit je ook (met het vliegtuig) drie weken lang op Mallorca; of koop je een eenvoudige tweedehands auto. ‘Gewoon met...
Lees verder