Onze categorieeën

Zo maak ik mezelf lenteklaar

Beauty en verzorging, Kleding, Lente, Ontspanning

shutterstock_133934684

In deze periode kijk ik iedere ochtend, als ik klaar ben om de deur uit te gaan, eerst op mijn smartphone, om via de weer-app te checken hoe de temperatuur is. Om vervolgens te bepalen hoeveel laagjes kleding en welke jas ik aan moet doen. Het is van dat heen-en-weer-weer en ik hoor iedereen om me heen gissen wanneer de lente nou echt gaat beginnen. Vanochtend keek ik wat verder dan het weer van vandaag en zo kwam ik erachter dat we niet lang meer hoeven te wachten op het lenteweer. Hoera! Maar vervolgens sloeg de paniek toe. Want: ben ik wel lente-klaar?

Om te beoordelen of ik lenteklaar ben (of te bepalen hoeveel ik nog moet doen om dit te worden), stel ik mezelf een paar vragen: stel je voor, het wordt volgende week ineens 25 graden. Kan ik dan meteen in een kort jurkje over straat of zit er nog een ‘wintervachtje’ over mijn benen? Zien mijn voeten er goed genoeg uit om in open schoenen de deur uit te gaan? Lijkt het niet net alsof ik lange mouwen heb als ik een wit jurkje draag met korte mouwen? Uit de antwoorden kon ik concluderen dat er werk te doen is. En omdat ik de tijd nu niet vrij kan maken voor allerlei afspraken buitenshuis - met bijvoorbeeld een pedicure of schoonheidsspecialist - en ik het bovendien zonde vind van het geld, ben ik Marktplaats opgegaan zodat ik binnenshuis aan de slag kan.

Wekenlang gladde benen

Ik begon bij de benen. Die moeten namelijk glad en kaal. En hoewel ik geen last heb van overbeharing, hou ik niet van halve maatregelen. Dus ging ik voor een epilator. Naast waxen de enige manier om je haren wekenlang niet terug te hoeven zien. Ontharen met zo’n apparaat is een klusje waarbij je je pijngrens behoorlijk opzoekt. Maar we kennen het spreekwoord: wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.

Blije voeten

Toen kwamen de voetjes aan bod. Hiervoor heb ik een aankoop gedaan die eigenlijk al heel lang op mijn lijstje stond, maar waar ik nooit werk van heb gemaakt: het voetenbadje. Niet alleen helpt het om tot rust te komen een lange dag werken, of als je veel gelopen of gesport hebt, het is ook erg handig als je je voeten weer open en bloot de weide wereld in moeten. Want na het voetenbadje is alles zacht en kun je veel makkelijker nagels knippen en eelt verwijderen. Het enige wat ik dan nog hoef te doen is mijn nagels van een kleurtje te voorzien en ze zijn klaar om hun stappen buiten de deur te zetten.

Even zonnen

Mijn kleur los ik wel op door een bezoekje aan de zonnebank. Dit kan ik gewoon in de avonden doen en vaak is één of twee keer wel genoeg om je benen te onderscheiden van melkflessen. Ik vind het trouwens ook wel lekker ontspannend; 20 minuutjes wegdromen en doen alsof je op een tropisch eiland ligt.

Zomers schoentje

Met happy feet, gladde benen en een mooi kleurtje ga ik gerustgesteld en vooral zelfverzekerd de lente in. Maar helemaal af is het nog niet. Dus heb ik mijn bezoek aan Marktplaats verlengd door op zoek te gaan naar voorjaarsschoentjes. Dat kan ik beter nu doen, want ik weet hoe dat gaat; straks zijn ze er niet meer. Ik kies voor open schoenen met sleehak. Zomers en toch gekleed.

Volgende week lenteweer? Ik ben er klaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Met deze tips ga je tiptop naar Pinkpop… en andere festivals

Feest, Muziek en optredens, Ontspanning, Outdoor en buitenleven
Ja, het is alweer (bijna) tijd voor Pinkpop en de line-up is weer top! Echt niemand hoeft zich te vervelen, met tieneridool Justin Bieber, rapper Sean Peal, rockband Kings of Leon en Nederlandse topacts Kensington en Broederliefde. Of Guus Meeuwis als dat meer je stijl is. Maar je kunt ook...
Lees verder

Stoelverwarming in de auto: een genot voor iedereen

Ontspanning, Winter
Ja, er zijn belangrijkere dingen in de wereld en je hebt het ook niet per se nodig, maar... het is wel erg lekker! Stoelverwarming in de auto bedoel ik. Vooral in hartje winter een geweldige uitvinding natuurlijk, maar ook in de herfst of (het begin van de) lente is het...
Lees verder