Onze categorieeën

Mijn e-reader gaat overal mee naartoe

Boeken, Ontspanning

shutterstock_108655094

Ik hou van lezen. Maar ik hou ook van een hele hoop andere dingen en ben snel afgeleid, dus lezen gebeurt bij mij pas echt goed als ik op vakantie ben en er de rust voor heb. In de normale routine van thuis zijn en werken, kan ik mezelf maar niet tot lezen toe zetten. En dat terwijl lezen misschien wel de meest ontspannende bezigheid is die er bestaat. Toen mijn ouders mij dit jaar geld gaven voor mijn verjaardag, wist ik niet meteen hoe ik het zou besteden. Maar uiteindelijk stond ik op Schiphol, op weg naar mij vakantie-adres, een e-reader af te rekenen. En sindsdien is lezen een stuk makkelijker voor mij.

Dat idee van die e-reader kwam niet uit de lucht vallen. Een collega was zo enthousiast over haar e-reader, dat ze er niet over ophield. In eerste instantie was ik niet te overtuigen omdat ik dacht dat ik, net als vele anderen, liever een echt boek in mijn handen heb. Waarvan je de bladzijden kan omslaan, waar ezelsoren in ontstaan en waar je een bladwijzer in kan leggen. Een echt boek ziet er bovendien veel charmanter uit vind ik, nonchalant liggend op je nachtkastje.

De wereld aan boeken

Maar tegen zoveel enthousiasme als van mijn collega kon ik niet op en het idee van een e-reader begon me steeds meer aan te staan. En ik wilde immers wel weer graag lezen, ook in mijn normale routine, juist om tot rust te komen. Dus tegen de tijd dat ik aan het begin van mijn vakantie op het vliegveld stond, was ik om. Voordelige bijkomstigheid was nu dat ik er in mijn vakantie al mee kon beginnen en dat ik niet een paar zware, dikke pillen had om in mijn koffer mee te dragen. Ik had een dun, handzaam dingetje, waar de wereld aan boeken op kon.

De grote voordelen van een e-reader

Ik downloadde mijn eerste e-book en sloeg aan het lezen. Heerlijk vond ik het. Ik vind een echt boek nog steeds fijn, maar de voordelen die een e-reader heeft ten opzichte van een normaal boek, zijn in de meerderheid:

1. Liggend lezen bijvoorbeeld, dat is zoveel makkelijker geworden. Als je op het strand ligt te lezen, hoef je je boek niet meer met twee handen vast te houden omdat anders de bladzijden voor het zicht wapperen.

2. Omslaan hoeft ook niet meer, je hoeft alleen maar met je vinger op het scherm te tikken, of te swipen, en je zit op de volgende pagina.

3. Het formaat. Hij is groot genoeg om het als volwaardig boek te beschouwen en klein genoeg om overal mee naartoe te nemen.

4. Hij ligt lekker in één hand.

5. Je kunt de lettergrootte aanpassen naar je eigen wens. En je kunt ook de helderheid aanpassen. Groot voordeel daarvan: in bed hoef je geen fel nachtlampje aan te doen om je boek te kunnen lezen. Het licht komt van je e-reader en als er iemand naast je ligt die je niet wakker wil maken, dan dim je het gewoon een beetje.

6. En last but not least: ze kunnen allemaal mee! Al die boeken die je erop kunt zetten. Je hoeft niet meer te kiezen tussen boeken die meegaan en boeken die thuisblijven.  Aan gewicht verandert er niets.

Zoek slim

Het is wel duidelijk: ik ben overstag gegaan. Maar er zijn nog genoeg mensen die toch liever een echt boek in hun handen hebben, merk ik aan reacties uit mijn omgeving. Dus als je nou slim bent, struin je op Marktplaats op zoek naar die mensen die een e-reader hebben gekregen of toch hebben gekocht, terwijl ze eigenlijk een echt boek willen hebben. Die e-readers zijn zo goed als nieuw, maar bijna nooit voor de nieuwprijs. Sommigen bieden zelfs e-readers aan waar al een hoop boeken op staan. Bij voorkeur vind je er eentje met een beschermhoes eromheen, maar anders schaf je de cover apart aan. Want geloof me, als je eenmaal een e-reader hebt, die zo makkelijk mee te nemen is, gaat 'ie overal mee naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Met deze tips ga je tiptop naar Pinkpop… en andere festivals

Feest, Muziek en optredens, Ontspanning, Outdoor en buitenleven
Ja, het is alweer (bijna) tijd voor Pinkpop en de line-up is weer top! Echt niemand hoeft zich te vervelen, met tieneridool Justin Bieber, rapper Sean Peal, rockband Kings of Leon en Nederlandse topacts Kensington en Broederliefde. Of Guus Meeuwis als dat meer je stijl is. Maar je kunt ook...
Lees verder

Stoelverwarming in de auto: een genot voor iedereen

Ontspanning, Winter
Ja, er zijn belangrijkere dingen in de wereld en je hebt het ook niet per se nodig, maar... het is wel erg lekker! Stoelverwarming in de auto bedoel ik. Vooral in hartje winter een geweldige uitvinding natuurlijk, maar ook in de herfst of (het begin van de) lente is het...
Lees verder