Onze categorieeën

Welke auto je ook wilt kopen, je hoeft nooit ver te zoeken…

Kopen

Al heel veel mensen weten dat ze op Marktplaats moeten zijn als ze toe zijn aan een nieuwe degelijke auto. Maar je zou je best kunnen verbazen over het enorm gevarieerde aanbod aan auto’s op de site. Je kunt echt elk type auto vinden, van nieuw tot oud, van klein tot groot en van spotgoedkoop tot auto’s met een prijskaartje van een riante villa. Hieronder zomaar een greep uit het auto-aanbod op Marktplaats...

1) Volkswagen Up (2012)

vwup

Een topdeal, dit exemplaar van de kleine, immens populaire Volkswagen Up. Deze bewuste Up, in de uitvoering ‘Take Up!’, komt uit 2012 en heeft slechts een kleine 75.000 km gereden; hij is eigenlijk pas net ingereden dus. Deze fijne stadsauto is lekker zuinig met zijn kleine 1.0 liter driecilindermotor en valt goed op vanwege zijn rode kleur. Hij kost net geen 5.000 euro, ongeveer de helft van wat je nu voor een nieuwe neer zou moeten leggen.

2) Renault Trafic (1988)

trafic88

Een erg charmant bestelbusje, deze Renault Trafic, gebouwd in 1988, het glorieuze jaar dat Nederland Europees Kampioen voetbal werd. Mooie tijden. Inderdaad, het is niet meer de jongste, maar hij is nog wel steeds in handen van de eerste eigenaar: heel bijzonder. En het is gewoon een onweerstaanbaar busje, met zijn leuke, originele kleurstelling. Hij heeft een hoge, maar ook weer niet astronomisch hoge kilometerstand gezien zijn leeftijd (263.000), en kost een schappelijke 2.750 euro.

3) Ford Focus RS 2.3 (2016)

_85-11

We gooien het over een heel andere boeg met deze ultieme sportversie van een geliefde compacte middenklasser. Ja, je kunt er met je gezinnetje in zitten, maar deze zo goed als (splinter)nieuwe RS - uit juli 2016 - is allesbehalve een burgermans Focus. Hij ziet er uit als een (race)monster en zit ook inderdaad helemaal vol met ‘performance’ opties. De kleur is parelmoer nitrous blauw maar je medeweggebruikers zullen niet veel meer dan een flits voorbij zien komen. Als je wilt, zit je in 4,7 seconden al op de 100 km/u. De prijs is een stevige 52.000 euro, maar dan héb je ook wel wat.

4) Opel Kadett (1964)

_85-12

Ken je de Opel Kadett (nog)? Tegenwoordig is hij al even uit het straatbeeld verdwenen - zijn opvolger Opel Astra is nog steeds springlevend - maar in de jaren tachtig (en begin jaren negentig) reed half Nederland rond in deze ultieme (compacte) gezinsauto. Maar het model - of liever: de modelnaam - bestond al veel langer. De hier afgebeelde Kadett - deze komt uit 1964 - was eigenlijk het begin van de auto zoals we hem allemaal kennen, gebouwd om de concurrentie aan te gaan met de VW Kever. Deze klassieke Kadett A ziet eruit om door een ringetje te halen, heeft maar weinig kilometers op de teller (26.000) en kost 11.940 euro. Een koopje voor de liefhebber.

5) Volvo XC90 (2008)

_85-13

Dan een autosoort die tegenwoordig enorm populair is: de SUV. Deze stoere en stijlvolle Volvo XC90 heeft gewoon vierwielaandrijving, niet zoals veel van de ‘crossovers’ van tegenwoordig die er alleen maar ruig uitzien. Hiermee sla je tenminste geen modderfiguur in de modder. Hij is niet heel jong meer en de kilometerstand is niet enorm laag (206.000), maar gezien de goede reputatie van Volvo en het feit dat het hier om een diesel gaat - die zomaar probleemloos het klokje rond kan gaan - kun je best je slag slaan met deze fijne en robuuste zevenzitter. Voor een kleine 13.000 euro is-ie van jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

8 gouden tips voor het kopen van een smartphone op Marktplaats

Kopen, Marktplaats tips en trucs, Telecommunicatie
Ja, een mobiele telefoon is een (bijna) onmisbaar item, maar voor het bedrag dat je tegenwoordig neer moet tellen voor de nieuwste en heetste smartphone - zo’n 1.000 euro - zit je ook (met het vliegtuig) drie weken lang op Mallorca; of koop je een eenvoudige tweedehands auto. ‘Gewoon met...
Lees verder