Onze categorieeën

Lekker old school dvd’s kijken

Cd's en Dvd's, Kopen

dvds

Terwijl de online streaming filmdiensten je om de oren slaan met de ene scherpe aanbieding na de andere, is er ook een andere manier om de donkere herfstavonden door te komen: wist je dat er ruim 25.000 dvd’s te koop staan op Marktplaats. Voor een schijntje.

Chronisch luiheidssyndroom

Ja ik weet het, dvd’s zijn niet cool meer. En het is tegenwoordig zo makkelijk om de nieuwste films binnen te halen via Ziggo, UPC, Apple Tv of Netflix, dat we die ouderwetse dvd-handeling al bijna zijn vergeten (hoesje open klikken, je vinger op dat rondje drukken en hop daar komt het schijfje). Ook ik lijd inmiddels aan een chronisch luiheidssyndroom, waardoor ik met het grootste gemak mijn Apple tv aanzwengel en daar keurig € 4,99 per film voor aftik.

Collecties van hobbyisten

Wil je dezelfde film op dvd kijken dan moet je óf naar een videotheek (bestaan die nog?!), óf je heil zoeken op internet, waar je die film zeker niet voor minder dan 5 euro zult vinden. Ook niet op Marktplaats overigens; voor een beetje nieuwe film betaal je minimaal 5 euro en dan komen de verzendkosten er vaak nog bij. Waarom ik het toch leuk vind om door die eindeloze collectie van 25.000 dvd’s te bladeren? Twee redenen. In de eerste plaats kun je er voor heel weinig complete collecties scoren, afkomstig van fanatieke hobbyisten die inmiddels zijn overgestapt op blu-ray of streaming. En dan heb ik het dus over 250 dvd’s voor 250 euro, dat soort deals. Maar de belangrijkste reden: ik vind er juweeltjes van weleer, films met zoveel nostalgische waarde dat ik ze gewoon in huis moét hebben.

Ultiem jeugdsentiment

Wat ook helpt is dat ik vorig jaar een tweedehands high end dvd-speler heb gekocht die ook dienst doet als cd-speler. Door die aankoop kreeg ik weer lol in het kijken van dvd’s (toegegeven, je kijkt ze niet in full HD, maar 480p is meer dan genoeg voor de meeste mensen). Via Marktplaats ben ik inmiddels in het bezit gekomen van mijn ultieme jeugdsentiment, zoals daar zijn: Back to the Future (I t/m III), Legends of the Fall, Scent of a Woman, E.T. en The Breakfast Club. Nu nog ergens de tijd vandaan halen om ze allemaal te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

8 gouden tips voor het kopen van een smartphone op Marktplaats

Kopen, Marktplaats tips en trucs, Telecommunicatie
Ja, een mobiele telefoon is een (bijna) onmisbaar item, maar voor het bedrag dat je tegenwoordig neer moet tellen voor de nieuwste en heetste smartphone - zo’n 1.000 euro - zit je ook (met het vliegtuig) drie weken lang op Mallorca; of koop je een eenvoudige tweedehands auto. ‘Gewoon met...
Lees verder