Onze categorieeën

“Gooi wat in mijn eerste schoentje”

Kinderen en baby's, Sinterklaas

flamencohakjes

Ons dochtertje is een paar maanden geleden één jaar geworden en is nu flink aan het wandelen geslagen. Tijd dus voor haar eerste ‘echte’ paar schoenen. Mooi uitgekiend van die kleine stapper van ons, want ze kan haar nieuwe schoeisel meteen bij de schoorsteen (of centrale verwarming) zetten; precies op tijd voor Sint en zijn zwarte en witte Pieten om er wat moois in te stoppen.

Soepel en stevig...

flexWe hebben het advies gekregen om voor die eerste passen echt goede (lees: dure) schoenen te kopen, met een perfecte pasvorm. De schoentjes moeten enerzijds goed soepel zijn om de beweging en groei van de voetjes niet te belemmeren, terwijl ze anderzijds voldoende steun moeten bieden zodat de voetjes niet gaan schuiven of draaien. Ook moet het materiaal goed ademend zijn.
 
 
 

...en liefst niet al te duur

Het idee was dat we naar een gespecialiseerde kinderschoenenwinkel zouden gaan, waar ze precies de juiste schoenen en kennis hebben. Op zich is het ook geen probleem om (alleen) voor dat oh zo belangrijke eerste paar schoentjes diep in de buidel te tasten. Maar als je nu heel goed weet wat je nodig hebt, zou je gek zijn om niet even het schoenenaanbod op Marktplaats te bekijken.

Tenzij ze derdehands zijn of verschillende broertjes en zusjes erop hebben gelopen, weet je dat de aangeboden schoenen niet veel langer dan een paar maanden gebruikt kunnen zijn. Als ze er dan verder gewoon goed uitzien, kun je de gok best wagen. Want 15 à 20 euro klinkt toch heel wat redelijker dan 70 euro, wat zo’n professioneel, nieuw paar kinderschoenen zo maar kan kosten.

En vullen maar, die schoen!

pietentutHet zou toch leuk zijn als de nieuwe schoenen voor Sinterklaas binnen zouden zijn. Dan kan Sint of Piet hierin een aardigheidje achterlaten voor het kleine dreumesje. Misschien iets om echt de Sinterklaassfeer mee te krijgen en tegelijkertijd de Pieten een hart onder de riem te steken. Op Marktplaats is in ieder geval genoeg te vinden. Zoals een mini Pietenpakje – goed proppen dan – of een knuffeldoekje met het hoofd van Zwarte Piet. Natuurlijk kan het schoentje ook opgevuld worden met pepernoten, maar die zullen waarschijnlijk in beslag genomen worden door de ouders. Als ons sprintertje ons niet te snel af is tenminste. Zolang ze haar nieuwe schoenen nog niet aan heeft, maken we nog een kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5 must haves voor elke gamer: PS4, Xbox One X en meer…

Kerstmis, Sinterklaas, Spelcomputers en Games, Technologie
Ja, dat las je goed. Wij gaan je vertellen welke game consoles of gadgets onmisbaar zijn. Juist nu Sint en Kerst eraan komen, en met al die mooie Marktplaats-advertenties een paar klikken van je vandaan. Moet je gaan voor een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X? Of juist...
Lees verder

Top 10 zoethouders voor op de achterbank

Kinderen en baby's, Vakantie, Zomer
Het is een bekend probleem voor ouders: hoe houd je je kroost rustig tijdens die lange vakantierit naar Duitsland, Frankrijk of Spanje? De reis op zich is al een hele onderneming en dan is het wel zo fijn als de kids een beetje meewerken. Daarom hieronder een top tien zoethouders...
Lees verder