Onze categorieeën

Baby, peuter, of kleuter: bereid je voor op Marktplaats

Handelen, Kinderen en baby's, Kopen, Marktplaats tips en trucs, Meubels, Verkopen

kinderkamer

Er worden aan de lopende band kinderen geboren maar voor niemand is het krijgen van een kind lopendebandwerk. Iedere geboorte is iets heel bijzonders, en bovendien bijzonder spannend; helemaal als je voor het eerst vader of moeder wordt. Je bent dolenthousiast maar het is ook onwennig. Wat kun je precies verwachten en wat moet je allemaal in huis halen? En wat als je baby vervolgens een dreumes, peuter en kleuter wordt?

Gezellig gebabbel en getrappel

In verwachting! De champagne wordt opengetrokken (met misschien een heel klein slokje voor de aanstaande moeder) en de vlaggen kunnen uit: jullie worden nu een gezin! Wat knus en gezellig moet dat worden: al dat gebabbel en getrippel en getrappel van kindervoetjes over de vloer. Goed, goed, het is allemaal nog wat te vroeg om het van de daken te gaan schreeuwen, maar het is toch zeker een reden voor een feestje, al is het er maar een met alleen jezelf en je partner.

flyingkid

Voorbereiden en geld besparen

Maar als alle confetti is neergedaald en de lege taartdozen in de prullenbak liggen, is het tijd om even praktisch na te denken. Er moeten veel voorbereidingen getroffen worden voordat zo’n kindje goed ontvangen kan worden, en kinderspulletjes vormen vaak een behoorlijke kostenpost. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Goed zoeken – alsmede verkopen – op Marktplaats kan je een hoop besparen.

Verkopen: zonde… om te laten staan

Zoals al eerder te lezen was in het verhaal over mijn vriend Michel, die in 2014 vader werd: soms is het bittere noodzaak om thuis even flink schoon schip te maken zodat de kleine überhaupt ruimte voor zijn wieg heeft. Maar de financiële voordelen van het verkopen van overbodige spullen op Marktplaats moeten ook niet onderschat worden. Met de opbrengsten is je baby-uitzet alweer een stuk dichterbij.

Als je baby inmiddels een dreumes is geworden, wordt het stilaan tijd voor nieuwe kindermeubels. En hoewel het logisch is dat je van bepaalde dingen echt geen afstand wilt doen – het eerste rompertje en schattige, favoriete truitjes – is het met een wieg of box een stuk minder praktisch om deze gewoon maar altijd te blijven bewaren. Helemaal als je ze zelf niet meer van plan bent te gebruiken is het een mooie gedachte dat je hier (de ouders van) een ander hummeltje weer een plezier mee kunt doen. En uiteraard maak je hiermee weer plaats voor wat nieuws.

Kopen: voordelige kinderwagens en autobedden

kinderwagens

Als je slim zoekt naar tweedehands spullen op Marktplaats, kun je zo honderden euro’s besparen. Een prachtige kinderkast met kroontje die nieuw zeker 600 euro kost, heb je al voor rond de 100 euro via Marktplaats. Een combiwagen waar je normaal gesproken duizend euro voor zou moeten neertellen, kun je vaak voor een paar honderd euro scoren. Hoogstens moet je dan een keer nieuwe banden eronder zetten, maar verder is de kwaliteit doorgaans prima.

En als je een jaar of anderhalf verder bent en je kindje toe is aan een nieuw autostoeltje, of het kleine ledikantje plaats moet maken voor een groot kinderbed, kun je je lol op met het aanbod op Marktplaats. Een bed in de vorm van een auto? Of een zuurstokroze hemelbed voor je prinsesje? De mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk dus rustig even rond in de groep Kinderen en Baby’s. Hoewel, ‘even’? Als je eenmaal begint met zoeken, weet je niet meer van ophouden.

Wees snel, kijk in je wijk… of ver weg

Het enige potentiële nadeel van de groep Kinderen en Baby’s, is dat dit de drukst bezochte groep is op Marktplaats en dat je er dus razendsnel bij moet zijn als je iets wilt kopen. Kijk dus met grote regelmaat op de site als je ergens voor ‘in de markt’ bent, en reageer snel, bijvoorbeeld via een e-mail of, beter nog, een telefoontje.

Wat ik zelf wel prettig vind als ik naar items op zoek ga die opgehaald moeten worden – wat bij kindermeubeltjes natuurlijk meestal het geval is – is om dichtbij mijn woonadres te zoeken. Dit kun je doen door te filteren op afstand, of door gebruik te maken van de optie Kijk in Uw Wijk, waarmee je op een kaart kunt zien wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden.

Ook een optie is om juist, als je in een erg ‘Marktplaats-actief’ gebied woont, verder weg te zoeken. Zo concentreerde mijn vriend Michel zich op den duur vooral op adverteerders die zich wat meer in het oosten van het land bevonden, zodat de spullen minder snel weg waren.

kijkinuwwijk

Tips: combinaties en symbolen

Wat bij het zoeken zelf erg handig kan zijn, is het gebruikmaken van de zogenaamde Booleaanse operatoren ‘NOT’ en ‘AND’, om zo woorden te kunnen combineren of uitsluiten. Stel bijvoorbeeld dat je een roze autostoeltje wilt kopen maar niet geïnteresseerd bent in een Isofix-bevestigingsmethode dan voer je in het zoekveld (van de rubriek Autostoeltjes en Veiligheidszitjes) in: ‘roze NOT Isofix’. ‘AND’ gebruik je als beide termen moeten voorkomen in elke advertentie. Het kan ook erg nuttig zijn om een sterretje (*) in te zetten in het zoekveld. Dit doe je als je zoekt naar vele mogelijke woorden die allemaal met hetzelfde (deel)woord beginnen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een waterspeeltafel in de rubriek ‘Zwembaden en Zandbakken’ dan kun je eerst in de linkerkolom ‘Zandbakken’ aanvinken, en vervolgens bovenaan in het zoekveld ‘water*’ invoeren. Op die manier krijg je alle advertenties te zien die woorden met ‘water’ erin hebben. Of dit nu ‘waterbak’, ‘watertafel’, of ‘waterspeeltafel’ is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
'Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?' en andere vragen bij de verkoop van je huis... Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder