Onze categorieeën

Zo zie je er fantastisch uit tijdens de feestdagen

Feestdagen, Kerstmis, Kleding

kerstkleding3

Allemaal heel leuk natuurlijk die cadeautjes, maar waar gaat het nu écht om in december? Wat is de essentie? Precies: wat trek je in hemelsnaam aan tijdens het kerstdiner! Wat zijn de trends waar je dit jaar niet omheen kunt? Geen nood, we’ve got you covered: we vroegen styliste en personal shopper Akke Marije van der Werf naar haar persoonlijke tips voor een stijlvol einde van het jaar. En wie denkt dat een personal shopper alleen is weggelegd voor BN’ers en de Randstedelijke jetset heeft het mis: 80% van haar klanten zijn hele gewone mensen met een bescheiden budget, die graag een keer de bezem door hun kledingkast willen halen, of het beste in zichzelf naar boven willen halen.

We spreken Akke Marije op een van de spaarzame middagen dat ze niet met mensen op pad is. Als personal shopper komt ze bij de mensen thuis. Stap één is een kijkje in de kledingkast. En pas daarna gaan ze richting winkels. Akke Marije benadrukt dat de persoonlijke stijl altijd leidend is. Dat is ook meteen haar eerste tip voor de feestdagen: ga naar een outfit op zoek waar je je lekker in voelt, die bij je past. Of zoals zij het verwoordt: een trend is vluchtig, een stijl is voor altijd. Uiteraard volgt Akke Marije de laatste modetrends op de voet. Het is de truc om de laatste trends mee te nemen in je kledingkeuzes. Oftewel, de trend moet aansluiten bij je stijl, niet andersom.

We mogen weer opvallen

"Echt van dit jaar is de maxi dress, met een knipoog naar de galajurk," zegt Akke Marije. "Dafne Schippers droeg er eentje tijdens het NOC*NSF Sportgala, waar ze werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar, in een felroze kleur met veel glitters. Daarin zie je goed de tijdgeest terug: we krabbelen uit de crisis, mensen durven weer te laten zien dat het goed met ze gaat." Akke Marije constateert dat ook de little black dress nog altijd populair is, bijvoorbeeld gecombineerd met de platte enkellaarsjes of juist met superhoge over the knee laarzen. Een andere trend is een jurk of top met kant. Op de rode loper kom je ze in allerlei kleuren tegen; bordeaux rood, antraciet, maar bijvoorbeeld ook in kobalt blauw. Allemaal elementen waar je deze feestdagen mee kunt scoren. Wil je voor tijdloos gaan, kies dan voor rustige basiskleuren en combineer dit met bijvoorbeeld een mooie sjaal.

Goud, zilver en brons

Het is sowieso het tijdperk van de bijzondere accessoires. Akke Marije ziet de komende weken veel metallics bij de kerstboom verschijnen: "Goud, zilver en brons zijn de perfecte kleuren om met kerst en Oud en Nieuw iets extra’s te doen. Lak je nagels goud, trakteer jezelf op een paar opvallende oorbellen, een grote armband of ketting, of kies voor mooie smokey eyes. Knallende lippenstiften kunnen ook, maar kies dan voor ingetogen make-up rond je ogen; de algemene regel is dat je het beste kan kiezen voor één duidelijk accent, om te voorkomen dat het clownesk wordt."

Zijn er eigenlijk nog dingen die echt niet kunnen? "Ik krijg die vraag wel vaker, ook van klanten. Het valt me op dat waar je een paar jaar geleden nog de plank mis kon slaan met een bepaald model jeans, dit jaar eigenlijk alles kan en alles mag. De hoge taille is terug van weggeweest, maar je kunt ook kiezen voor een skinny of baggy jeans. Je kunt dus veel meer uitgaan van wat bij jou past, en waar je je lekker in voelt."

Zo sla je je slag op Marktplaats

Voor veel mensen is december een hele dure maand, lang niet iedereen heeft het budget om voor de kerst nog even door de P.C. Hooftstraat te flaneren. "Een goede of verrassende outfit hoeft niet duur te zijn," zegt Akke Marije. "De meeste mensen waarmee ik werk, zijn regelmatig online op zoek naar koopjes. Als je weet wat je zoekt, kun je er de mooiste dingen vinden, zelfs van designers. Het zijn vaak kledingstukken die maar een paar keer gedragen zijn, of die mensen in een opwelling hadden gekocht." Ook als je een klein budget hebt of een jurk liever eerst in handen wilt hebben voor je hem koopt, kun je op Marktplaats je slag slaan. "Ga dan bijvoorbeeld op zoek naar een leuke glittersjaal, een mooie glimmende panty, pumps of een tas. Je hoeft geen fortuin uit te geven om er tijdens de feestdagen fantastisch uit te zien."

Meer weten over Akke Marije? Kijk dan op www.personalshopper.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder

5 must haves voor elke gamer: PS4, Xbox One X en meer…

Kerstmis, Sinterklaas, Spelcomputers en Games, Technologie
Ja, dat las je goed. Wij gaan je vertellen welke game consoles of gadgets onmisbaar zijn. Juist nu Sint en Kerst eraan komen, en met al die mooie Marktplaats-advertenties een paar klikken van je vandaan. Moet je gaan voor een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X? Of juist...
Lees verder