Onze categorieeën

Kies voor een duurzame kerst met slimme tweedehands cadeaus

Feestdagen, Kerstmis

shutterstock_160091426

Poeh, heb je net eindelijk alle chocoladeletters, pepernoten en marsepein weggewerkt, staat het kerstdiner eraan te komen, om niet te spreken van die berg oliebollen straks. Niet een beetje ‘too much’ allemaal? Maar wat dacht je van de vele cadeaus, waarvan je nu al niet meer weet wat je ermee moet? Misschien een idee om voortaan wat duurzamer te werk te gaan? Gewoon door de spullen die je te veel hebt te koop te zetten en door als je zelf iets wilt hebben, op zoek te gaan naar mooie tweedehands spullen. Hieronder een lijstje met cadeaus van Marktplaats waarmee je met Kerst prima voor de dag kunt komen…

Eerder kon je al lezen dat de Nederlander genoeg heeft van de weggooimaatschappij en de weg naar tweedehands spullen goed weet te vinden. En dat er daarnaast genoeg bijzondere kledingstukken te koop worden gezet, hebben de modellen van de Marktplaats Goudmijn Collectie al bewezen. Maar niet alleen kleding doet het goed op de tweedehands markt. Bekijk deze mooie geprijsde topcadeaus maar eens. Waarom zou je eigenlijk ooit nog iets nieuw in de winkel kopen?

1) Playstation 4 of Xbox One

_85-44

Hoef jij niet per se de allernieuwste Playstation 4 Pro in huis te hebben, maar is de bijna net zo fantastische ‘normale’ PS4 ook goed? Dat is mooi, want deze is op Marktplaats voor een mooi prijsje te krijgen. Zo rond de 160, 170 euro heb je al een goede PS4 (phat of slim) in huis, soms slechts een paar weken oud en met de bon en garantie erbij. Voor ongeveer hetzelfde geld heb je trouwens een tweedehands Xbox One, mocht je die liever hebben.

2) Leren tas van Massimo Dutti

_85-30

Waarom zou je niet iets te koop zetten als je er meer dan genoeg varianten van hebt liggen? Dan heb jij meer ruimte thuis, het item krijgt een tweede leven (dus je bent goed duurzaam bezig), en je verdient er ook nog wat aan. De koper profiteert uiteraard van de mooie prijs. Win-win, toch? Zo ook met dit mooie leren tasje van Massimo Dutti. De verkoopster heeft hem nooit gebruikt - hij is dus feitelijk nieuw - omdat ze teveel tassen heeft. Da's heel fijn natuurlijk. Minstens zo leuk is de prijs: nieuw 129,95 en nu 50 euro! Een mooi kerstboomcadeautje, toch?

3) Go Pro Hero 4

_85-32

Vaak wordt een product te koop aangeboden terwijl het nog prima bevalt, maar er een ander, nieuwer exemplaar voor in de plaats is gekomen. Zoals bij deze professionele actiecamera, de Go Pro Hero 4. De verkoper heeft als kerstcadeau de opvolger gekregen, dus dan mag deze de sportieve of waaghalzerige activiteiten van een nieuwe bezitter gaan vastleggen. Alle accessoires zitten erop en eraan en hij ziet er nog puntgaaf uit, op de beschermende behuizing na (maar dat is vrij logisch). De camera staat voor 225 euro op Marktplaats (nieuwprijs: 380 euro).

4) Thomas de trein-treintjes

_85-34

Mateloos populair bij de kids, die Thomas; als animatieserie maar minstens zo erg als speelgoed. Treinbanen doen het sowieso goed, maar zet het gezicht van Thomas (of één van zijn maatjes) op een locomotief en je hebt een regelrechte verkooptopper in handen. Nieuw in de winkel kosten deze treintjes best wat eurootjes, dus logisch om hiervoor even Marktplaats af te struinen. Wat dacht je van deze aanbieding van verschillende treintjes/figuurtjes uit het Thomas-universum, voor meestal slechts een derde van de prijs (of nog minder). Die gave opbergkoffer zou ik er ook zeker bijnemen; alles bij elkaar voor slechts 35 euro. Toch perfect voor onder de kerstboom?

5) Blu-rays: 'Wolf of Wall Street', 'X-Men First Class', 'The Hangover'

bluraysblog
Nog steeds hebben veel mensen geen blu-ray-speler. Hoewel er wel duidelijk verschil in kwaliteit is tussen een blu-ray en een dvd, vinden veel mensen het kennelijk het geldverschil niet waard. Dat argument wordt steeds minder belangrijk als je gewoon op Marktplaats kijkt. Daar vind je blu-rays die gewoon nieuw in de verpakking worden aangeboden, maar slechts een fractie van de nieuwprijs kosten. Stel, je wilt slechts 5 euro per film uitgeven, dan kun je al toptitels - nieuw in seal - krijgen als 'The Wolf of Wall Street', 'X-Men First Class' en 'The Hangover'. Dat wordt dus lekker film kijken deze dagen; en dan eens een keer geen 'Sissi', 'Annie' of 'The Sound of Music'.

6) Nieuwe stola van Armani

_85-35

Soms koop je een gaaf, duur kledingstuk, maar blijkt het toch niet 'je ding' te zijn. Erg zonde, maar doe er dan vooral een ander een plezier mee. Deze nieuwe stola van Armani heeft uiteindelijk alleen maar voor de sier over een stoel gehangen. Natuurlijk heerlijk voor deze donkere, koude dagen. En ook nog eens van een kwaliteitsmerk. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want er wordt slechts 50 euro voor gevraagd. Nieuw was-ie 199 euro (!).

7) iPhone 6S

_85-40

Ja, hoe kon het ook anders, de iPhone! Als er één smartphone populair is, is het wel de smartphone van Apple; hoewel Samsung met zijn steeds mooier en exclusiever ogende Galaxy-lijn ook steeds gewilder wordt.

Je kunt er zo ongeveer de klok op gelijk zetten dat er ieder jaar een nieuwe iPhone op de markt komt. En wanneer dit gebeurt, willen veel mensen van hun oude toestel af, ook al is hij nog maar net een jaar oud en kan hij nog makkelijk vele jaren mee. Ideaal voor de tweedehands shopper natuurlijk; vaak zit er dan ook nog gewoon garantie op. Voor rond de 300 euro heb je al een tweedehands, maar vlekkeloos uitziende iPhone 6S. Maar ook de iPhone Plus kun je tweedehands voor een mooie prijs krijgen. Kijk maar eens even goed rond op Marktplaats. Ik weet zeker dat je wat moois tegenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder

5 must haves voor elke gamer: PS4, Xbox One X en meer…

Kerstmis, Sinterklaas, Spelcomputers en Games, Technologie
Ja, dat las je goed. Wij gaan je vertellen welke game consoles of gadgets onmisbaar zijn. Juist nu Sint en Kerst eraan komen, en met al die mooie Marktplaats-advertenties een paar klikken van je vandaan. Moet je gaan voor een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X? Of juist...
Lees verder