Onze categorieeën

Kersttrends: van kopertinten tot spijkerbroekenbomen

Feestdagen, Kerstmis

shutterstock_316757327

Ja, komende vrijdag is het al zover en de winkels lagen natuurlijk al vol met engelenhaar en kerstverlichting toen Sinterklaas zijn inkopen nog moest doen. Toch zullen er best wat mensen zijn die nog een kerstboom in huis moeten halen en vlak voordat de visite komt pas écht het huis goed in kerststemming gaan brengen. Voor al die fashionably late versierders hier wat fashionable kleuren en trends. Laat je ons ook even weten welke kerstversiering en stijl jij gekozen hebt?

1) Spijkerbroekenlol

Waarom gaan we niet massaal voor de spijkerbroeklook? En niet alleen omdat het zo lekker bekt. Het schijnt echt een trendy kleur te zijn; spijkerbroekenblauw, dus. Gecombineerd met ‘bruin, wit en natuurlijke materialen’ of ‘als je durft, met geel!’ is op christmaholic.nl te lezen. Op versierdekerstboom.nl blijven ze zo dicht mogelijk bij de bron met een ‘denne denim’-boomversiering die bestaat uit ‘verschillende structuren en blauw & grijs tonen’ als ‘vertaling van de wassing van de jeans’. En met ‘knopen, labels, stiksels, studs en textiel accenten als ornamenten.’ Fantastisch, had je het zelf maar bedacht!

shutterstock_335389349

2) Pastelparty

Zachte pastelkleuren zijn nog altijd populair. Volgens stijlvolstyling.com gaat het hierbij om ‘positiviteit, vrolijkheid en persoonlijkheid’, met als mogelijke kleuren ‘ijsblauw, pioenroze, sneeuwwit, zilver en rosé goud’. Ook paars en roze zijn weer helemaal terug, zo schijnt. Op het eerste gezicht misschien te soft of vrouwelijk voor sommigen, maar het zorgt toch voor een heel interessante uitstraling, tegelijkertijd uitgesproken en subtiel.

shutterstock_339016334

3) Warm en luxe

Nog zo’n trend die op vele blogs terugkomt: een luxe, warme stijl. Maak het magisch en chique met materialen met een gouden gloed, en als contrast wat zilveraccenten en glitters. Bruin, wit en okergeel doen het ook prima hierbij. En natuurlijk champagnekleur, voor bij je glas gelukzalige bubbels. Het is een sfeer die je in het hele huis kunt doorvoeren. Wonenonline.nl stelt voor om bonte plaids en fluwelen sierkussens neer te leggen. Ook een idee: op een deken of (nep) dierenvel gaan liggen voor de open haard. Zet er een Weense wals bij op en je waant je meteen in een skihut.

shutterstock_340105562

4) Scandinavische tintjes: zwart, wit, rood.

Scandinavië heeft het, als het op de kersttrends aankomt. Hoewel er niet bepaald overeenstemming is om welke kleuren het nu gaat, dat het Scandinavisch moet zijn, is duidelijk. De ene gaat vooral voor de basiskleuren zwart en wit, met daarnaast grijs, koper en geel om mee te combineren, en de ander weer voor wit en rood. Het gebruik van hout is wel bij iedereen een must, of de stijl nu ‘Scandinavisch stoer’ heet, ‘Scandinavian black and white’ of ‘Urban Scandinavian’. Strak, basic, en natuurlijke materialen dus.

shutterstock_347804453

5) Koper en industrieel

Het is al het hele jaar lang dé kleur van 2015: koper (of koper oranje). Met zijn warme uitstraling heeft het wel weg van de ‘warm en luxe’-trend, maar met wat meer de nadruk op een industriële sfeer, helemaal als je, net zoals de stijl ‘graphic copper’ op versierdekerstboom.nl, kiest voor geometrische vormen en draadconstructies in de boom.

shutterstock_226906531

6) IJsblauwe kerst

Een witte kerst gaat het helaas niet worden – de temperaturen zijn nog nooit zo hoog geweest in de winter – maar je kunt er wel een ijsblauwe kerst van maken. IJsblauw is een kleur die dit jaar al een tijdje hot is in de modewereld, en in de boom. Ook hier is er overlap, aangezien de kleur valt onder de pastelkleuren, maar door je voornamelijk te concentreren op ijsblauw, en dit te combineren met wit en andere blauwtinten, creëer je een geheel eigen, en karakterstiek winters sfeertje. Maak het desgewenst af met spuitsneeuw, verlichting in de vorm van sneeuwpoppen of andere winterse touches.


shutterstock_348838094

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder

5 must haves voor elke gamer: PS4, Xbox One X en meer…

Kerstmis, Sinterklaas, Spelcomputers en Games, Technologie
Ja, dat las je goed. Wij gaan je vertellen welke game consoles of gadgets onmisbaar zijn. Juist nu Sint en Kerst eraan komen, en met al die mooie Marktplaats-advertenties een paar klikken van je vandaan. Moet je gaan voor een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X? Of juist...
Lees verder