Onze categorieeën

Films in de Kerstvakantie: kindermeisjes en orkhoofden

Cd's en Dvd's, Feestdagen, Kerstmis, Ontspanning

kerstfilm
De laatste weken van het oude en eerste van het nieuwe jaar zijn, of nemen, veel mensen vrij. Heerlijk om dan knus op de bank of in de bios een film te kijken. En heb je iets gemist of was de voorstelling uitverkocht, dan kun je altijd even op Marktplaats kijken voor de blu-ray, dvd of een last minute filmkaartje.

Weeskinderen, prinsessen, en kindermeisjes

Je kunt er iedere december op vertrouwen: al die vrolijke, huppelige musicals en romantische zakdoekenfilms komen weer op tv. Voor veel mannen een verschrikking, voor bijna alle vrouwen onweerstaanbaar. Want welke vrouw wil er nou niet meedansen of zingen met de guitige von Trappjes in ‘The Sound of Music’, meehuilen met weeskindje Annie – die inmiddels weer in een gloednieuwe versie in de bioscoop te zien is – of meezwijmelen met de liefdesavonturen van keizerin Sissi? Of anders kan er altijd nog meegevlogen worden aan de paraplu van kindermeisje Mary Poppins: over de daken van de huizen, of in een heuse tekenfilmwereld.

Tekenfilms en Muppets

Over tekenfilms gesproken: deze doen het altijd goed tijdens de Kerstdagen. ‘Ice Age’, ‘Madagascar’, ‘Wall-E’, ‘How to Train Your Dragon’: het is maar een kleine selectie van wat er dit jaar aan animatie op tv is uitgezonden of nog voorbij zal komen. Daarbij zijn de knotsgekke Muppets – bijvoorbeeld in hun klassieke ‘The Muppets Christmas Carol’ – natuurlijk ook altijd goed voor een fijn avondje familie-entertainment.

Monsters van Midden-Aarde

Iets minder kindvriendelijk wordt het wanneer we bij enkele populaire fantasyfilmseries aankomen die inmiddels vaste prik zijn geworden in december. Met de eerste 'Harry Potter'-films gaat het nog wel, maar in de immens succesvolle 'The Lord of the Rings'-films wordt het allemaal een stuk intenser. En de recente verfilmingen van het boek ‘The Hobbit’ doen hier niet voor onder, met meer monsters en rondvliegende orkhoofden dan ooit.

Voor ieder wat wils in de bios

Het laatste deel van ‘The Hobbit’,‘The Battle of the Five Armies’, draait nu in de bioscoop, dus dan kun je mooi eerst thuis de twee eerste films op blu-ray of dvd kijken en vervolgens de laatste meteen erachteraan in de bios. De ultieme combinatie van knus home entertainment en een gezellig avondje uit. Maar ook als je niet zo houdt van fantasy en monsters, valt er genoeg te kiezen in de bioscopen: ‘Mees Kees op de Planken’, ‘Gooische Vrouwen 2’, ‘Interstellar’, en ‘Horrible Bosses 2’ zijn zo maar een paar voorbeelden.

Veel kijkplezier nog, tussen alle (overgebleven) oliebollen en appelflappen door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder

5 must haves voor elke gamer: PS4, Xbox One X en meer…

Kerstmis, Sinterklaas, Spelcomputers en Games, Technologie
Ja, dat las je goed. Wij gaan je vertellen welke game consoles of gadgets onmisbaar zijn. Juist nu Sint en Kerst eraan komen, en met al die mooie Marktplaats-advertenties een paar klikken van je vandaan. Moet je gaan voor een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X? Of juist...
Lees verder