Onze categorieeën

Een sfeervolle mix van design afgewisseld met wat unieke vondsten

Huis en inrichting, Retro, Vintage

JT - Een sfeervolle mix van design afgewisseld met wat unieke vondsten

Zo werd een interieur van een jong, hip stel omschreven in het blad 101 Woonideeën. En als regelmatige ‘woonbladen-lezer’ weet je het dan al, die hebben weer een aantal unieke meubeltjes gevonden. Zomaar, op straat. Of ze stuitten er toevallig op bij Marktplaats. En verdomd, het bleek nog een originele te zijn ook. Nieuw verfje, nieuw stofje of soms alleen maar een helder sopje: meer is er niet voor nodig om deze unieke vondst weer in ere te herstellen.

Inspirerend! En zo komt het dan dat ik, op dinsdagochtend op weg naar mijn werk, alle grof vuil-ophopingen afspeur voor unieke vondsten. Maar om 9 uur s‘ ochtends is dat rijkelijk laat. Alle ‘Morgensterren’ en andere fanatiekelingen zijn me al voor geweest.  Wat mij rest is een gebroken dienblad en een kapotte klapstoel.

Marktplaats dan maar. Al na een tijdje blijkt dat je er met de zoekwoorden ‘ vintage’, ‘opknapper’ en ‘retro’ niet bent. Genoeg resultaten, maar vintage is hot en dat zie je terug in de vraagprijzen.  Zo’n kastje, hoe leuk retro dan ook, is dan nauwelijks een vondst te noemen.

Nee, een interieur met een ‘sfeervolle mix van design afgewisseld met wat unieke vondsten’ is nog niet zo gemakkelijk te realiseren. Maar na een paar avondjes speuren en proberen ben ik er achter dat het zit in het handig combineren van zoekwoorden.  Verplaats je in het hoofd van de huidige eigenaar van de vondst: iemand die niet weet wat voor leuks hij in handen heeft.  Combineer woorden als ‘ gek’, ‘oud’, ‘ouderwets’ met ‘snel weg’ of ‘zolder opruimen’. Of  -hoe sneu dan ook-  zoek op ‘ complete inboedel’, voor bijvoorbeeld degenen die de spullen van oma willen verkopen.  Probeer voor de momenteel populaire Pauwenstoel eens ‘rotan  stoel’, misschien biedt iemand een originele ‘Barcelona’ wel aan als ‘relax -stoel’. Zo vind je met recht een ‘ vondst’ op Marktplaats!

Inmiddels staat mijn schuur vol met vondsten. Wachtend op dat verfje, stofje of sopje. Want dat schrijven ze er ook niet bij in de VT Wonen; het is ook wel handig dat je een beetje tijd hebt en enig idee hoe het opknappen van meubels aan te pakken.  Aangezien beide bij mij ontbreken, zijn de volgende zoekwoorden die ik op Marktplaats ga invullen dan ook ‘ time management’ en ‘ professioneel meubels opknappen’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Verhuizen na kopen nieuw huis: waar moet je aan denken?

Huis en inrichting
Vervelend, hè, zo zonder internet en warm water in je nieuwe huis; maar er is nog meer te regelen. Een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd, dan gaat het nu echt gebeuren. Een nieuwe stap in je leven, wonen in een andere omgeving, een nieuw huis om echt je thuis van te...
Lees verder

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder